r
Nosalty Logó

Gyuvetsaki

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Oli(E)va
Gyuvetsaki
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 4% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 1% Zsír

A húshoz

A tésztához

A tetejére

Összesen 581 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 1% Zsír

A húshoz

A tésztához

A tetejére

Összesen 2320 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 1% Zsír

A húshoz

A tésztához

A tetejére

Összesen 77 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    30.7 g

Zsír

  • Összesen
    7.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    49 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1387 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    93 mg
  • Kálcium
    90 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    94 mg
  • Foszfor
    394 mg
  • Nátrium
    707 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    95.5 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    604.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    40 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    311 micro
  • Kolin:
    70 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    51 micro
  • β-karotin
    225 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1287 micro
  • Lut-zea
    84 micro
Összesen 581 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    122.8 g

Zsír

  • Összesen
    29 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    194 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5547.9 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    372 mg
  • Kálcium
    361 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    376 mg
  • Foszfor
    1576 mg
  • Nátrium
    2828 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    382 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    2418.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    161 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    59 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1243 micro
  • Kolin:
    278 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    202 micro
  • β-karotin
    902 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    5146 micro
  • Lut-zea
    336 micro
Összesen 2320 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.1 g

Zsír

  • Összesen
    1 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    7 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    186.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    53 mg
  • Nátrium
    95 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    81.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    42 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    30 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    173 micro
  • Lut-zea
    11 micro
Összesen 77 Kcal

Hozzávalók

A húshoz

A tésztához

A tetejére

Elkészítés

A húshoz

  1. Bő sós vízben előfőzzük a rizsszemtésztát.
  2. A csirkemellet apró, 1 centis darabokra vágjuk, elősütjük az olívaolajon.
  3. Egy nagy jénaiban, vagy személyreszóló hőálló kerámiaedényekben összeállítjuk a gyuvetsakit; a tésztához hozzáadjuk a csirkemellet, paradicsomot, rámorzsázzuk a fetát, jól megfűszerezzük, és összekeverjük.
  4. Egy kis forró vizet adjunk hozzá, olyan lucskos legyen (a tészta úgyis felszívja), mielőtt beletesszük a sütőbe, megszórjuk reszelt sajttal.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x20x6
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 100 alkalommal
  • Receptkönyvben: 270
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 13
  • Össznézettség: 21640
  • Feltöltés dátuma: 2012. szeptember 06.

Ajánló

Bármivel ki lehet egészíteni, ami sajt vagy sonka, szalámi megmaradt a hűtőben, hozzá lehet keverni ízlés szerint a sütőbetevés előtt. Mi joghurttal esszük és salátával, de ha van leves előtte, önmagában is "megáll".

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Gyuvetsaki
Oli(E)va 85 recept

Gyors ebéd-vacsora éhes tiniknek..., mindig sikere van.

Hozzávalók

A húshoz

A tésztához

A tetejére

Címlapról ajánljuk

„Mivel dunai gyerek vagyok, halászlét már 15 éves korom óta...

Közös kalandba kezdünk veletek: itt a Nosalty Főzőklub! Cikksorozatunk keretében minden hónapban megismerkedhettek egy Nosaltys hobbiszakácsunkkal, aki szenvedélyesen süt-főz, fotóz, ételeket alkot, kreativitásával és saját receptjeivel színesíti a mi kis gasztroközösségünket. Novemberben Schöck Zoltánnal készítettünk interjút, akinek házias, kreatív receptjeivel már találkozhattatok az oldalon. Szia, Zoltán!

Nosalty

További cikkek