Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

23 napfényes görög étel, amit enned kell!

A görög konyháról idehaza kapásból a sarki gyrosos jut eszünkbe, de szerencsére ennél jóval izgalmasabb fogásokat rejt gasztronómiájuk. Barátkozz velük, készítsd el otthon!

Aki már járt Görögországban, és megkóstolta az igazi görög ételeket, hazatérve biztos, hogy megpróbálta reprodukálni azt, amelyik a legjobban ízlett. Nagy feladat, hiszen ételeik csupa friss alapanyagokból és fűszerekből készülnek. A görög konyha egyszerűen egészséges és finom, mivel a legjobb alapanyagokat használják: ízletes olívabogyók, friss zöldségek és gyümölcsök, frissen fogott halak, jó minőségű marha- és bárányhúsok a legjobb helyi olívaolajon sütve. Sokféle fűszereket használnak, és ízek százait produkálják.

Tartsd fejben, hogy már az ógörögök számára is az ízek harmóniája volt a legfontosabb: tradicionális ételeik könnyen és gyorsan elkészíthetőek, amikhez a recepteket most mi adjuk, a cél pedig nem a mennyiség, hanem a kiváló minőség!

Olvastad már?

23 + 1 gyors mexikói recept, amit ki kell próbálnod!

Szólj hozzá!

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

ddddd
ddddd Tue, 2015-02-03 23:24

A "görög" gyümölcslevest a görögök egyáltalán nem ismerik. Nincs is náluk ribizli. (Úgy általában a bogyós gyümölcsök nagyon ritkák.) És a "gyümölcsleves" fogalmát sem ismerik, hosszasan kell magyarázni, hogy mi az, miközben ők próbálnak meggyőzni arról, hogy gyümölcssalátát akarok mondani. :) Bár ez egy elképesztően finom leves, egy "Aki már járt Görögországban, és megkóstolta az igazi görög ételeket" kezdetű cikkbe nem annyira passzol bele...