Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Görög csirke paradicsomszószban

Görög csirke paradicsomszószban
Görög csirke paradicsomszószban
65 perc / előkészület: 20 perc főzés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (9)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A neten (monambelles.de) akadtam erre a receptre. Ott a mártásban még 1 apróra vágott sárgarépa is volt főzve, majd pürésítve, de én kihagytam a répát, és a végén a mártás pürésítését is. Fehérbor helyet elkészíthetjük vörösborral is.  Én kritharaki tésztával tálaltam, de tálalhatjuk párolt rizzsel vagy burgonyapürével is.

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A húst megmossuk, kettévágjuk, lebőrözzük. Sóval, borssal megszórjuk, és kb. 1 órát hagyjuk állni. A kétféle hagymát megtisztítjuk, majd apróra vágjuk.
  2. A forró olajban a húst aranybarnára sütjük, majd kivesszük. A visszamaradt pecsenyezsírban megdinszteljük a hagymát, majd hozzáadjuk a fokhagymát és a sűrített paradicsomot, és további 1-2 percig sütjük.
  3. Felöntjük a borral, 1-2 percig főzzük, majd hozzáadjuk a paradicsomot. Sóval, borssal ízesítjük, majd hozzáadjuk a fahéjrudat, a szegfűszeget, szegfűborsot, a babérlevelet és az elősütött húst. Lefedve kb. 45 percig főzzük, míg a hús puha.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 6
össznézettség: 14 451
elküldve: 5
receptkönyvben: 394
elkészítve: 12/12
Facebookon megjelent: 1

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1910 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
konyha: görög
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
adag: 2 főre
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

Kotopoulo Kokkinisto, fűszeres csirkecomb görög módra, görög csirkesült

Hozzászólások (9)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Dia séf
Dia séf Wed, 2014-05-07 09:15

Nagyon jól hangzik a recept, szeretem a mediterrán konyha remekeit. Írtad, hogy a húst kiveszed, amikor átsütötted. A teljesen kész szószba teszed vissza párolódni?

glaser
Glaser / glaser Wed, 2014-05-07 10:57

A húst a fűszerekkel együtt teszem a mártásba és együtt főzőm, míg a hús puha.

498
csirkecomb 2 db
vöröshagyma 1 közepes db
fokhagyma 2 gerezd
olívaolaj 4 ek
sűrített paradicsom 3 g
fehérbor 100 ml
konzerv paradicsom 200 g
fahéjrúd 0.5 db
szegfűszeg 2 db
szegfűbors 0 ízlés szerint
babérlevél 1 db
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint