Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Újragondolt töltött káposzta ahogy Iluska készíti

Újragondolt töltött káposzta ahogy Iluska készíti
Újragondolt töltött káposzta ahogy Iluska készíti
150 perc / előkészület: 30 perc főzés: 120 perc
receptkönyvben hozzászólások (12)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Sokan taposnak be savanyú káposztának valót, én is szoktam, hisz rendkívül értékes tápanyagokat tartalmaz. A belőle készült káposztás ételnek nincs is párja. Nálunk rendszeres az ilyen étel, és bőven szoktam belőle készíteni!! :-)))

hozzávalók / 4 adag

gombócok

rántás

ajánlat

A hordós káposztát is én készítem, receptjét itt találjátok.

Minden fűszerből nem csak a gombócokba, hanem a felengedett lébe is teszek közvetlenül...

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Belerakjuk az edénybe a savanyú káposztát. Erre jönnek a gombócok. A darált húsba reszeljük a hagymákat, a mosott gerslit, beleütjük a tojást, befűszerezzük. Jól összegyúrjuk. Gombócokat készítünk, melyet a káposzta tetejére rakunk. Rászeleteljük a füstölt tarját is. Feleresztjük annyi vízzel, amennyi ellepi. Odatesszük főlni.
  2. Másfél óra főzés után ráöntjük a paradicsomlevet. Közben elkészítjük a rántást. A zsírba tesszük a lisztet, és világosra pirítjuk. Fűszerpaprikával hintjük, gyorsan hideg vizet engedünk hozzá, elkeverjük simára.
  3. A rántással nyakon öntjük, és még 10 percig lassan összefőzzük. Melegen, tejföllel kínáljuk. Jó étvágyat!!
  • költség: 1000 Ft
  • elkészítettem: 7 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 88
össznézettség: 6 652
elküldve: 2
receptkönyvben: 2
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Iluska

Mióta szakács: 2011.04.25.
660 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: egytálételek
alkalom: karácsonyi receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: közepes
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel

egyéb elnevezések

töltött káposzta,káposztás étel,egytál étel,savanyú káposztás étel,káposzta gombócokkal,gerslis káposzta,káposzta gerslivel

Hozzászólások (12)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

zsilpen
zsilpen Wed, 2018-12-12 21:21

Kedves Marina ez az utolsó be jegyzésem mert olyan mintha lóval imádkoznák ,nem értitek a lényeget a töltött káposztát káposztába töltik.bisztos finom amit csináltatok csak az nem töltött káposzta hanem káposztás húsgombóc.Neked is kellemes ünnepeket és bóldog új évet kívánok .tiszta szívemből Üdv.

zsilpen
zsilpen Tue, 2018-12-11 19:53

Kedves Marina senkit nem becsméreltem és megbántani sem akartam csak elmondtam az őszinte véleményem az újra gondolt káposztáról ami NEM TÖLTÖTT KÁPOSZTA.ezt olyan nehéz megérten.nem nevezhetjük a macskát oroszlánnakpedig az oroszlán is macska érthetöbb így??

Marina05
Marina05 Wed, 2018-12-12 15:54

Kedves zslipen!
Nyugodj le és élvezd az itteni finomságokat, nagyon sok sikert kívánok.
Legyen szép ünneped és kellemes időtöltésed a szeretteid körében. Üdv

Marina05
Marina05 Wed, 2018-12-12 15:51

Kedves zslipen most úgy látom én lettem a célpontod.
Tudod az egész hozzászólásom onnan indult ki, hogy írtál egy negatív véleményt, annak ellenére, hogy ki sem próbáltad ezt a receptet.
Ugyanakkor hőzöngés jellemző rád, hogy te olyan finomat tudsz csinálsz, hogy a lábujjakat is meg lehet nyalni. Azért hőzöngés és gyávaság is, mert azt már nem vállalod fel, hogy te is közre add a zslipen féle töltött káposztát.
Várom, mert ki fogom próbálni és akkor már különbséget lehet tenni, hogy melyik a finomabb, mert én az Iluska újfajta töltött káposztáját elkészítettem..
Pontosan ez a csodás, hogy lehet újítani és lehet a régi recept szerint is készíteni az ételeket.
Látom nem tudtál mibe kapaszkodni, mint a csodás hasonlatodhoz, és nyugodt lehetsz ezt a tökéletlen hasonlatodat egyből megértettem, de te semmit nem értettél meg az eddigi levelezésből.

zsilpen
zsilpen Tue, 2018-12-11 17:19

Akárhogy vergődtök ez akkor is csak egy káposztás húsgomboc, rántással.Drága Marina köszönöm de ebböl a sikerélményböl nem kérek.De egy jó TÖLTÖTT káposztából .abbol igen.

Marina50
Marina50 Tue, 2018-12-11 18:06

Kedves zslipen! Ez nem semmi , ez a stílus, pedig te sem vagy "mai gyerek".
Ha annyira finom a te általad készült töltött káposzta, hogy a lábujjat is meg lehet nyalni utána, miért nem írod le??
Próbáld meg és igazán kíváncsi vagyok az ilyen töltött káposztára is, ami tuáajdonképpen zslipen módon készül..
Ha leírod meglátod, hogy a fotó készítés, a leírás, a pontosítás nem is kis időt vesz igénybe.
Na rajta!!! és biztos azt is megcsinálom, hogy különbséget tudjak tenni.
Hogy miért is tetszik az újra gondolt töltött káposzta, mert más mint a megszokott és a családomnak is tetszik. Ha ezt a finomságot, csak káposztás húsgombócnak tartod, még hozzá rántással, amit én is mindig rántással szoktam készíteni, nem értem miért piszkálodsz, mikor ki sem próbáltad, hogy tudnád mi az újragondolás lényege.
Tudod ahány ház, annyi szokás!!!
Ez illetlenség, hogy olyan embert bántasz meg, aki nagyon sok receptet tesz közzé és ügyes a konyhában, és az sem szép dolog,.hogy a jóindulatú munkáját ilyen módon becsméreled.
Kíváncsian várom a te leírásodat, csak rajta és merjél, így is "nagy legény lenni". Üdv

zsilpen
zsilpen Mon, 2018-12-10 21:05

Drága Iluska én nem mondtam hogy nem tudsz fözni ,csak amit leírtál az nem töltött káposta hanem káposztás husgomboc 1az igazi töltött káposztát káposzta levélbe töltik 2 az igazi jó töltött káposztát nem szokták berántani minden féle rántással. Az én töltött káposztámtól még a lábujadat is megnyalnád. ÉS nem teszek bele minden féle ételizesitöt.

ilus74
Iluska / ilus74 Tue, 2018-12-11 16:12

Ezért is a neve "újragondolt" vagyis más!!!!!!!!!!!
Nekem nem kell elmagyarázni milyen a töltött káposzta,tudom,de ha valaki sokat főz,néha szeretne másmilyent kipróbálni,valami újat,valami mást,és ennek az íze olyan mint a töltött káposztának,de még is más....
A rántás az igen is kell rá,nem a sűrítés miatt,az íz miatt!!!
Tudom milyen a töltött káposzta;1. https://www.nosalty.hu/recept/toltott-kaposzta-12-gerslis-paradicsomos

2. https://www.nosalty.hu/recept/toltott-kelkaposzta-iluskatol

Marina50
Marina50 Mon, 2018-12-10 13:03

Hát én ezt a véleményt, amit zslipen adott, hogy nem jó az Iluska újragondolt töltött káposztája, megcáfolom.
Indokom, hogy már megcsináltam és nagyon finom megtartotta a töltött káposzta isteni ízét, amit még növelt a különleges fűszerezése is, és az egészséges kukoricaliszt alkalmazása a rántáshoz.
Kellemes ízű, a füstölt hús is sokat dob rajta.
Én ajánlom mindenkinek, hogy próbálja ki az elkészítését.
Ezt most az ünnepekre is ismét elkészítem, mert sokkal finomabb, mint ahogy eddig készítettem fűszerezés terén.
A recept nagyon érthetően van leírva, még a tapasztalatlan konyha tündér is el tudja készíteni, zslipen próbáld ki!!! és neked is lesz sikerélményed és az újragondolt finom töltött káposztát tudod feltálalni.
Sok-sok sikert kívánok az elkészítéséhez és jó étvágyat hozzá. Üdv,

ilus74
Iluska / ilus74 Tue, 2018-12-11 15:51

Köszönöm a visszajelzésed,örülök hogy 'te' jónak véled!!Sikeres sütést,főzést!! :-))

ilus74
Iluska / ilus74 Mon, 2018-12-10 09:15

Hogyne lenne jó,ilyen marhaságot....nagyon finom,és nem csak én szoktam fogyasztani belőle.....
Lehet te nem tudsz főzni semmit,és ezért tapasztalatból ezt gondolod,és ezt írod,mert fogalmad sincs,milyen jó is egy savanyú káposztás húsos egy tál étel.....

671
savanyú káposzta 1 kg
füstölt tarja 20 dkg
darált sertéshús 60 dkg
tojás 1 db
gersli 20 dkg
vöröshagyma 1 közepes db
fokhagyma 4 gerezd
majoranna 1 kk
kakukkfű 1 kk
bazsalikom 0.5 teáskanál
oregánó 1 kk
bors 1 kk
0 ízlés szerint
ételízesítő 1 teáskanál
fűszerpaprika 1 teáskanál
paradicsomlé 2 dl
víz 3 l
sertészsír 1 ek
kukoricaliszt 1 csapott ek
fűszerpaprika 1 teáskanál
víz 1 dl