Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Dobált krumpli

Dobált krumpli
Dobált krumpli
30 perc / előkészület: 10 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (9)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Régi ciprusi falusi recept, krumpliszedéskor, mikor megmarad egy csomó kis méretű burgonya, amivel nem tudtak mit kezdeni. Mi imádjuk, nagyon jó íze van. Egybesült husihoz, flekkenhez nagyon finom.

hozzávalók / 4 adag

Sütőzsiradék

ajánlat

Bármilyen husihoz, utána rosé vagy vörösbor.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A kis kerek krumplikat lehéjazás nélkül jól megsúroljuk, majd a húsklopfolóval egyet mindegyikre rácsapva, kissé összetörjük (azért maradjon egyben).
  2. Bő forró olajban kisütjük.
  3. Ha kisült a krumpli, egy másik lábosba lyukas merőkanállal átszedjük, visszatesszük a tűzre (egy kis olaj úgyis marad rajta).
  4. Ha jó forró, besózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a koriandermagot, és a bort rálocsoljuk.
  5. A lábost fedővel befedjük, és jöhet a dobálás...a fedett lábosban jól összerázzuk a krumplit, fel-alá rázva, dobálva.
  6. Friss vágott korianderrel szervírozzuk.
  • elkészítettem: 30 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 16 100
elküldve: 0
receptkönyvben: 227
elkészítve: 6/12
Facebookon megjelent: -

szakács

Oli(E)va

Mióta szakács: 2012.03.23.
85 recept

receptjellemzők

fogyókúra: 90 napos diéta - keményítőnap
konyha: görög
konyhatitkok: nagyi receptjei
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
kategória: köretek
vegetáriánus: vegán
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
fogás: köret

receptkategóriák

egyéb elnevezések

patates antinahtes, vörösboros krumpli, görög burgonyaköret, korianderes burgonya

Hozzászólások (9)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

rumiszivi
Rumiszivi / rumiszivi Wed, 2013-05-15 14:58

Szia Eva :), imádom a krumplit, tehát megcsinálom!!! Jön a búcsú, dobált krumplit kapnak a vendégeim, :D !!! Aztán majd referálok! :D
Szia :)

evaneo
Oli(E)va / evaneo Wed, 2013-05-15 16:09

Szia, Szivi, latod, azert fenykepezgettem a recepteket, majd lassan-lassan feltoltom oket...
Bucsufiat kaphatok en is, ha jo vagyok? Imadom a bucsukat, csak itt kint nem megy el velem senki (:
Imadok bongeszgetni, meg mindig talalok "kincset" is. Puszi: Eva

rumiszivi
Rumiszivi / rumiszivi Wed, 2013-05-15 20:29

Szia Eva, így kell ezt csinálni!!! Főzni, (fényképezni ?!? :D :D), enni és feltölteni!!!! :D.
Persze, hogy kaphatsz búcsúfiát :D, majd küldöm :)). Vagy esetleg egy kis kóstolót? Email? Vagy galambposta? :D. Puszi: Szivi
U.i. emilcímre is írhatsz silvia.ruman@gmail.com :)

evaneo
Oli(E)va / evaneo Wed, 2013-05-15 21:41

Koszi szepen, irok holnap reggel, a laptopon vagyok, tele van a kolyok jatekaival, nagyon lassu, mar idegrohamot kapok...(( Pusz holnapig: Eva

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Wed, 2013-05-15 11:19

De jó! Köszönöm, a neve is tetszik, és a recept is.
A végeredményről már nem is szólva. :)
Szép hetet!
Éva-Anyóca

evaneo
Oli(E)va / evaneo Wed, 2013-05-15 16:04

Szia, Eva-Anyoca, fincsi, ha kiprobalod, en mindig osszegyujtom a kis krumplikat, ha egy nagy zacskoval veszek es nem valogathatom ki, furcsa modon mindig "rejlik" a zsak kozepen egy csomo kis krumpli, foleg, ha termelotol veszem. Ilyen dobalt krumpli meg finom belole, a regi oregek tudtak, hogy ilyenkor mit kell csinalni. Szep hetet kivanok en is Neked, udv: Eva

418
újkrumpli 1 kg
száraz vörösbor 1.25 dl
koriandermag 2 tk
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint