23 + 1 gyors mexikói recept, amit ki kell próbálnod!

Sajnos itthon még mindig él az a tévhit, hogy a mexikói konyha fogásai egyenlőek a közértben kapható gyorsfagyasztott mexikói zöldségkeverékkel. Ne hidd el, főzz igazit! 

Én személy szerint bármikor szívesen eszem mexikói ételeket - igazán gyorsan elkészíthetőek, és alapanyagaik beszerzése sem jelent már túl nagy nehézséget. A mexikói konyha jellegzetes ízét elsősorban a kukorica és a speciális fűszerek adják. Mexikó ételeire jellemző az európai orrnak szokatlan kukoricaszag, mivel egyik fő alapanyaguk a kukorica, illetve az abból készült kukoricaliszt. Bármerre jársz az országban, mindenütt az utcai árusok kukoricalepényének illatát érezheted.

Az ország első paprikafogyasztásban is, és borsból is rengetegféle megtalálható náluk. Jellemzően nagyon csípősen főznek. Tipikusan mexikói növény a jalapeño paprika, amihez szerencsére már nálunk is hozzá lehet jutni. Ha nincs a közeledben, megteszi a sima chili is, mivel tradicionális ételeikhez három alapanyagot használnak a leggyakrabban: a tortillát, a babot és az említett chilit.

A húsok közül marhával főznek legszívesebben, amiből jellemezően babbal készült gulyásszerű ételeket készítenek. Mi is a marhahúst ajánljuk nektek, de ízlés szerint módosíthatjátok csirkére is.

Ha igazi mexikói étel elkészítésébe kezdtek, mindenképpen próbáljátok ki a gyorsan és egyszerűen összedobható tortillát, töltsétek meg tacosként, tömjétek meg frijolesszel (babpüré), készítsetek mellé salsa szószt. Aztán jöhet a quesadilla, a fajitas vagy egy izgalmasan csípős enchilada.

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Nosalty

További cikkek

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...