Nosalty Logó

Szabolcsi töltött káposzta - Töltött káposzta 7.

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Mártika és Feri
Szabolcsi töltött káposzta - Töltött káposzta 7.
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 1484 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 5932 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 95 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    69.3 g

Zsír

  • Összesen
    89.2 g
  • Telített zsírsav
    31 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    35 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    301 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3328 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    85 mg
  • Kálcium
    364 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    177 mg
  • Foszfor
    833 mg
  • Nátrium
    1847 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    104.7 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    1094.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    136 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    429 mg
  • D vitamin:
    195 micro
  • K vitamin:
    523 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    519 micro
  • Kolin:
    315 mg
  • Retinol - A vitamin:
    45 micro
  • α-karotin
    224 micro
  • β-karotin
    961 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    22593 micro
  • Lut-zea
    478 micro
Összesen 1484 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    277.2 g

Zsír

  • Összesen
    356.6 g
  • Telített zsírsav
    123 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    141 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    40 g
  • Koleszterin
    1205 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    13312.2 g
  • Cink
    39 mg
  • Szelén
    340 mg
  • Kálcium
    1456 mg
  • Vas
    41 mg
  • Magnézium
    708 mg
  • Foszfor
    3331 mg
  • Nátrium
    7388 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    418.7 g
  • Cukor
    130 mg
  • Élelmi rost
    82 mg

VÍZ

  • Összesen
    4379.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    545 micro
  • B6 vitamin:
    9 mg
  • B12 Vitamin:
    9 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    1717 mg
  • D vitamin:
    779 micro
  • K vitamin:
    2092 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    12 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    6 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    69 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2075 micro
  • Kolin:
    1261 mg
  • Retinol - A vitamin:
    179 micro
  • α-karotin
    898 micro
  • β-karotin
    3844 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    90370 micro
  • Lut-zea
    1910 micro
Összesen 5932 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    5.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    19 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    213.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    23 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    53 mg
  • Nátrium
    119 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    70.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    9 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    28 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    34 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    62 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1450 micro
  • Lut-zea
    31 micro
Összesen 95 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A káposztát előkészítjük a főzéshez, a külső leveleket eltávolítjuk, megmossuk.
  2. A káposztákat 5 percig egy nagyobb edényben, sós vízben főzzük, a külső leveleket egyesével leszedjük, kicsit tovább főzzük úgy, hogy a levelek göngyölhetőek legyenek.
  3. Ezután a leveleket egy nagyobb tálba helyezzük, majd a vastagabb ereket a káposztalevelekről levágjuk.
  4. A hagymát megtisztítjuk apróra vágjuk, kevés napraforgó olajon megfonnyasztjuk, fokhagymát és pirospaprikát teszünk bele. A töltelékhez összekeverjük a rizst, a darált húst, a tojást, a sót, a borsot és a hagymából készített pörköltalapot.
  5. A töltelékből kézzel kis gombócokat formázunk, a levelekbe göngyöljük a következőképpen. Minden levélre (a nagyobbakat vágjuk ketté) 1-1 púpozott evőkanál tölteléket teszünk.
  6. A levelek két szélét behajtjuk, majd feszesen, de nem túl szorosan feltekerjük, és formázzuk. A kész töltött káposztákat egy tányérra tesszük. Amikor elkészültünk az összes töltött káposztával, a kész töltött káposztákat a vágott káposzta felére egy nagy fazékba helyezzük.
  7. Majd ráhelyezzük a csíkokra vágott füstölt szalonnát és a karikára vágott kolbászt, majd a maradék káposztával megszórjuk.
  8. A paradicsomlét ráöntjük, picit megsózzuk, egy evőkanál cukrot szórunk rá, majd annyi vizet töltünk rá, hogy éppen elfedje a töltelékeket.
  9. Az ételt fedő alatt lassú tűzön (kb. 1,5 óra alatt) megfőzzük, a megfelelő állagot kóstolással ellenőrizzük.
  10. Tejföllel és friss kenyérrel tálaljuk.
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 137
  • 7 napos nézettség: 874
  • Össznézettség: 260710
  • Feltöltés dátuma: 2011. február 07.

Ajánló

Mindenkinek, aki a paradicsomos töltött káposztát szereti.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Mártika és Feri 107 recept

A töltött káposzta a magyar konyha egyik legjellegzetesebb étele. Nem hiányozhat egyetlen ünnepi asztalról sem e páratlan finomság, és legfőbb érdekessége, hogy számtalan változata ismert hazánk különböző részein. Talán a legkülönösebb a töltött káposzták véget nem érő sorából a szabolcsi változat. A híres étel ízesítésének ugyanis a friss paradicsomlé az alapja, amit sehol másutt nem használnak az országban. Emellett sok más különlegesség is egyedivé teszi a szabolcsi töltött káposztát. Itt a hústölteléket nem csupán káposztába, de paprikába is töltik, és a kettőt együtt főzik meg, ez szintén páratlan a receptek sorában. Szabó Edit azt is bemutatta az Ízvadásznak, hogy télen a fejes káposzta helyett előszeretettel használják az édeskés kelkáposzta levelét is, de e vidéken előfordul az is, hogy a rizs helyett kukoricadarát kevernek a darált húshoz.  Zsidek László

Hozzászólások

nyamóka

Kedves Mártika és Feri! Pár hete én is töltöttem fel egy töltött káposzta receptet, még várakozik. Szintén paradicsommal és édes káposztával készítem én is, még nagymamámtól tanultam, és éppen azért tettem fel, mert még soha, sehol nem találkoztam paradicsomos töltött káposztával, még a faluban, ahol nagyikám leélte az életét sem csinálta így senki, ? is a felmen?it?l tanulta, sosem tudtuk meg, honnan a recept. Örömmel olvasom, hogy máshol is ismerik és szeretik ezt a nagyon finom változatot! :-) A savanyú káposztás változatokat is szeretem, de a paradicsomos a kedvencem, és a családé is. Mi kolbászt, szalonnát nem teszünk rá, a töltelék is más, de nagyon jól hangzik ez a változat, feltétlenül ki fogom próbálni így is, biztos nagyon finom!:-) Üdvözlettel: Éva

Törölt felhasználó

Kedves Éva! Köszönjük a hozzászólást! További szép napot Kívánok! Üdvözlettel: Mártika

Éva-Anyóca

Kedves Mártika és Feri! Nagyon guszta, köszi a receptet, próbálása lesz.:-))) Szép napot! Éva-Anyóca

Törölt felhasználó

Kedves Éva Anyóca! Várjuk az eredményr?l a beszámolót. Szép napot! Üdvözlettel: Mártika

Törölt felhasználó

Csodálkozva olvasom mindig a szabolcsi töltött káposzta receptekben a hús-rizs mennyiséget, illetve azt, hogy tojást tesznek a töltelékbe. Én is szabolcsi vagyok, anyukám káposztája valami isteni, de sosem látott tojást, az már biztos. Bár elrontani nem tudja, de ha a töltelék szétesése miatt kerül bele az ételbe, azt hiszem teljesen feleslegessé vállik. A hús-rizs arányairól pedig.. saját tapasztalat, hogy ha legalább a hús mennyiségének a fele rizs kerül a töltelékbe, akkor biztosan nem lesznek kemények a töltikéink. Viszont örömmel olvastam, hogy Mártikáék nem f?zik el? a rizst, mint sok receptben olvasható. Mindenkinek ajánlani tudom, kedvenc ételeink egyike!

Törölt felhasználó

Kedves Giga! Köszönjük a kedves hozzászólást. Mi a tojást, hagyomány tiszteletb?l tesszük a töltelékbe. Ferenc nagymamája Zsuzsika néni mindig tett a töltelékbe. Ferenc szerint nem hiába élt a nagymamája 92 évet, megérdemli, hogy ahogy ? elkészítette mi is így adjuk át az utókornak a receptjét. Fiunk Zsolt ugyan még nem tudja elkészíteni önállóan a töltött káposztát de már sokat segít a f?zésben, sütésben. Reméljuk, hogy a mai fiatalok is megtanulják majd a hagyományainkat és átadják majd az ? gyermekeiknek és így tovább. További szép napot! Üdvözlettel: Mártika

Törölt felhasználó

Én is ugyanígy készítem a töltöttkáposztát annyi különbséggel hogy tojást nem teszek bele, mi rizsesebben szeretjük de ez ízlés dolga, én ennyi húshoz kb. fél kiló rizst teszek. Épp ma fogyott el az utólja ebédre, pedig töltöttem a hét végén egy jó nagy fazékkal. Ebb?l nem lehet eleget enni, ajánlom mindenkinek, Üdv.

Törölt felhasználó

Az én édesanyám is paradicsomosan készítette és így készítem én is (pedig mi nem szabolcsiak, hanem zempléniek vagyunk :) ) Tojást pedig a töltött paprikánál használunk. Na de ahány ház, annyi szokás! :) Üdvözlettel: Julcsi

Törölt felhasználó

Kedves Mártika és Feri ! Szabolcsi emberként elmondanám, hogy ez lehet , hogy töltött káposzta , de nem nem Szabolcsi , mert az eredeti recept sem tojást, sem szalonnát, sem pedig füstölt kolbászt nem tartalmaz . Mi fokhagymát és cukrot sem teszünk bele , a rízs-hús arány sem stimmel . Ett?l függetlenül lehet nagyon finom, de ne kereszteljük szabolcsinak ! Üdvözlettel: Marcsi

Törölt felhasználó

Kedves Marcsika31! Szabolcs melyik részén tetszik lakni? Ahány ház annyi szokás ez egy Nyírteleki recept. További szép napot! Üdvözlettel: Ferenc

Éva-Anyóca

Kedves Mártika és Feri! Tegnapi ebéd volt, mert még tart ez a fránya tél,még mindig a laktatóbb ételeket kívánjuk, és nagyon jól jött ez a más módon készített töltött káposzta, és mit mondjak, most agyalok, mert mára alig maradt bel?le valami,...mit f?zzek, mert nem lesz elég:-)))) Isteni volt, ennyi, egy szóval.:-))Köszönjük szépen, lesz ? még elkészítve:-)) Tegnap kés? este tudtam csak feljönni, mert a fiam egész nap g?zer?vel tanult,akkor meg már én is csak az újdonságokat legeltem le:-)), úgyhogy azért jelölöm be ma.:-))További jó ötleteket:-)) Szép napot!Éva-Anyóca

Mártika és Feri

Kedves Éva anyóca! Köszönjük, hogy írsz Nekünk. Mindig jó olvasni Rólatok. Egy pár sort írok magunkról. A hétvége gyorsan eltelt. A szokásos f?zés, mosás, takarítás. Ma újra hajtunk mindketten a munkahelyen. Alig marad id?nk receptbekülodésre. Nem tudom mások , hogy csinálják, vagy már mi felettünk jár el az id? át kell adni a staféta botot a fiataloknak. További napsugaras szép napot Neked és kis családodnak. Üdvözlettel: Mártika és Feri

Éva-Anyóca

Kedves Mártika és Feri! Az a jó, hogy van munkátok, ezért irigyellek Benneteket.Ennek örülni kell,mai világban meg f?leg:-))) A munka , ha szereted jó, ha nem igazán, csak kell,dolgozni, hát nem a legjobb, de muszáj. Sajnos ritka ma az az ember, aki azt a munkát csinálja, amit szeret! 1 év táppénz, 9 év leszázalékolás után, 1 év munkanélküli után, sajna ott tartok, hogy támogatásra sajna nem szorulok, semmi segélyre, mert az egy f?re jutó pénz 2850 ft-tal túllépi az adott keretet, amit nem lenne szabad:-((( Egy forintot se kapok február 14-e óta, akkor járt le a munkanélkülim.Egy fizu, családi pótl.,mire elég???:-(((( 5 éve próbálok munkát kapni, amibe beleszól eü. állapotom is, és nincs,pedig annyi helyen voltam, személyesen, telefon, levélbe, bárhogy,:...nincs.Ma meg már, inkább kiszórják az embereket ,itt legalábbis a mi városunkban, mint hogy felvegyenek.Na persze, mehetnék targoncavezet?nek, oda kerestek melóst, meg négy m?szakos,s?t 12-ezéses melóba szalag mellé, m?anyagos munkára, de nem tudom elvállalni, a lábam, gerincem, szívem,asztmám miatt.:-((((( Amit tudnék, olyan meg nincs.:-((( Bizakodok,reménykedek,...:-))) Én meg ezért nem rakok fel olyan recepteket, amiket igazándiból szeretnék, mert nem tudok alapanyaggal szolgálni.Ezért vannak az abszolút házi ételek. Remélem, csoda történhet itt is, nálam is, és akkor jobb kedvvel, és némi pénzzel már jobb a f?zés:-)) Persze a pénz nem boldogít,....viszont jó, ha van:-))) Napsugarak jöhetnének többen is, a küldést tiszta szívb?l köszönöm!:-))) Családnak is átadom:-)) Szép napotok legyen! Éva-Anyóca

Mártika és Feri

Kedves Éva anyóca! Szomorúan olvastuk soraidat. Ferenc szerint "A pénz nem boldogít, de pénz nélkül nem boldogulsz". Az egészségedet kell szem el?tt tartani, azért mindent meg kell tenned. Kérdésünk van-e a családodban olyan vállalkozó aki alkalmazhatna? Van-e olyan rokon, barát, ismer?s, aki szívesen felvenne dolgozni? Óvodába, iskolába, f?iskolába konyhai munkára (ahol le tudsz ülni) kisegít? munkákra gondoltál-e már? Medt ugyebár a nyugdíjig még van vagy 10-15 éved és élni is kell valamib?l. Otthon ülni és várni a csodát, hogy valaki munkát ajánl elég nehéz. Az önkormányzatnál, munkaügyi központban úgy gondoljuk már jártál. Kívánjuk , hogy sorsod jobbra forduljon és sikerüljön miel?bb munkát találni! Sok-sok napsütést és pozitív energiát küldünk Neked! Szeretettel: Mártika és Feri

Mártika és Feri

Kedves Éva anyóca! Szomorúan olvastuk soraidat. Ferenc szerint "A pénz nem boldogít, de pénz nélkül nem boldogulsz". Az egészségedet kell szem el?tt tartani, azért mindent meg kell tenned. Kérdésünk van-e a családodban olyan vállalkozó aki alkalmazhatna? Van-e olyan rokon, barát, ismer?s, aki szívesen felvenne dolgozni? Óvodába, iskolába, f?iskolába konyhai munkára (ahol le tudsz ülni) kisegít? munkákra gondoltál-e már? Medt ugyebár a nyugdíjig még van vagy 10-15 éved és élni is kell valamib?l. Otthon ülni és várni a csodát, hogy valaki munkát ajánl elég nehéz. Az önkormányzatnál, munkaügyi központban úgy gondoljuk már jártál. Kívánjuk , hogy sorsod jobbra forduljon és sikerüljön miel?bb munkát találni! Sok-sok napsütést és pozitív energiát küldünk Neked! Szeretettel: Mártika és Feri

Éva-Anyóca

Kedves Mártika és Feri! Köszi a sok napsütés és pozitív energia küldést, rám fér:-))) Igen, valóban megjártam azt az utat, amit leírtatok, önkormányzat nem tud munkát ajánlani, a munkaügyi központ se,.....:-((( Régi ismer?söket, barátokat kerestem meg , és keresek folyamatosan, volt, aki havonta hívott, és jókat dumáltunk. Három éve az egyikt?l ilyen segíts rajtam bajban vagyok meló kéne, is belejött a beszélgetésbe,...na , ? azóta nem hív:-((((És Barát volt, tényleg , most már csak volt:-((( Rokon, akinek vállalkozása van, és be tudnék segíteni? Igen van, de mindig leszerel valamivel, pedig nem enném ki a vagyonából, igen saját kis élelmiszerüzlete van, csúcs lenne besegíteni, emberekkel beszélni, és némi pénzt is kapni, mind-mind jó,de eddig valami módon leépített, kedvesen, de nem kellettem.:-(( Próbálkozok folyamatosan, és állandóan, de egyre többen széttárják a karjukat, és mindenki félti azt, ami melója van, nemhogy segítsen.Hát ez van.Próbálkozok,nem adom fel!:-))))) Élni még szeretnék, két gyereket fel kell nevelni, és igen, jó lenne még az a 10-15 év munka, de ha mindenki zárt ajtót mutat,nehéz lesz.Minden nap van legalább 3-4 emberke ,aki keresve van általam, hogy mit tud, hátha van munka,...tényleg szeretném,csak korlátaim vannak.:-(( Szép napot! Éva-Anyóca

