23 + 1 gyors mexikói recept, amit ki kell próbálnod!

Sajnos itthon még mindig él az a tévhit, hogy a mexikói konyha fogásai egyenlőek a közértben kapható gyorsfagyasztott mexikói zöldségkeverékkel. Ne hidd el, főzz igazit! 

Én személy szerint bármikor szívesen eszem mexikói ételeket - igazán gyorsan elkészíthetőek, és alapanyagaik beszerzése sem jelent már túl nagy nehézséget. A mexikói konyha jellegzetes ízét elsősorban a kukorica és a speciális fűszerek adják. Mexikó ételeire jellemző az európai orrnak szokatlan kukoricaszag, mivel egyik fő alapanyaguk a kukorica, illetve az abból készült kukoricaliszt. Bármerre jársz az országban, mindenütt az utcai árusok kukoricalepényének illatát érezheted.

Az ország első paprikafogyasztásban is, és borsból is rengetegféle megtalálható náluk. Jellemzően nagyon csípősen főznek. Tipikusan mexikói növény a jalapeño paprika, amihez szerencsére már nálunk is hozzá lehet jutni. Ha nincs a közeledben, megteszi a sima chili is, mivel tradicionális ételeikhez három alapanyagot használnak a leggyakrabban: a tortillát, a babot és az említett chilit.

A húsok közül marhával főznek legszívesebben, amiből jellemezően babbal készült gulyásszerű ételeket készítenek. Mi is a marhahúst ajánljuk nektek, de ízlés szerint módosíthatjátok csirkére is.

Ha igazi mexikói étel elkészítésébe kezdtek, mindenképpen próbáljátok ki a gyorsan és egyszerűen összedobható tortillát, töltsétek meg tacosként, tömjétek meg frijolesszel (babpüré), készítsetek mellé salsa szószt. Aztán jöhet a quesadilla, a fajitas vagy egy izgalmasan csípős enchilada.

  1. 1.

    Mexikói tüzes húsgombócok

  2. 2.

    Chilis marhahús torta

  3. 3.

    Fekete mole

  4. 4.

    Nachos grande

  5. 5.

    Csirkés fokhagymás fajitas

  6. 6.

    Morning burrito

  7. 7.

    Enchiladas De Pollo y Salsa

  8. 8.

    Mexikói csirketekercs

  9. 9.

    Mexikói zöldséges töltött gomba

  10. 10.

    Mexikói chilis bab tésztával

  11. 11.

    Mexikói olajbogyós csirke

  12. 12.

    Mexikói tört fuszulyka

  13. 13.

    Csirkés quesadilla Audrey-tól

  14. 14.

    Enchilada verde

  15. 15.

    Grillezett csípős karajszeletek gyümölcsmártással

  16. 16.

    Chili con carne 8zsuzsa8 konyhájából

  17. 17.

    Sajtos-majonézes főtt kukorica

  18. 18.

    Húsgolyók csípős dippel

  19. 19.

    Steak enchilada

  20. 20.

    Házi nachos tejfölös mártogatóssal

  21. 21.

    Sült fokhagymás földimogyoró

  22. 22.

    Tex-Mex pörkölt

  23. 23.

    Pulyka fajitas

  24. 24.

    Csirkés taco

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

Édes és sós gofrireceptek

Egy gyümölccsel, édes krémmel vagy csak fagyival tálalt édes gofrinak senki sem tud nemet mondani, sőt, sós gofritársai sem maradnak szégyenben, ha a kedvencekről van szó.

Nosalty

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?