r
Nosalty Logó

Spenótos tojásreggeli - casserole

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gréti
Spenótos tojásreggeli - casserole
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 10% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 550 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 1099 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 141 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    35.3 g

Zsír

  • Összesen
    34 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    420 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1978.5 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    54 mg
  • Kálcium
    386 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    97 mg
  • Foszfor
    591 mg
  • Nátrium
    840 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.5 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    253.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    534 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    44 mg
  • D vitamin:
    93 micro
  • K vitamin:
    544 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    187 micro
  • Kolin:
    339 mg
  • Retinol - A vitamin:
    268 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3195 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6166 micro
Összesen 550 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    70.5 g

Zsír

  • Összesen
    68.1 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    840 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3957.1 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    108 mg
  • Kálcium
    773 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    193 mg
  • Foszfor
    1182 mg
  • Nátrium
    1680 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    53.1 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    507.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1068 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    88 mg
  • D vitamin:
    186 micro
  • K vitamin:
    1089 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    374 micro
  • Kolin:
    678 mg
  • Retinol - A vitamin:
    536 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6390 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    12333 micro
Összesen 1099 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.1 g

Zsír

  • Összesen
    8.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    108 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    510.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    100 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    152 mg
  • Nátrium
    217 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    65.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    138 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    140 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    48 micro
  • Kolin:
    87 mg
  • Retinol - A vitamin:
    69 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    825 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1591 micro
Összesen 141 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A spenótleveleket megmossuk, a salottát hámozzuk, vékony szeletekre vágjuk, a petrezselymet aprítjuk. A bacont nagyon vékony csíkokra vágjuk, a cheddart reszeljük.
  2. A tojásokat egy nagy keverőtálban felverjük, sózzuk, borsozzuk, és hozzáadjuk a cottage cheese-t, majd beleforgatjuk először a két kanál teljes kiőrlésű lisztet, utána a többi hozzávalót.
  3. A masszát vajjal kikent és kilisztezett cseréptálban 180 fokra előmelegített sütőben kb. 10 percig sütjük. Ha egy kicsit megemelkedett és megpirult a teteje, akkor készen van, tálalhatjuk.
  4. Adjunk mellé frissen vágott zöldségeket és puha zsömlét. Jó étvágyat hozzá!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 5
  • 7 napos nézettség: 37
  • Össznézettség: 13425
  • Feltöltés dátuma: 2014. április 18.

Ajánló

Húsvéti reggelire nagyszerű ez a fogás, de a hétköznapokat is megédesíthetjük vele.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Rántottával kezdeni a napot nagyszerű, de most Húsvétkor valami izgalmasabb tojásételt szeretnék készíteni. Rátaláltam erre a tojásos casseroléra, amit eredetileg angolszász vidéken hússal, zöldségekkel, rizzsel vagy tésztával készítenek. Remélem, a családom örül majd az újításnak!

Hozzászólások

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Egy meglepő eszköz kell az igazán omlós linzerhez

Biztos sokan ismerjük azt a klasszikus túrós-kakaós linzert, aminek különlegessége a tészta reszelésében rejlik. Ez a fantasztikus technika adja a sütemény utánozhatatlan állagát, amit kóstolva felmerülhet bennünk a kérdés: miért nem használjuk ezt többször?