Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Görög spenótpite

Görög spenótpite
Görög spenótpite
65 perc / előkészület: 25 perc főzés: 10 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (18)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Sós piték között a legnagyobb kedvenc. Kisfiam, mikor Angliában tanult, a spanakopita hiányzott neki a legjobban, telefonon mondtam el neki a receptet, "kisfiam ez nagyon egyszerű", és ugye milyen egy fiú egyetemista háztartása, sodrófa hiányában sörös üveggel állt neki este tízkor tésztát nyújtani, aztán a haverjaival együltő helyükben eltüntették a tepsivel..:)

Leveles tésztával is lehet készíteni, azzal még egyszerűbb...

hozzávalók / 10 adag

A tésztához

A töltelékhez

ajánlat

Egy könnyű leves után ebédre, vagy egy nagy pohár hideg tejjel vacsira...

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Összegyúrjuk a tésztát, és kétfelé vesszük, az alsó lap kissé nagyobb legyen a felsőnél, kisodorjuk, beletesszük az alsót a tepsibe, kis pereme legyen, megszórjuk kis zsemlemorzsával, hogy ha a spenót még levet engedne, felszívhassa a prézli.
  2. Az olívaolajon megpároljuk a zöldhagymát, fokhagymát és a spenótot, sózzuk, borsozzuk, készre pároljuk, fel kell innia a levet.
  3. Rátesszük a kész spenótot az alsó lapra, erre morzsoljuk a fetát (túrót), az egyik tojást elkeverjük a joghurtban (tejfölben), ráöntjük a spenótra, megszórjuk a reszelt sajt nagy részével (hagyjunk a tetejére is!), ha akarjuk, egy villával ezt a fetás-joghurtos masszát a spenót közé keverhetjük.
  4. Betakarjuk a felső lappal, a másik tojással megkenjük a tetejét, megborsozzuk, a maradék reszelt sajtot rászórjuk, és sütjük.


 

  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 30X20X6 cm
  • elkészítettem: 50 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 9 062
elküldve: 11
receptkönyvben: 456
elkészítve: 16/25
Facebookon megjelent: -

szakács

Oli(E)va

Mióta szakács: 2012.03.23.
85 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
konyha: görög
mikor: mindig, ebéd, uzsonna, vacsora
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: pite
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
fogás: meleg előétel
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 10 főre

egyéb elnevezések

Spanakopita, fetás pite spenóttal, görög sós pite

Hozzászólások (18)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Jekaterina
Jekaterina Sun, 2015-04-19 00:13

Köszönöm a receptet, nagy dicséretet zsebeltem be a családtól miatta :)

evaneo
Oli(E)va / evaneo Sun, 2015-04-19 11:42

Kedves Jekaterina, nagyon szivesen...en, ha lusta vagyok tesztat gyurni, reteslapokkal keszitem...Nyolc (negy alulra, negy felulre) reteslap, egyenkent megkenve egy kis olajjal, kozotte a toltelek ugyanaz, isteni. Koszi, hogy a receptemet valasztottad, udv; Eva

izzikagalagonya
izzikagalagonya Mon, 2014-10-27 18:42

Szia Éva! Nagyon köszi a receptet, az én bolgár párom egyszerűen nem bírja abbahagyni a falatozást ebből a csodából.... :-)
Viszont én valamit nagyon elronthattam a tésztánál, mert fél óra gyúrás után sem akart összeállni, pedig rásegítettem még olajjal, vízzel, még egy kis joghurttal is, de semmi. Végső elkeseredésemben beleütöttem egy tojást, de attól meg olyan kemény lett mint a kő :-( így a kukában landolt, és inkább elővettem a bolti leveles tésztát...
A végeredmény így is magáért beszél, úgyhogy még egyszer nagyon köszönöm!!!! ;-)
Üdv, Rita

evaneo
Oli(E)va / evaneo Sun, 2014-11-16 19:28

Kedves Rita, koszi, hogy irtal, talan a liszt lehetett a hunyo, de leveles tesztaval nagyon finom a spanakopita, nalunk a pekeknel igy lehet venni (leveles tesztaval). A bolgar es a gorog konyha nagyon kozel all egymashoz, koszi, hogy kiprobaltad, udv; Eva

hadorika1978
hadorika1978 Wed, 2014-10-01 11:13

Remek! Mindenki nevében köszönet érte! Nagy kedvenc a spenót, és a túró is a tésztába töltve meg igazán szuper volt.
Jó munkát Neked a továbbiakhoz is :) !

evaneo
Oli(E)va / evaneo Wed, 2014-10-01 19:28

Kedves hadorika1978, koszi, hogy elkeszitetted, ha van kedved, probald ki juhsajttal, vagy fettaval is, kicsit pikansabb az izuk. Biztos vagyok benne, hogy turoval is szuper volt. Udv; Eva

evaneo
Oli(E)va / evaneo Mon, 2012-11-12 19:24

Szia, kedves Eva-Anyoca, nagyon szivesen, ha valaki szereti a spenotot, tenyleg nagyon egyszeru es kiados...Udvozollek, Eva

evaneo
Oli(E)va / evaneo Sun, 2012-11-11 09:04

Szia Aval, van nehany husos (nem csak tiszta hus benne) recim is, lassan felteszem majd azokat is, en meg nem tettem ebbe hust, de elkepzelem baconnel a sajtok tetejen, semmi fakszni, csak ugy siman rateriteni, ugyis megsul, nemigaz ? Udv, Eva

Aval
Aval / Aval Sat, 2012-11-10 20:29

Ezt nem hagyhatom szó nélkül! Ilyen receptet keresek már mióta!?! Egyszerű, spenótos-túrós.... mennyei lehet, ki is fogom próbálni. Aztán lehet, hogy egy kis sonkával majd megbolondítom. Vagy szerinted nem illene bele? De valami jobb fajta húsos, vékonyra szeletelt és felaprított sonka.

428
finomliszt 50 dkg
1 kávéskanál
sütőpor 1 ek
olívaolaj 1 dl
víz 1 dl
spenót 1 kg
zöldhagyma 2 db
fokhagyma 1 gerezd
feta sajt 25 dkg
edami sajt 15 dkg
tojás 2 db
joghurt 2 dl
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
zsemlemorzsa 1 ek