r
Nosalty Logó

Vajbabos-gombás paradicsomszósz

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Éva-Anyóca
Vajbabos-gombás paradicsomszósz
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 5% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A raguhoz

A körethez és a tálaláshoz

Összesen 715 kcal
  • 5% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A raguhoz

A körethez és a tálaláshoz

Összesen 2859 kcal
  • 5% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A raguhoz

A körethez és a tálaláshoz

Összesen 88 kcal
  • 5% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    31.5 g

Zsír

  • Összesen
    12.4 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1336.9 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    93 mg
  • Kálcium
    330 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    161 mg
  • Foszfor
    545 mg
  • Nátrium
    193 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    123.8 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    520.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    230 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    206 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    313 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    460 micro
  • Kolin:
    98 mg
  • Retinol - A vitamin:
    78 micro
  • α-karotin
    19 micro
  • β-karotin
    1775 micro
  • β-crypt
    73 micro
  • Likopin
    11296 micro
  • Lut-zea
    1974 micro
Összesen 715 kcal
  • 5% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    125.8 g

Zsír

  • Összesen
    49.5 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    123 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5347.7 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    372 mg
  • Kálcium
    1319 mg
  • Vas
    33 mg
  • Magnézium
    644 mg
  • Foszfor
    2180 mg
  • Nátrium
    771 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    495.3 g
  • Cukor
    72 mg
  • Élelmi rost
    54 mg

VÍZ

  • Összesen
    2082.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    921 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    824 mg
  • D vitamin:
    45 micro
  • K vitamin:
    1251 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    59 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1838 micro
  • Kolin:
    392 mg
  • Retinol - A vitamin:
    313 micro
  • α-karotin
    75 micro
  • β-karotin
    7100 micro
  • β-crypt
    292 micro
  • Likopin
    45185 micro
  • Lut-zea
    7895 micro
Összesen 2859 kcal
  • 5% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.9 g

Zsír

  • Összesen
    1.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    4 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    165.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    67 mg
  • Nátrium
    24 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    64.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    28 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    39 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    57 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    219 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    1395 micro
  • Lut-zea
    244 micro
Összesen 88 kcal

Hozzávalók

A raguhoz

A körethez és a tálaláshoz

Elkészítés

A raguhoz

  1. A kacsazsírt felolvasztjuk, a finomra vágott főzőhagymát és az áttört fokhagymát a sóval, fedő alatt kis lángon megpároljuk.
  2. Beletesszük a felkockázott zöldpaprikát, a rózsáira szedett karfiolt, a kis babérlevelet, köményt, sót és borsot, a paradicsomlevet, és kis lángon főzzük, amíg már majdnem puha.
  3. Ekkor tesszük bele a gombát és a vajbabot, szükség szerint fűszerezzük, és ha kell, öntsünk még bele paradicsomlevet. Ekkor tegyük bele az oregánót, a bazsalikomot, petrezselymet, ezekkel már csak rövid ideig főzzük össze, kb. 40-45 perc alatt készen van, 150-160 fokon főzve. Hagyjuk főni, hogy a szaftja besűrűsödhessen egy kicsit. A felesleges víz, elpárolog.
  4. Lobogó sós vízben kifőzzük a tésztát (előírás szerint), leszűrjük, tálaljuk egyben, vagy külön a szósszal (ha a szósszal egybe keverve tálaljuk, a főzővízbe ne tegyünk olajat).
  5. Tálaláskor sajttal, citromos bazsalikommal díszítjük.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 15
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 1564
  • Feltöltés dátuma: 2012. augusztus 05.

Ajánló

Ezek a belevalók az én akkori ötletem alapján készültek. Finom lett. Természetesen mindenen, ami benne van, mennyiségeken is, lehet változtatni az elkészítő ízlése alapján. Lehet kevesebb a kacsazsír, kevesebb-vagy több bármelyik féle zöldség, ahogy a kedves elkészítő illetve családja szereti, elsőnek azért mindig érdemes kipróbálni az eredeti ötletet, aztán a változtatás joga mindenkinél ott van.:-D Finom bor, ásványvíz. Tálaláskor reszelt sajt, jó sok.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Vajbabos-gombás paradicsomszósz
Éva-Anyóca 350 recept

Nagyon finom friss kis fej karfiolt kaptam, és egy jó kis adag vajbabot szedtünk, azaz sárga hüvelyű babot, de ez csak zsengén jó. Már finom leves készült belőle, így jött a gombával és a friss paradicsomlével készülő szósz ötlete.:-)) A friss zöldfűszerek is a kertben várnak: csodás ízesítésre.:-)) Ennyi a történet, könnyű, nyárias, finom ebéd lett, elfogyott.:-))

Hozzávalók

A raguhoz

A körethez és a tálaláshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek