Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!
hozzászólások

leírás

"Az emberi szervezet legfontosabb energiaforrásai a különböző zsiradékok. Energiaforrásként szolgálnak a szervezet számára, segítik a zsírban oldódó vitaminok felszívódását, állandó szinten tartják testhőmérsékletet. Szükségesek a sejthártya felépítéséhez, egyes hormonok működéséhez, valamint a D-vitamin képződéséhez. A sejtek működése során felhasznált energia optimális esetben 30%-ban különböző zsír eredetű alapanyagból származik.
Az étkezésünkben felhasznált zsírok és olajok kémiai szempontból mind glicerin zsírsavakkal alkotott észterei. A legfőbb különbség a zsírsavak típusában, kémiai összetételében van. Állati zsírok A szárnyasok zsiradékai, a kacsa- és libazsír ízletesek, élvezeti értékük nagy, de népszerűségük alacsony, tömeges fogyasztásuk nem jellemző. A libazsír és a kacsazsír telített zsírokban szegényebb, egyszeresen- és többszörösen telítetlen zsírsavakban pedig gazdagabb, mint más állati eredetű zsírok. Ezek a tulajdonságok a szív- és érrendszerre kedvezőbb hatásúvá teszik."
A kacsazsírban legkevesebb a telített, és legtöbb a telítetlen zsírsav.
A jó minőségű zsírok egységes fehér, vagy viaszságra - színűek, illatuk kellemes, tepertő-illat, avasodástól, kellemetlen aromáktól mentes. A liba és kacsazsír kémiai összetétele közelebb van az olívaolajéhoz, mint a vaj vagy disznózsíré.” Franciaországban, Auch-ban és Gers-ben, ahol jóval több libamájat és kacsazsírt fogyasztanak az átlagosnál,- hiszen itt tenyésztik ezeket az állatokat,- jóval kisebb a cardio-vascularis megbetegedés, mint másutt.
(Forrás: elestar.hu)

mikor vegyem

Bármikor.

hogyan tároljam

Hűtőben, de én egy hűvösebb helységben tartom, így sem lesz baja hónapokig sem.

Kacsazsír alapanyag receptek

beállítások törlése
alapanyagok:
választott alapanyag:
  választott alapanyag:
   szakács:
   szakácsok:
    alapanyag kategóriák

    Hozzászólások

    A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

    Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!