r
Nosalty Logó

Zabpelyhes halropogós paradicsomos spagettivel

Jucush
Zabpelyhes halropogós paradicsomos spagettivel
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Halropogós

Paradicsomos spagetti

641
Kalória
37.7g
Fehérje
90g
Szénhidrát
14.7g
Zsír
221.9g
Víz
90.5g
Koleszterin
6.5g
Élelmi rost
7.8g
Cukor
  • 10% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 4% Zsír

Halropogós

Paradicsomos spagetti

Összesen 641 kcal
  • 10% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 4% Zsír

Halropogós

Paradicsomos spagetti

Összesen 3853 kcal
  • 10% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 4% Zsír

Halropogós

Paradicsomos spagetti

Összesen 150 kcal
  • 10% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    37.7 g

Zsír

  • Összesen
    14.7 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    91 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1739.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    105 mg
  • Kálcium
    199 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    121 mg
  • Foszfor
    488 mg
  • Nátrium
    815 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    90 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    221.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    145 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    109 micro
  • K vitamin:
    172 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    299 micro
  • Kolin:
    94 mg
  • Retinol - A vitamin:
    65 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    957 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    13895 micro
  • Lut-zea
    1081 micro
Összesen 641 kcal
  • 10% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    226.2 g

Zsír

  • Összesen
    88.1 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    39 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    543 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10436 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    630 mg
  • Kálcium
    1196 mg
  • Vas
    38 mg
  • Magnézium
    725 mg
  • Foszfor
    2927 mg
  • Nátrium
    4890 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    540 g
  • Cukor
    47 mg
  • Élelmi rost
    39 mg

Víz

  • Összesen
    1331.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    872 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    10 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    129 mg
  • D vitamin:
    656 micro
  • K vitamin:
    1035 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    71 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1792 micro
  • Kolin:
    565 mg
  • Retinol - A vitamin:
    390 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5745 micro
  • β-crypt
    50 micro
  • Likopin
    83370 micro
  • Lut-zea
    6487 micro
Összesen 3853 kcal
  • 10% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.8 g

Zsír

  • Összesen
    3.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    21 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    408.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    47 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    114 mg
  • Nátrium
    191 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    21.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    52.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    34 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    40 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    70 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    225 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    3260 micro
  • Lut-zea
    254 micro
Összesen 150 kcal

Elkészítés

Halropogós

  1. A kiolvadt halat alaposan kinyomjuk a víztől. A zabpelyhet aprítóban durvára őröljük.
  2. A felsorolt hozzávalókat összekeverjük, picit pihentetjük (addig kifőzzük a tésztát), majd pogácsákat formázunk belőle.
  3. A pogácsákat közepes lángon olajban kisütjük.

Paradicsomos spagetti

  1. Forrásban lévő sós vízben a tésztát szokásostól picit keményebbre főzzük.
  2. Közben a mártáshoz az apróra vágott vöröshagymát olajon megpirítjuk, majd hozzáadjuk a zúzott fokhagymát is, és együtt folytatjuk.
  3. Ezután a paradicsomszószt öntjük hozzá (én a saját készítésű szószomat használtam, azt kicsit hígítani kellett, amit a tészta főzőlevével tettem meg).
  4. Lassú tűzön 5-10 percig rotyogtatjuk, fűszerezzük sóval, borssal, a finomra vágott bazsalikommal, és hozzáadjuk a reszelt sajtot. Én padanót használtam, de ki mit szeret parmezán, pekorino, stb.
  5. A kifőtt tésztát beleforgatjuk a paradicsomszószba, és összemelegítjük. Ekkor a tészta felszívja és elnyeri a tökéletes állagát.
  6. A spagettit frissen tálaljuk a forró halropogóssal, megszórva egy kis reszelt sajttal.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Főzés ideje: 25 p

Nagyon szeretjük a tengeri halat, viszont frissen beszerezni nem mindig egyszerű. Ez a recept mélyhűtött halból készült, nem a szokásos szeletek fűszerezve, sütve. Aki nem túl nagy étvágyú annak egy könnyű saláta is finom köretnek. Nyáresti vacsora egy finom fröccsel.

További receptek

Lazacpogácsa

A különféle halfasírtok eredetileg maradékmentés céljából készültek, lazacból azonban annyira finom halpogácsát készíthetünk, hogy érdemes külön emiatt venni egy adagot. A sült ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek