Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Halfasírt 4. - Kárászból

Halfasírt 4. - Kárászból
Halfasírt 4. - Kárászból
30 perc / előkészület: 20 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egészségesebb, mint a bolti...


hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A megtisztított halakat húsdarálón kétszer átdaráljuk.
  2. A két zsemlét megnedvesítjük, és ledaráljuk.
  3. Végül mehet bele a két tojás és a fűszerek ízlés szerint.
  4. Kis gombócokat, vagy rudacskákat formálunk belőle és meghempergetjük zsemlemorzsába
  5. Forró olajban kisütjük.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 9 045
elküldve: 2
receptkönyvben: 53
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Nosalty

Mióta szakács: 2010.11.23.
944 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
babakonyha: baba 18-24 hónap
fogás: főétel

egyéb elnevezések

halfasírt édesvizi halból, egyszerű halfasírt

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

tothgsze
tothgsze Thu, 2016-07-14 17:03

A szálkátlanításnak van egy egyszerű módja, amire vé
letlenül jöttem rá. Volt két lefagyasztott keszegem, ki akartam olvasztani mikróban, de túl jól sikerült. Tehát a nyers halat tedd mikrosütőbe, teljes teljesítménnyel 1-2 percre. A halhús ugyan kissé megfő, de könnyedén lejön a csotokról. Érdemes kísérletezni a teljesítménnyel, vagy az idővel, működni fog. Utána persze érdemes ledarálni is.

Fabika
Fabika Tue, 2011-09-06 14:50

Nem tudtam, hogyha húsdarálón ledaráljuk, akkor nem fogom érezni a szálkákat. Ez valóban működik?
A gerincét ki kell venni?

Jafar
Jafar Tue, 2012-04-03 20:52

Szia!Igen ki kell venni,és a bordákat is.Utána kétszer mindenképp daráld le!Nagyon finom,köszönet a feltöltőnek!

Jafar
Jafar Sun, 2011-09-04 22:12

Nagyon,de nagyon finom,csak ajánlani tudom mindenkinek!Most már sokadszorra készítem el,hát a család két pofára tömi :))) Annyit még hogy kifilézem a halat mielőtt ledarálom,mert a nagyobb csontok darabokban de bennmaradnak,ha nem szedjük ki belőle.Megpróbáltam sima fasírt fűszerkeverékkel úgy is isteni!Köszönöm a receptet!!!

Jafar
Jafar Mon, 2011-03-28 13:13

Kíváncsi vagyok!Most daráljuk a halakat. A kárászt amúgy is szeretjük,nagyon ízletes hal,így meg eltűnik a szálka is. :)))

938
keszeg 60 dkg
tojás 2 db
zsemle 2 db
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
ételízesítő 0 ízlés szerint
fokhagyma 3 gerezd
zsemlemorzsa 15 dkg
napraforgó olaj 3 dl