r
Nosalty Logó

Vendégváró hidegtál gazdagon

Miss Sweetly
Vendégváró hidegtál gazdagon
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A töltött gépsonkához

A töltött lapkasajthoz

A töltött tojáshoz

A díszítéshez

570
Kalória
32.1g
Fehérje
13.9g
Szénhidrát
42g
Zsír
218.5g
Víz
294g
Koleszterin
1.1g
Élelmi rost
7.4g
Cukor
  • 10% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A töltött gépsonkához

A töltött lapkasajthoz

A töltött tojáshoz

A díszítéshez

Összesen 570 kcal
  • 10% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A töltött gépsonkához

A töltött lapkasajthoz

A töltött tojáshoz

A díszítéshez

Összesen 2264 kcal
  • 10% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A töltött gépsonkához

A töltött lapkasajthoz

A töltött tojáshoz

A díszítéshez

Összesen 152 kcal
  • 10% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    32.1 g

Zsír

  • Összesen
    42 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    294 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2851.3 g
  • Cink
    164 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    325 mg
  • Vas
    126 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    419 mg
  • Nátrium
    1745 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    13.9 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    218.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    379 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    57 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    16 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    76 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    48 micro
  • Kolin:
    197 mg
  • Retinol - A vitamin:
    277 micro
  • α-karotin
    340 micro
  • β-karotin
    1051 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    643 micro
  • Lut-zea
    369 micro
Összesen 570 kcal
  • 10% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    128.3 g

Zsír

  • Összesen
    168 g
  • Telített zsírsav
    79 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    37 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    1176 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11405.4 g
  • Cink
    658 mg
  • Szelén
    102 mg
  • Kálcium
    1299 mg
  • Vas
    505 mg
  • Magnézium
    140 mg
  • Foszfor
    1675 mg
  • Nátrium
    6981 mg
  • Réz
    25 mg
  • Mangán
    21 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    55.5 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    873.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1518 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    229 micro
  • K vitamin:
    82 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    63 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    302 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    191 micro
  • Kolin:
    786 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1107 micro
  • α-karotin
    1360 micro
  • β-karotin
    4204 micro
  • β-crypt
    81 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    1477 micro
Összesen 2264 kcal
  • 10% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.8 g

Zsír

  • Összesen
    11.5 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    80 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    779.1 g
  • Cink
    45 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    89 mg
  • Vas
    34 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    114 mg
  • Nátrium
    477 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    3.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    59.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    104 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    21 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    54 mg
  • Retinol - A vitamin:
    76 micro
  • α-karotin
    93 micro
  • β-karotin
    287 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    176 micro
  • Lut-zea
    101 micro
Összesen 152 kcal

Elkészítés

A töltött gépsonkához

  1. Francia saláta: A franciasaláta zöldségkeveréket megsózzuk, borsozzuk kicsit, majd kevés margarinon puhára pároljuk, kihűtjük. Közben a tejfölt, majonézt, mustárt és a többi hozzávalót összekeverjük, ha szükséges, ízesítjük még ízlésünk szerint, majd hozzákeverjük a kihűlt zöldségkeveréket.
  2. Szépen, egyenletesen elosztjuk a sonkaszeleten, majd feltekerjük. Ha ez kész, a hűtőbe tesszük.
  3. Kőrözött: A vajat a túróval és a tejföllel habosra keverjük. Az ízesítő anyagokkal tetszés szerint fűszerezzük. Nyomózsákba tesszük, és megtöltjük vele az óvatosan összetekert sajtszeleteket. Ezt is a hűtőbe tesszük.
  4. A töltött tojás: A tojásokat megfőzzük sós vízben, majd héjukat leszedjük. Kettévágjuk, majd a sárgájukat óvatosan kiszedjük, és villával összetörjük. Hozzáadjuk a tejfölt, mustárt, sót, borsot, és jól összekeverjük. Ezt a tölteléket szintén nyomózsákba tesszük, és visszatöltjük a tojásfehérjékbe.
  5. Egy tálat kirakunk a megmosott és lecsepegtetett salátalevelekkel. Ezután szépen elrendezzük rajta a töltött sonkát, töltött sajtot és töltött tojást.
  6. A díszítő zöldségekkel és a maradék krémmel megdíszítjük ízlésünk és fantáziánk szerint.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 120 p
  • Főzés ideje: 10 p

Néhány hónapja fontolgattam, hogy készítek majd egy hidegtálat. Egyrészt, mert tetszenek ezek a tálak, másrészt, hogy mit tudok kihozni az elképzeléseimből. A témához kis könyvecskét is beszereztem, utána is néztem itt-ott, és saját gondolataim is voltak. Mindezt összerakva elkészítettem a tálam. Ha esetleg valamelyik töltelékből marad, azt a hűtőbe kis tároló dobozban, lefedve elrakhatjuk másnapra. Nagyon laktató egy ilyen tál, ezért írtam, hogy 4 személyre elég. A vendégek örülnek, ha ilyen ízelítővel kedveskedünk nekik.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Nem mindegy, hová kerül a karácsonyfa: A feng shui szerint...

A karácsonyi dekoráció nem csak látvány kérdése: tudatos elrendezéssel és harmonikus színválasztással az otthon valódi menedékké válhat az ünnepek alatt. A feng shui szemlélete segít abban, hogy a díszítés ne csak szép legyen, hanem támogassa a nyugalmat, az örömöt és az együtt töltött idő minőségét is.

Idén nem kell, hogy stressz legyen a karácsonyi készülődés –...

Az ünnepi készülődésnek nem kell kapkodásról és konyhai káoszról szólnia. Tóth Szilárd Michelin-csillagos séf szerint egy kis előretervezéssel, tudatos bevásárlással és jól kihasznált konyhai eszközökkel a karácsonyi főzés is lehet nyugodt, közös élmény – ehhez pedig az LG új, beépíthető konyhai készülékei is praktikus segítséget adhatnak.

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...