Felvágott

Felvágott

Leírás

Felvágott alatt a már szeletelt vagy a direkt fogyasztáshoz szeletelésre kész szalámi- és kolbászárukat vagy szeletelt sajtot, mint pl. az edami és emmentáli, értjük, melyeket legtöbbször szendvics készítéséhez használnak fel. A felvágottat szeletelő géppel nagyobb darabokból szelik le a boltokban vagy az élelmiszer feldolgozó iparban. A leggyakoribb felvágottként fogyasztott hústermékek pl. a szalámik, a párizsi, a mortadella, az olasz felvágott, a kolbászok, a disznósajt, a sonkafélék, a füstölt-, főtt tarja, a karaj, valamint a májasok. A vegetáriánus felvágottat hüvelyesekből vagy gabonafélékből állítják elő, mint pl. a szójakolbász és a gabonakolbász.

Mikor vegyem

Bármikor.

hogyan tároljam

A frissen szeletelt felvágottakat, jellegtől függően, több napig, hűtőszekrényben; a kolbászokat, egész sonkákat hűvös helyen, éléskamrákban.

100g Felvágott

fehérjetartalom

15 g

zsírtartalom

0 g

szénhidráttartalom

1 g

víztartalom

0 g

Hány kalória

gramm

felvágott?

Top ásványi anyagok

Top vitaminok


Tápanyagtartalom / 100 gramm

fehérje

15 g

Zsír

ásványi anyagok

szénhidrát

vitaminok

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Kreatív karácsonyi sütemények

Kreatív karácsonyi sütemények jönnek, látnak és győznek... remélhetőleg minden házi szakács szívébe belopják majd magukat. Bíbelődjünk és alkossunk, süljön az idei ünnep során a bejglin kívül más is.

Ennyibe kerül egy vacsora Rácz Jenőnél vagy Sárközi Ákosnál –...

Amióta a kereskedelmi tévékben főműsoridőben vetítenek gasztros realityshow-kat, többek számára lett vonzó a fine dining éttermek magasra pozícionált világa. Ha egész évben nem is költünk ilyen élményekre, az év végi ünnepek idején jól jöhet ajándékötletként. Olcsó menüket nem ígérünk, emlékezetes gasztroélményeket annál inkább!