r
Nosalty Logó

Spárga tempura

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
P.
Spárga tempura
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
rántott ételek
  • 3% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 29% Zsír

A spárgához

A szójaszószos retekhez

A szezám-majonézhez

Összesen 996 kcal
  • 3% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 29% Zsír

A spárgához

A szójaszószos retekhez

A szezám-majonézhez

Összesen 3983 kcal
  • 3% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 29% Zsír

A spárgához

A szójaszószos retekhez

A szezám-majonézhez

Összesen 251 kcal
  • 3% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    9.6 g

Zsír

  • Összesen
    95.1 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    48 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    32 g
  • Koleszterin
    109 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2043.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    85 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    44 mg
  • Foszfor
    193 mg
  • Nátrium
    1700 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.8 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    194.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    91 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    32 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    80 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    102 micro
  • Kolin:
    120 mg
  • Retinol - A vitamin:
    37 micro
  • α-karotin
    16 micro
  • β-karotin
    638 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1107 micro
Összesen 996 kcal
  • 3% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    38.4 g

Zsír

  • Összesen
    380.5 g
  • Telített zsírsav
    47 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    191 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    129 g
  • Koleszterin
    434 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8172.7 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    58 mg
  • Kálcium
    339 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    174 mg
  • Foszfor
    774 mg
  • Nátrium
    6801 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    119.3 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    778.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    365 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    130 mg
  • C vitamin:
    41 mg
  • D vitamin:
    87 micro
  • K vitamin:
    320 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    407 micro
  • Kolin:
    480 mg
  • Retinol - A vitamin:
    148 micro
  • α-karotin
    66 micro
  • β-karotin
    2552 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4428 micro
Összesen 3983 kcal
  • 3% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    2.4 g

Zsír

  • Összesen
    23.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    513.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    49 mg
  • Nátrium
    428 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    49 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    23 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    160 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    278 micro
Összesen 251 kcal

Hozzávalók

A spárgához

A szójaszószos retekhez

A szezám-majonézhez

Elkészítés

A spárgához

  1. A vizet hűtőbe tesszük. A spárgák végeit levágjuk, aljukat 4-5 centi magasan lehámozzuk.
  2. Az olajat felforrósítjuk, kb. olyan melegre, amiben lángost szoktunk sütni.
  3. A lisztet elkeverjük a keményítővel és a sütőporral, hozzáadjuk a vizet és csomómentesre keverjük. Palacsintatészta sűrűségű keveréket kapunk. Ebben megforgatjuk a spárgát, beledobjuk a forró olajba és addig sütjük, amíg a kérge halvány aranyszínűre sül.
  4. A retket apróra vágjuk és összekeverjük a szójaszósszal.
  5. Azonnal fogyasztjuk, szezám-majonézzel és a szójaszósszal tálaljuk.
  • Sütés ideje: 5 perc
  • Receptkönyvben: 94
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 10
  • Össznézettség: 13907
  • Feltöltés dátuma: 2010. június 02.

Ajánló

Kapacitástól függően bármikorra ropogtatni. De mivel pikk-pakk jól lehet lakni vele, simán elmegy főételnek is.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Itt még mindig tombol a spárga-szezon. Mivel heti rendszerességgel kerül az asztalra, nehéz állandóan új dolgot kitalálni rá. Már a könyökünkön jön ki a baconbe tekert, a csőben sült, a csak úgy sült,  a főtt, az omlett, sorolhatnám. Előtte épp rák tempurát készítettem - az eljárás ugyanaz - és felötlött bennem a gondolat spárgára. A gondolatot tett követte, kisütöttük, mind megettük. A tempura egyébként egy távol-keleti sütési eljárást takar. Vizes lisztbe forgatott alkatrészeket sütnek ki hirtelen bő olajban. A tészta csak lisztet és vizet tartalmaz eredetileg, de ehhez egy speciális alacsony gluténtartalmú tempura lisztet szoktak használni. Ennek megvalósítása érdekében keverik keményítővel. A valóban ropogós hatás elérése érdekében készítik hideg vízzel, illetve tartják jégen hidegen a tésztát. Nem ajánlatos sokáig kevergetni, vagy langyos helyen tartani, mert a lisztben lévö glutén és a víz megszeretik egymást, minek eredményeképpen egy rágós bevonat jön létre. Ne használjuk fel a megmaradt tésztát később, illetve minél hamarabb süssük ki a kívánt mennyiséget. A szójaszósz retekkel egy elég hagyományos párosítás, a szezámolajos majonéz pedig egy enyhe csavar a szokásos majonézen.

Hozzávalók

A spárgához

A szójaszószos retekhez

A szezám-majonézhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek