Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Újragondolt töltött káposzta ahogy Iluska készíti

Újragondolt töltött káposzta ahogy Iluska készíti
Újragondolt töltött káposzta ahogy Iluska készíti
150 perc / előkészület: 30 perc főzés: 120 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Sokan taposnak be savanyú káposztának valót, én is szoktam, hisz rendkívül értékes tápanyagokat tartalmaz. A belőle készült káposztás ételnek nincs is párja. Nálunk rendszeres az ilyen étel, és bőven szoktam belőle készíteni!! :-)))

hozzávalók / 4 adag

gombócok

rántás

ajánlat

A hordós káposztát is én készítem, receptjét itt találjátok.

Minden fűszerből nem csak a gombócokba, hanem a felengedett lébe is teszek közvetlenül...

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Belerakjuk az edénybe a savanyú káposztát. Erre jönnek a gombócok. A darált húsba reszeljük a hagymákat, a mosott gerslit, beleütjük a tojást, befűszerezzük. Jól összegyúrjuk. Gombócokat készítünk, melyet a káposzta tetejére rakunk. Rászeleteljük a füstölt tarját is. Feleresztjük annyi vízzel, amennyi ellepi. Odatesszük főlni.
  2. Másfél óra főzés után ráöntjük a paradicsomlevet. Közben elkészítjük a rántást. A zsírba tesszük a lisztet, és világosra pirítjuk. Fűszerpaprikával hintjük, gyorsan hideg vizet engedünk hozzá, elkeverjük simára.
  3. A rántással nyakon öntjük, és még 10 percig lassan összefőzzük. Melegen, tejföllel kínáljuk. Jó étvágyat!!
  • költség: 1000 Ft
  • elkészítettem: 7 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2 372
össznézettség: 6 496
elküldve: 2
receptkönyvben: 2
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Iluska

Mióta szakács: 2011.04.25.
660 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: egytálételek
alkalom: karácsonyi receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: közepes
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel

egyéb elnevezések

töltött káposzta,káposztás étel,egytál étel,savanyú káposztás étel,káposzta gombócokkal,gerslis káposzta,káposzta gerslivel

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Marina50
Marina50 Mon, 2018-12-10 13:03

Hát én ezt a véleményt, amit zslipen adott, hogy nem jó az Iluska újragondolt töltött káposztája, megcáfolom.
Indokom, hogy már megcsináltam és nagyon finom megtartotta a töltött káposzta isteni ízét, amit még növelt a különleges fűszerezése is, és az egészséges kukoricaliszt alkalmazása a rántáshoz.
Kellemes ízű, a füstölt hús is sokat dob rajta.
Én ajánlom mindenkinek, hogy próbálja ki az elkészítését.
Ezt most az ünnepekre is ismét elkészítem, mert sokkal finomabb, mint ahogy eddig készítettem fűszerezés terén.
A recept nagyon érthetően van leírva, még a tapasztalatlan konyha tündér is el tudja készíteni, zslipen próbáld ki!!! és neked is lesz sikerélményed és az újragondolt finom töltött káposztát tudod feltálalni.
Sok-sok sikert kívánok az elkészítéséhez és jó étvágyat hozzá. Üdv,

ilus74
Iluska / ilus74 Mon, 2018-12-10 09:15

Hogyne lenne jó,ilyen marhaságot....nagyon finom,és nem csak én szoktam fogyasztani belőle.....
Lehet te nem tudsz főzni semmit,és ezért tapasztalatból ezt gondolod,és ezt írod,mert fogalmad sincs,milyen jó is egy savanyú káposztás húsos egy tál étel.....

671
savanyú káposzta 1 kg
füstölt tarja 20 dkg
darált sertéshús 60 dkg
tojás 1 db
gersli 20 dkg
vöröshagyma 1 közepes db
fokhagyma 4 gerezd
majoranna 1 kk
kakukkfű 1 kk
bazsalikom 0.5 teáskanál
oregánó 1 kk
bors 1 kk
0 ízlés szerint
ételízesítő 1 teáskanál
fűszerpaprika 1 teáskanál
paradicsomlé 2 dl
víz 3 l
sertészsír 1 ek
kukoricaliszt 1 csapott ek
fűszerpaprika 1 teáskanál
víz 1 dl