Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Halpogácsa zöldsalátával

Halpogácsa zöldsalátával
Halpogácsa zöldsalátával
166 perc / előkészület: 10 perc főzés: 5 perc sütés: 151 perc
receptkönyvben hozzászólások (14)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az együnk több halat mozgalmam keretében készült ebédre a halpogácsa. Nem túl bonyolult az elkészítése, cserébe sok pepecselés van vele (oké, én utálok panírozni...), de nagyon szerethető lett a végeredmény.

hozzávalók / 3 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tej-víz-babérlevél keverékében feltetsszük a halszeletet főni - felforraljuk, lezárjuk, és hagyjuk elhűlni a tejben.
  2. Ezalatt a krumplit kockákra vágva megfőzzük. még melegen összetörtjük, aztán a legalacsonyabb hőfokon még 1 percet kapott, hogy elpárologjon a maradék nedvesség belőle.
  3. Hozzáadjuk a majonézt, a joghurtot, a mustárt és az összevágott kaprit, sózzuk, borsozzuk, és alaposan elkeverjük. A majonéz-joghurt stb. csak körülbelüli mennyiség, mindenki igazítsa a saját ízléséhez.
  4. Az a fajta hal, amit használtam (smoked coley - a magyar nevét várom szeretettel, én nem leltem meg) lemezes szerkezetű - nagyon nem kellett gondolkodnom a méretre vagdosással. Pikk-pakk lapokra hullt. lazán hozzákeverjük a krumplihoz - nem kell, hogy egynemű massza legyen!
  5. Evőkanálnyi adagokat gombócolunk lisztes kézzel (12 lett), aztán a szokásos módon panírozzuk.
  6. Kevés olajban közepes lángon sütjük meg őket.
  7. Zöldsaláta volt a köret mellé.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 19 341
elküldve: 5
receptkönyvben: 310
elkészítve: 4/7
Facebookon megjelent: -

szakács

eztettem

Mióta szakács: 2012.09.01.
39 recept

receptjellemzők

konyha: angol
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, karácsonyi receptek, szilveszter, vasárnapi ebéd
nehézség: közepes
konyhatechnológia: rántott ételek
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes
adag: 3 főre
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel

egyéb elnevezések

halfasírt füstölt halból, burgonyás halpogácsa

Hozzászólások (14)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

márti1218
márti1218 / márti1218 Tue, 2014-04-29 08:34

Szia!
A joghurt a tojás helyett van,hogy összetartsa a masszát?A panirozás helyett lehet csak prézlibe forgatni?

eztettem
eztettem / eztettem Wed, 2014-04-30 22:11

kedves Márti, kicsit zavarba jöttem a kérdéstől, ez egy 843 éves recept - de újraolvastam, és nem, tényleg nem tettem bele tojást: a főtt krumpli szépen összetartja az egészet.
de a panírozáshoz természetesen használtam tojást.

168
füstölt hal 21 dkg
burgonya 16 dkg
petrezselyem 0.5 csokor
snidling 0.5 csokor
tej 1 dl
víz 1 dl
babérlevél 1 db
0 ízlés szerint
fehér bors 0 ízlés szerint
majonéz 1 ek
joghurt 1 ek
mustár 0.5 tk
kapribogyó 1 teáskanál