r
Nosalty Logó

Csőben sült padlizsán cukkinival

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Tomatotree
Csőben sült padlizsán cukkinival
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 5% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 462 kcal
  • 5% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 1851 kcal
  • 5% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 92 kcal
  • 5% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    22.7 g

Zsír

  • Összesen
    33.9 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    58 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1525.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    533 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    82 mg
  • Foszfor
    422 mg
  • Nátrium
    468 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.3 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    408.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    231 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    38 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    92 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    95 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    134 micro
  • α-karotin
    101 micro
  • β-karotin
    1105 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    3058 micro
Összesen 462 kcal
  • 5% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    90.8 g

Zsír

  • Összesen
    135.6 g
  • Telített zsírsav
    52 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    67 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    232 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6102.2 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    57 mg
  • Kálcium
    2131 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    329 mg
  • Foszfor
    1688 mg
  • Nátrium
    1872 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    81.3 g
  • Cukor
    47 mg
  • Élelmi rost
    32 mg

VÍZ

  • Összesen
    1635 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    923 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    150 mg
  • D vitamin:
    50 micro
  • K vitamin:
    369 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    380 micro
  • Kolin:
    169 mg
  • Retinol - A vitamin:
    536 micro
  • α-karotin
    404 micro
  • β-karotin
    4419 micro
  • β-crypt
    28 micro
  • Likopin
    10292 micro
  • Lut-zea
    12231 micro
Összesen 1851 kcal
  • 5% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    6.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    11 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    301.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    105 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    83 mg
  • Nátrium
    92 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    80.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    46 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    20 micro
  • β-karotin
    218 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    508 micro
  • Lut-zea
    604 micro
Összesen 92 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A padlizsánokat és a cukkinikat felkarikázzuk, és fél órára besózzuk. Ha levet eresztettek, akkor leöntjük, papírtörlővel szárazra itatjuk a karikákat, és felhevített olívaolajon mindkét oldalukat aranybarnára sütjük. (Ha az olaj fogytán, tölthetünk még utána, bár a padlizsán szereti nagyon beinni. Ha diétásabb verzióra vágyunk, akkor a karikákat sütőben, sütőpapírra helyezve, olajjal épphogy csak megspriccelve is megsüthetjük, egyszer közben megfordítva őket.)
  2. A paradicsomok héját kereszt alakban bemetsszük, forró vízbe tesszük őket, majd eltávolítjuk a héjukat, és felkockázzuk őket. (Konzerv kockázott, hámozott paradicsommal is készíthetjük.)
  3. A bazsalikomot apróra vágjuk, és összekeverjük a paradicsommal, sózzuk, borsozzuk.
  4. A sütésből visszamaradt olajat egy tűzálló tálba csorgatjuk, elhelyezzük rajta a padlizsán, majd a cukkini karikák felét.
  5. A mozzarellagolyókat félbevágva rárétegezzük.
  6. Beleborítjuk a bazsalikomos paradicsomot, majd befedjük a maradék padlizsánnal, ill. cukkinivel.
  7. A reszelt parmezánt rászórjuk, és 10-15 perc alatt a sütőben összesütjük.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 320
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 15
  • Össznézettség: 22903
  • Feltöltés dátuma: 2014. május 07.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Csőben sült padlizsán cukkinival
Tomatotree 262 recept

Grillezett húsokhoz, halakhoz köretként fogyaszthatjuk, de önmagában friss bagettel tunkolva is finom vacsora. 

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk