r
Nosalty Logó

Görög tepsis burgonya

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Mayura
Görög tepsis burgonya
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 2% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 375 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 1503 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 111 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    21.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    264.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    44 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    57 mg
  • Foszfor
    134 mg
  • Nátrium
    24 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.5 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    208.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    33 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    48 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    55 micro
  • β-karotin
    367 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    5601 micro
  • Lut-zea
    88 micro
Összesen 375 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    20.3 g

Zsír

  • Összesen
    86.5 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    62 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1057.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    176 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    227 mg
  • Foszfor
    538 mg
  • Nátrium
    95 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    174.1 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    835.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    131 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    190 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    101 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    155 micro
  • Kolin:
    130 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    220 micro
  • β-karotin
    1467 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    22404 micro
  • Lut-zea
    352 micro
Összesen 1503 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.5 g

Zsír

  • Összesen
    6.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    76.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    13 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    39 mg
  • Nátrium
    7 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.6 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    60.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    10 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    16 micro
  • β-karotin
    106 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1626 micro
  • Lut-zea
    26 micro
Összesen 111 Kcal
  • Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A krumplit megpucoljuk, és szép kb. 4 mm vastagcikkekre vágjuk.
  2. A paradicsompürét az olajjal, a mézzel és a fokhagymával összekeverjük, és beleszórunk 1 tk szárított oreganót.
  3. A keveréket ráöntjük a krumplira, és sózzuk, borsozzuk. Az egészet kézzel jól összeforgatjuk, és vékony paradicsomszeleteket teszünk a krumplik közé.
  4. Forró sütőben sütjük középen. Amikor látjuk, hogy már szép piros, sütőlapáttal felkavarintjuk, és megforgatjuk a krumplikat. A méz miatt szépen karamelizálódik, és finom ropogós lesz.
  5. Amikor kész, tálra halmozzuk, és friss oregánólevelekkel díszítjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 40
  • 7 napos nézettség: 250
  • Össznézettség: 221233
  • Feltöltés dátuma: 2012. május 07.

Ajánló

Ha már unod a petrezselymes krumplit, itt az oregánós krumpli.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

A görög nyarat juttatja mindig eszembe ez a gyors könnyű kis étel, melyet köretként, de önállóan finom uborkasalátával is fogyaszthatunk. Nagyon finom újkrumpliból is.

Hozzászólások (29)

Edi

Az a baj az olívaolajjal való sütésnél, hogy a hevítést?l ugyanúgy telített zsírsav lesz mint a napraforgóolaj :S

Törölt felhasználó

Nagyon szimpatikus recept! Most lett kész, jónak t?nik, még nem kóstoltam. :) Kicsit hagyom h?lni, kicsit még "érik" a süt?ben. Sajnos méz nem volt itthon, de remélem így is finom lesz. :)

Törölt felhasználó

Sajnos én nem használok olivaolajat,mert nekem az drága.A hagyományos olajat használom minden f?zésnél.Már én is csináltam tepisburgonyát.egyszer? és hamar megvan.Hozzávalo:burgonya-hagyma-szalonna-füszer-lehet még paprika- paradicsom stb.

Cirka72

Szerintem nagyon sok hozzá az 1 dl olaj. Nálam épp most készült el, de tocsog az olajban és sajnos ropogós sem lett.

Törölt felhasználó

Nah,latom jol lehuztak a receptedet.:(((Zsirsav,olaj meg ilyenek... En azert elmentettem,nekem tetszik!nagyon is!:)) A karogokkal meg ne foglalkozz!

Mayura

Rozi! Köszi a bátorító szavakat nagyon jól esett! Üdv Mayura

terranova56

tetszik a neved, és tényleg nem kell foglalkozni a károgókkal, ja és a recept is jó, elmentettem

PEGS

Szuper :-:) /.........tt.zsírsav :xD ..../

palice

Szia Mayura! Nagyon finom volt! Mindenkinek nagyon izlett! Batran ajanlom a kiprobalasra! Koszonom a receptet. Udv,Alice.

viza

Elkészítettem a receptet, nekem pont tökéletes lett az 1 dl. olívaolajjal és nagyon finom !!!! Mi Kittyke által feltett cukkini paprikással fogyasztottuk. Nagyon finom együtt ! Köszi a receptet !

Mayura

Köszi Mindenkinek a hozzászólást! Nagyon örülök hogy, ízlik, és aki sokalja az oliva olajat, nyugodtan tehet bele kevesebbet is... Bár Cipruson ahol ezt tanultam nem sajnálták, az olajat, mert egy olajfa termeszt? családnál láttam meg ezt a finomságot. Ott reggelire kenyérrel is ették az olajat egy kis juh sajttal...Hát,.. Senkinek nem volt epeköve és.. Puszi :-)

sgabci

Fincsiiiii :) jár a 10pont

angelaa

Szia Mayura! Én most készítem,már alig várom,hogy megkóstolhassam! Köszi a receptet! Üdv: angellaa

villers

Szia! Tegnapi színházlátogatás után gondoltam megkeresem ezt a "szuperkrumplit" :) Bár ha agyonvertek volna, akkor sem jutott volna eszembe az itteni neved, de mégis megvagy :)

Mayura

Szióka! Örülök hogy írtál, én azóta nem is nézegettem a netet. Remélem hamarosan talizunk ismét, és kifaggathatlak a különleges táplálkozási szokásaidról. Fantasztikusan csinos izmos n? vagy. És Peti sokat mesélt Attilánnak hogy milyen rendszeresen és egészségesen étkezel, ez szerintem is nagyon fontos dolog, és az különösen jó dolog ha valaki ennyire kitartó és ragaszkodik az elveihez. Üdv Mayura

Törölt felhasználó

Nem értem..ha valaki látja h tocsog az olajban akkor ne rakjon hozzá annyi olajat. A recepteken mindig lehet kicsit változtatni ízlés szerint. Meg telített zsírsav lesz az olivaolajtól....akkor csak salátát együnk magába ennyi er?vel? :)

Törölt felhasználó

Inkább a sok húsfogyasztásról mondjatok le, máris egészségesebb lenne a nép, ha nem sertést ennétek marhával :) Szerintem nagyon jó recept, 1 hete kezdtem a 90 napost, legalább a zöldségnapot valamivel fel lehet dobni, ez lesz ma ebédre :)

Mayura

Kedves Csilla! Kedves vagy és köszönöm a hozzászólásod! Nekem is az a véleményem, hogy mindíg a saját izlésünk szerint kell valamit elkészíteni, arra azért kitérnék, hogy a krumpli sülés közben egy bizonyos mennyiséget szív fel, tehát b?vebb olajban is, hasonló lesz az eredmény a felesleg pedig a tepsi alján marad. Igazad van! Üdv Mayura

Törölt felhasználó

Ma elkészítettem a receptet sült hal mellé köretnek. Isteni lett! A fiamnak is nagyon ízlett, f?leg a jobban lepirult darabok. Érdemes jól lepirítani, a jól megsült darabkák különösen finomak! Ami ebéd után megmaradt a délután folyamán elmajszolta a gyerek :)

Mayura

Örülök hogy ízlett én is ezeket a jól lepirúlt darabokat kedvelem. §:-)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Ez történik, ha egy hónapig nem eszel húst és tejterméket

Egyre többen kezdik a hús elhagyásával az új évet: a Veganuár évről évre népszerűbbé válik, ami nem csoda, a húsfogyasztás visszafogása az egészségnek is jót tesz. Más kérdés, hogy a veganizmusnak milyen előnyei és hátrányai vannak – de az biztos, hogy rövid távon kifejezetten hasznos elhagyni az állati eredetű termékeket.