r
Nosalty Logó

Striftopita

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Oli(E)va
Striftopita
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 12% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 24% Zsír
Összesen 707 kcal
  • 12% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 24% Zsír
Összesen 4242 kcal
  • 12% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 24% Zsír
Összesen 295 kcal
  • 12% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    26.1 g

Zsír

  • Összesen
    51 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    159 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1624.4 g
  • Cink
    110 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    397 mg
  • Vas
    84 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    360 mg
  • Nátrium
    626 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.1 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    105.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    176 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    31 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    11 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    51 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    86 mg
  • Retinol - A vitamin:
    175 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    122 micro
Összesen 707 kcal
  • 12% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    156.9 g

Zsír

  • Összesen
    306.3 g
  • Telített zsírsav
    102 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    157 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    24 g
  • Koleszterin
    956 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9746.6 g
  • Cink
    662 mg
  • Szelén
    103 mg
  • Kálcium
    2384 mg
  • Vas
    506 mg
  • Magnézium
    126 mg
  • Foszfor
    2161 mg
  • Nátrium
    3759 mg
  • Réz
    25 mg
  • Mangán
    20 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    204.7 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    634.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1058 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    27 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    184 micro
  • K vitamin:
    112 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    63 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    303 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    175 micro
  • Kolin:
    518 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1048 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    81 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    730 micro
Összesen 4242 kcal
  • 12% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.9 g

Zsír

  • Összesen
    21.3 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    67 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    678.3 g
  • Cink
    46 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    166 mg
  • Vas
    35 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    150 mg
  • Nátrium
    262 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    44.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    74 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    21 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    73 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    51 micro
Összesen 295 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tojásokat elhabarjuk a tejszínnel, hozzáadjuk a sajtokat, apróra vágott mentát, sózzuk, borsozzuk, majd egy villával egyneművé keverjük, ez lesz a töltelék.
  2. Az első rétestésztát kissé megecseteljük olivaolajjal, és a rövidebb szélére 2-3 kanál tölteléket teszünk, feltekerjük, kissé betűrve a széleket, hogy ne folyjon ki a töltelék.
  3. A sütőt bemelegítjük, a tepsink alját kissé megkenjük olívaolajjal.
  4. Az első töltött réteslapunkat félbevágjuk, a tepsi közepére kör alakúra tekerjük, majd folytatjuk az ecsetelést, töltést, tekerést, egymás mögé töltött réteslap köröket illesztünk. Ez azt jelenti, hogy néha vágnunk kell a rudakat, hogy pontos legyen a kör, a vágatoknál egy kis réteslap csíkkal körbetekerjük a rudat, hogy ne látszódjon a vágat, és hogy ne jöjjön ki belőle a töltelék.
  5. A tetejét megkenhetjük egy kis tojássárgájával vagy tejjel vagy olajjal, de nem muszáj.
  6. Előmelegített sütőben szép pirosra sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 528
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 8
  • Össznézettség: 27023
  • Feltöltés dátuma: 2012. november 20.

Ajánló

Tízóraira, uzsonnára egy finom tea vagy kávé mellé, de egy tartalmasabb zöldségleves után második fogásnak is tökéletes, mi a téli sárgaborsóleves után ettük másodiknak, nagyon jól passzoltak.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Oli(E)va 85 recept

Egy másik kedvenc sós pite, nagy variációs lehetőséggel. Lehet egyéni kis csigákat tekerni belőle, és a tölteléket is választhatjuk ízlés szerint (édes túrós, vagy fetás-spenótos vagy besameles-bolognese szószos). Elkészíthető egy hatalmas csigának is, ahol a köröket nem egymás mögé, hanem egymás után toldjuk össze. Ja, mi a striftopita? Csavart pite... míg elolvassátok a recijeimet, meg is tanultok görögül...::)) Készíthető nagyon vékony házi tésztával is, de mi szeretjük vékony, ropogós réteslappal.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...