Vajbabos-gombás paradicsomszósz
- 5% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 2% Zsír
A raguhoz
-
15g kacsazsír0 kcal
-
85g főzőhagyma31 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
0g só0 kcal
-
75g zöldpaprika12 kcal
-
113g vajbab35 kcal
-
88g csiperkegomba19 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0 kcal
-
128g karfiol13 kcal
-
0 kcal
-
11g petrezselyem4 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
15g bazsalikom3 kcal
-
3 kcal
-
125g paradicsomlé21 kcal
A körethez és a tálaláshoz
-
125g spagetti tészta464 kcal
-
0g só0 kcal
-
18 kcal
-
25g sajt88 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
- 5% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 2% Zsír
A raguhoz
-
60g kacsazsír0 kcal
-
340g főzőhagyma124 kcal
-
12g fokhagyma16 kcal
-
0g só0 kcal
-
300g zöldpaprika49 kcal
-
450g vajbab140 kcal
-
350g csiperkegomba75 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0 kcal
-
510g karfiol51 kcal
-
0 kcal
-
45g petrezselyem16 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
60g bazsalikom14 kcal
-
11 kcal
-
500g paradicsomlé85 kcal
A körethez és a tálaláshoz
-
500g spagetti tészta1855 kcal
-
0g só0 kcal
-
71 kcal
-
100g sajt352 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
- 5% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 2% Zsír
A raguhoz
-
1.9g kacsazsír0 kcal
-
10.5g főzőhagyma4 kcal
-
0.4g fokhagyma0 kcal
-
0g só0 kcal
-
9.3g zöldpaprika2 kcal
-
13.9g vajbab4 kcal
-
10.8g csiperkegomba2 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0 kcal
-
15.7g karfiol2 kcal
-
0 kcal
-
1.4g petrezselyem1 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
1.9g bazsalikom0 kcal
-
0.1g fűszerpaprika0 kcal
-
15.4g paradicsomlé3 kcal
A körethez és a tálaláshoz
-
15.4g spagetti tészta57 kcal
-
0g só0 kcal
-
0.2g napraforgó olaj2 kcal
-
3.1g sajt11 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
- 5% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 31.5 g
Zsír
-
Összesen 12.4 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 31 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1336.9 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 93 mg
-
Kálcium 330 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 161 mg
-
Foszfor 545 mg
-
Nátrium 193 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 123.8 g
-
Cukor 18 mg
-
Élelmi rost 14 mg
VÍZ
-
Összesen 520.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 230 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 206 mg
-
D vitamin: 11 micro
-
K vitamin: 313 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 15 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 460 micro
-
Kolin: 98 mg
-
Retinol - A vitamin: 78 micro
-
α-karotin 19 micro
-
β-karotin 1775 micro
-
β-crypt 73 micro
-
Likopin 11296 micro
-
Lut-zea 1974 micro
- 5% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 125.8 g
Zsír
-
Összesen 49.5 g
-
Telített zsírsav 20 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 14 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 123 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5347.7 g
-
Cink 16 mg
-
Szelén 372 mg
-
Kálcium 1319 mg
-
Vas 33 mg
-
Magnézium 644 mg
-
Foszfor 2180 mg
-
Nátrium 771 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 8 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 495.3 g
-
Cukor 72 mg
-
Élelmi rost 54 mg
VÍZ
-
Összesen 2082.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 921 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 11 mg
-
C vitamin: 824 mg
-
D vitamin: 45 micro
-
K vitamin: 1251 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 6 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 5 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 59 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1838 micro
-
Kolin: 392 mg
-
Retinol - A vitamin: 313 micro
-
α-karotin 75 micro
-
β-karotin 7100 micro
-
β-crypt 292 micro
-
Likopin 45185 micro
-
Lut-zea 7895 micro
- 5% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.9 g
Zsír
-
Összesen 1.5 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 4 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 165.1 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 41 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 20 mg
-
Foszfor 67 mg
-
Nátrium 24 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 15.3 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 64.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 28 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 25 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 39 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 57 micro
-
Kolin: 12 mg
-
Retinol - A vitamin: 10 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 219 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 1395 micro
-
Lut-zea 244 micro
Hozzávalók
A raguhoz
-
4 ek kacsazsír
-
2 nagy fej főzőhagyma
-
4 gerezd fokhagyma
-
só ízlés szerint
-
3 db zöldpaprika
-
45 dkg vajbab
-
35 dkg csiperkegomba
-
1 db babérlevél
-
négyszínű bors ízlés szerint
-
1 kis fej karfiol
-
1.5 teáskanál őrölt fűszerkömény
-
1 csokor petrezselyem
-
7 szál oregánó
-
1 csokor bazsalikom
-
1 ek fűszerpaprika
-
5 dl paradicsomlé
A körethez és a tálaláshoz
-
50 dkg spagetti tészta
-
só ízlés szerint
-
1 ek napraforgó olaj
-
10 dkg sajt
-
bazsalikom ízlés szerint
Elkészítés
A raguhoz
- A kacsazsírt felolvasztjuk, a finomra vágott főzőhagymát és az áttört fokhagymát a sóval, fedő alatt kis lángon megpároljuk.
- Beletesszük a felkockázott zöldpaprikát, a rózsáira szedett karfiolt, a kis babérlevelet, köményt, sót és borsot, a paradicsomlevet, és kis lángon főzzük, amíg már majdnem puha.
- Ekkor tesszük bele a gombát és a vajbabot, szükség szerint fűszerezzük, és ha kell, öntsünk még bele paradicsomlevet. Ekkor tegyük bele az oregánót, a bazsalikomot, petrezselymet, ezekkel már csak rövid ideig főzzük össze, kb. 40-45 perc alatt készen van, 150-160 fokon főzve. Hagyjuk főni, hogy a szaftja besűrűsödhessen egy kicsit. A felesleges víz, elpárolog.
- Lobogó sós vízben kifőzzük a tésztát (előírás szerint), leszűrjük, tálaljuk egyben, vagy külön a szósszal (ha a szósszal egybe keverve tálaljuk, a főzővízbe ne tegyünk olajat).
- Tálaláskor sajttal, citromos bazsalikommal díszítjük.
- Sütés hőfoka: 160 °C
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 15
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 5
- Össznézettség: 1564
- Feltöltés dátuma: 2012. augusztus 05.
Ajánló
Ezek a belevalók az én akkori ötletem alapján készültek. Finom lett. Természetesen mindenen, ami benne van, mennyiségeken is, lehet változtatni az elkészítő ízlése alapján. Lehet kevesebb a kacsazsír, kevesebb-vagy több bármelyik féle zöldség, ahogy a kedves elkészítő illetve családja szereti, elsőnek azért mindig érdemes kipróbálni az eredeti ötletet, aztán a változtatás joga mindenkinél ott van.:-D Finom bor, ásványvíz. Tálaláskor reszelt sajt, jó sok.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Nagyon finom friss kis fej karfiolt kaptam, és egy jó kis adag vajbabot szedtünk, azaz sárga hüvelyű babot, de ez csak zsengén jó. Már finom leves készült belőle, így jött a gombával és a friss paradicsomlével készülő szósz ötlete.:-)) A friss zöldfűszerek is a kertben várnak: csodás ízesítésre.:-)) Ennyi a történet, könnyű, nyárias, finom ebéd lett, elfogyott.:-))