r
Nosalty Logó

Újragondolt töltött káposzta ahogy Iluska készíti

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Iluska
Újragondolt töltött káposzta ahogy Iluska készíti
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 2% Zsír

gombócok

rántás

Összesen 671 kcal
  • 4% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 2% Zsír

gombócok

rántás

Összesen 2679 kcal
  • 4% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 2% Zsír

gombócok

rántás

Összesen 49 kcal
  • 4% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    48.3 g

Zsír

  • Összesen
    28.1 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    143 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3465.8 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    55 mg
  • Kálcium
    167 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    124 mg
  • Foszfor
    536 mg
  • Nátrium
    2571 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    56.7 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    1190.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    43 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    75 mg
  • D vitamin:
    41 micro
  • K vitamin:
    38 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    97 micro
  • Kolin:
    192 mg
  • Retinol - A vitamin:
    27 micro
  • α-karotin
    13 micro
  • β-karotin
    184 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    4519 micro
  • Lut-zea
    920 micro
Összesen 671 kcal
  • 4% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    193.1 g

Zsír

  • Összesen
    112.4 g
  • Telített zsírsav
    40 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    36 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    572 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    13863.3 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    219 mg
  • Kálcium
    667 mg
  • Vas
    28 mg
  • Magnézium
    496 mg
  • Foszfor
    2142 mg
  • Nátrium
    10286 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    226.7 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    64 mg

VÍZ

  • Összesen
    4760.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    173 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    299 mg
  • D vitamin:
    163 micro
  • K vitamin:
    154 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    47 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    387 micro
  • Kolin:
    770 mg
  • Retinol - A vitamin:
    107 micro
  • α-karotin
    50 micro
  • β-karotin
    737 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    18074 micro
  • Lut-zea
    3681 micro
Összesen 2679 kcal
  • 4% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.5 g

Zsír

  • Összesen
    2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    10 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    252.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    39 mg
  • Nátrium
    187 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    86.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    329 micro
  • Lut-zea
    67 micro
Összesen 49 kcal

Hozzávalók

gombócok

rántás

Elkészítés

gombócok

  1. Belerakjuk az edénybe a savanyú káposztát. Erre jönnek a gombócok. A darált húsba reszeljük a hagymákat, a mosott gerslit, beleütjük a tojást, befűszerezzük. Jól összegyúrjuk. Gombócokat készítünk, melyet a káposzta tetejére rakunk. Rászeleteljük a füstölt tarját is. Feleresztjük annyi vízzel, amennyi ellepi. Odatesszük főlni.
  2. Másfél óra főzés után ráöntjük a paradicsomlevet. Közben elkészítjük a rántást. A zsírba tesszük a lisztet, és világosra pirítjuk. Fűszerpaprikával hintjük, gyorsan hideg vizet engedünk hozzá, elkeverjük simára.
  3. A rántással nyakon öntjük, és még 10 percig lassan összefőzzük. Melegen, tejföllel kínáljuk. Jó étvágyat!!
  • Elkészítettem: 7 alkalommal
  • Receptkönyvben: 24
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 16166
  • Feltöltés dátuma: 2018. december 06.

Ajánló

A hordós káposztát is én készítem, receptjét itt találjátok. Minden fűszerből nem csak a gombócokba, hanem a felengedett lébe is teszek közvetlenül...

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sokan taposnak be savanyú káposztának valót, én is szoktam, hisz rendkívül értékes tápanyagokat tartalmaz. A belőle készült káposztás ételnek nincs is párja. Nálunk rendszeres az ilyen étel, és bőven szoktam belőle készíteni!! :-)))

Hozzávalók

gombócok

rántás

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...