TRózsa

Kedves Mártika és Feri! Már régóta szeretnék készíteni ilyen szabolcsi töltött káposztát. Igazából kb. húsz éve ettem ilyesmit Szabolcsban ami akkor nagyon izlett. Jobban mint a mifelénk készített savanyúkáposztás. A fenti recept annyira megtetszett,hogy elhatároztam, hogy most jött el az ideje. Tulajdonképpen töltött káposzta készítésben meglehet?sen gyakorlatlan vagyok, azért lenne egy kérdésem ami lehet hogy egy kissé butácska. Vasárnap szeretném ebédre, viszont nem lenne jó, ha rámenne a napom. Arra gondoltam, hogy szombaton el?készíteném. Ami azt jelentené, hogy másnapra csak a f?zés maradna. Ha el?re megcsinálom a töltelékeket másnapra az állaga ugyanolyan maradna? Úgy értem, hogy példáúl a darált hús nem ereszt levet? Üdvözlettel: Rózsa

Mártika és Feri

Kedves Rózsa! Javaslatom ha pénteken van id?d akkor már pénteken véglegesen elkészíteni, megf?zni a töltött káposztát. Szombaton újramelegítve sokkal finomabb. Második verzió a 8. ponttal bezárólag elkészíteni. "A paradicsomlét ráöntjük, picit megsózzuk, egy ev?kanál cukrot szórunk rá, majd annyi vizet töltünk rá, hogy éppen elfedje a töltelékeket." H?vös helyre kamrába, h?t?gépbe, ha befér az edény behelyezni. Másnap már csak a f?zés marad 1-1és fél óra. További kellemes f?z?cskézést! Üdvözlettel Ferenc

TRózsa

Kedves Ferenc! Köszönöm a választ! Végül is el?z? nap este teljesen elkészítettem, és a garázsban h?lt éjszaka. Másnap kiporcióztam ( mert jó adag lett bel?le ) és csak annyit melegítettem amennyit aznap megettünk. Az eredményben nem csalódtam, az íze olyan finom lett amilyenre emlékeztem. Biztos,hogy máskor is el fogom készíteni. Üdvözlettel: Rózsa

Törölt felhasználó

Kedves Mártika, Nagyon kezd? vagyok. Az apróra vágott édes káposzta, az apróra vágott édes káposzta. Én csinálom és nem veszem, ugye? Köszönöm, csaj

Törölt felhasználó

kedves Mártika mi is így készítsük a töltött káposztát és nekem így ízlik,és ennél is maradok bár már más megyében élek és itt savanyú káposztával készítik,ízlik az is de én maradok a mi hagyományainknál.

Törölt felhasználó

Tojást? Nem stimmel valami...

Mártika és Feri

Kedves Sancho! Az alábbi honlapokon további töltött káposzta recepteket találhatsz. http://www.tutitippek.hu/blog/szabolcsi-toltott-kaposzta.php http://mamakonyhaja.hu/index.php?m=recept&kategoria=14&id=44 http://hu.wikibooks.org/wiki/Szakácskönyv/Növények/Káposzta http://www.serpenyo.hu/recept/hagyomanyos_toltott_kaposzta_/2996 Kellemes karácsonyi ünnepeket! Üdvözlettel: Ferenc

Törölt felhasználó

Vendéglátós vagyok, de megtartom a magam recepteimet. Nem érdemes az egyszer?t bonyolítani.

Törölt felhasználó

Én Vas megyei vagyok és az anyukám is paradicsomosan készítette, jelzem én úgy nem szerettem:-) Én míg otthon éltem úgy készítettem, ahogy az anyósom Nógrádban (savanyú levélbe töltve), itt Németországban számtalanszor csinálom kelkáposztába, érdemes azt is megpróbálni, egy egészen más ízvilág!

almamag

Próbáld ki kelkáposzta és édes káposzta vegyesen, ugyan így paradicsomosan. Eszméletlen, milyen finom! A véletlen m?ve volt nálam is. Egyszer elfogyott az édes káposztám, így pótoltam kelkáposztával. Mindenkinek nagyon ízlett, azóta mindig teszek hozzá 2-3 kelkáposzta levelet is. Üdv. Ili

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek