Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Fitoura

Fitoura
Fitoura
30 perc / előkészület: 5 perc főzés: 15 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (14)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az ion szigetek, főleg Zakynthos és Kerkyra (Korfu) különlegessége.

Régen az utcai árusok kínálták, nagyon népszerű.

Egy jó tartalmas leves után nagyon finom, második fogásként.

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Samiya szakácstársamnak, jó szívvel...:)

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A sózott, felforralt vízbe lassan, állandó keverés mellett öntjük a búzadarát.
  2. Kb. négy-öt percig keverjük, vigyázva, mert fröcsög, mintha tejbepapit készítenénk, ha besűrűsödött elég jól, álljon meg benne a fakanál, kész
  3. Egy nagyon vékonyan kiolajozott 30x20x5-os jénaiba vagy tepsibe öntjük, a tetejét jól kiegyengetjük, vékonyan ezt is beolajozzuk, letakarjuk, és elfelejtjük legalább 12 órára (ha sietünk, mehet a hűtőbe néhány órára).
  4. Ha letelt a 12 óra (lehet előző este is készíteni), kockákra, rombuszokra, körökre vágjuk a masszánkat, kinek hogy tetszik, az eredeti olyan 4-5 centis kockákra van vágva, és forró (!) olajban mindegyik oldalán legalább 4-5 percig sütjük, míg szép arany színe nem lesz.
  5. Papírkendőre szedjük, hogy felitassa a felesleges olajat, kristálycukorral és fahéjjal szórva, langyosan fogyasztjuk.
  • tepsi mérete: 30x20x5 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 6
össznézettség: 72 359
elküldve: 31
receptkönyvben: 845
elkészítve: 31/40
Facebookon megjelent: -

szakács

Oli(E)va

Mióta szakács: 2012.03.23.
85 recept

receptjellemzők

konyha: görög
mikor: mindig, uzsonna
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
kategória: édes krém
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, tejmentes, tojásmentes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
adag: 6 főre
fogás: desszert
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

sült tejbegríz, tejbegríz-kocka, olajban sült gríz szelet

Hozzászólások (14)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Kaló Kriszti
Kaló Kriszti Mon, 2014-02-03 20:03

De jó hogy eszembe juttattad! Néhány éve Zakynthoson (egy utcai árusnál) ettünk és akkor gondoltam ezt megcsinálom, de az óta megfeledkeztem róla. Ki fogom próbálni:)

evaneo
Oli(E)va / evaneo Wed, 2014-02-05 09:13

Szia Kriszti, tudtad hogy a Kalo jot jelent gorogul? Καλο = jo. Bocs, nincsenek ekezetek a billentyuzetemen. En is sok nosztalgias receptet talalok a neten, jo fozocskezest, udv; Eva

.Méhecske.
Méhecske / .Méhecske. Tue, 2013-07-16 15:05

Szia Éva!
Már áll a "tészta" 12 órája, jön a sütés. Bő olajban, vagy inkább csak a serpenyő aljában lévő olajban szerencsésebb kisütni?
Már alig várom az eredményt!
;)

evaneo
Oli(E)va / evaneo Tue, 2013-07-16 20:57

Szia, Mehecske, eleg a serpenyo aljaban, hogy a teszta feleig belepje, aztan megforditod, nem kell pazarolni a draga olajat. Remelem, izleni fog;) Udv; Eva

Samiya
Samiya / Samiya Thu, 2012-09-13 10:47

Szia Éva!
Újfent köszönet a receptért! :) Alig várom, hogy kipróbálhassam ezt a hagyományos és a citromszószos változatot is! :)
Szép napot Nektek!
Samiya

443
búzadara 300 g
víz 1100 ml
1 kk
napraforgó olaj 2 dl
cukor 2 ek
fahéj 0 ízlés szerint