r
Nosalty Logó

Szezámos csirkemell ázsiai salátával

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojást tartalmaz
Dávid
Szezámos csirkemell ázsiai salátával
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 10% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A csirkéhez

A salátához

Összesen 736 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A csirkéhez

A salátához

Összesen 2944 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A csirkéhez

A salátához

Összesen 112 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    58.8 g

Zsír

  • Összesen
    19.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    164 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1751.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    65 mg
  • Kálcium
    143 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    127 mg
  • Foszfor
    695 mg
  • Nátrium
    715 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    79.1 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    418.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    454 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    94 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    166 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    24 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    118 micro
  • Kolin:
    212 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    1250 micro
  • β-karotin
    4463 micro
  • β-crypt
    235 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1192 micro
Összesen 736 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    235 g

Zsír

  • Összesen
    77.8 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    32 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    657 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7007 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    259 mg
  • Kálcium
    572 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    507 mg
  • Foszfor
    2780 mg
  • Nátrium
    2858 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    316.2 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    30 mg

VÍZ

  • Összesen
    1674.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1817 micro
  • B6 vitamin:
    9 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    377 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    664 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    95 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    473 micro
  • Kolin:
    847 mg
  • Retinol - A vitamin:
    82 micro
  • α-karotin
    5002 micro
  • β-karotin
    17852 micro
  • β-crypt
    938 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    4767 micro
Összesen 2944 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.9 g

Zsír

  • Összesen
    2.9 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    25 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    264.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    22 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    105 mg
  • Nátrium
    108 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    63.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    69 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    189 micro
  • β-karotin
    675 micro
  • β-crypt
    35 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    180 micro
Összesen 112 Kcal

Hozzávalók

A csirkéhez

A salátához

Elkészítés

A csirkéhez

  1. A csirkemelleket sózzuk, borsozzuk, majd megszórjuk annyi kínai ötfűszer-keverékkel, amennyit nem szégyellünk. Kevés édes chiliszósszal megkenjük őket, majd bőrös felükkel felelé egy sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk. Meglocsoljuk kevés olívaolajjal, lefedjük alufóliával a tepsit és 190 fokra előmelegített sütőbe tesszük fél órára
  2. Ha a csirke megpuhult, akkor levesszük a fóliát, megszórjuk szezámmaggal és jó sötétbarnára pirítjuk a húst.

A salátához

  1. A zöldségeket felaprítjuk, a tésztát leforrázzuk. (A tésztát érdemes kicsit megsózni, amíg áll a vízben.)
  2. A szezámolajat, a lime levét és a halszószt összekeverjük, majd a zöldségekre öntjük és jól összekeverjük, aztán pedig az egészet a leszűrt tésztához adjuk.
  3. Friss zöldfűszerekkel megszórva tálaljuk
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 11
  • Össznézettség: 19152
  • Feltöltés dátuma: 2014. december 15.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Ennél a receptnél egy a lényeg: legyen friss és jó minőségű a fűszerkeverék! Ez a lelke az egésznek. A salátába pedig jöhet kedvünk szerint bármi: csíra, uborka, zeller.

Hozzászólások

Hozzávalók

A csirkéhez

A salátához

Címlapról ajánljuk

Így szerepelt Veres István és csapata a Bocuse d'Or döntőjén...

Lezajlott a világ egyik legnívósabb gasztronómiai versenyének döntője. A magyar csapat, Veres István vezetésével kiváló munkát végzett Lyonban, és emberpróbáló helytállásukkal megmutatták a zsűrinek, hogy mi mindenre képesek, még ilyen nagy nyomás alatt is. Fantasztikus tálak és ételek kerültek ki a kezük alól, szívből gratulálunk nekik!

Nosalty

További cikkek

Egy meglepő eszköz kell az igazán omlós linzerhez

Biztos sokan ismerjük azt a klasszikus túrós-kakaós linzert, aminek különlegessége a tészta reszelésében rejlik. Ez a fantasztikus technika adja a sütemény utánozhatatlan állagát, amit kóstolva felmerülhet bennünk a kérdés: miért nem használjuk ezt többször?