Nosalty Logó

Töltött káposzta 2.

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Muci
Töltött káposzta 2.
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
római tál
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 859 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 5151 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 127 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    44.1 g

Zsír

  • Összesen
    53.8 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    242 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3442.1 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    55 mg
  • Kálcium
    209 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    93 mg
  • Foszfor
    545 mg
  • Nátrium
    2527 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    49.3 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    483.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    129 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    53 mg
  • D vitamin:
    106 micro
  • K vitamin:
    63 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    172 micro
  • Kolin:
    221 mg
  • Retinol - A vitamin:
    122 micro
  • α-karotin
    25 micro
  • β-karotin
    56 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    836 micro
Összesen 859 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    264.6 g

Zsír

  • Összesen
    322.9 g
  • Telített zsírsav
    126 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    114 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    44 g
  • Koleszterin
    1450 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    20652.8 g
  • Cink
    31 mg
  • Szelén
    328 mg
  • Kálcium
    1254 mg
  • Vas
    43 mg
  • Magnézium
    558 mg
  • Foszfor
    3268 mg
  • Nátrium
    15163 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    295.9 g
  • Cukor
    56 mg
  • Élelmi rost
    59 mg

VÍZ

  • Összesen
    2900.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    775 micro
  • B6 vitamin:
    9 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    319 mg
  • D vitamin:
    639 micro
  • K vitamin:
    379 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    71 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1030 micro
  • Kolin:
    1327 mg
  • Retinol - A vitamin:
    734 micro
  • α-karotin
    150 micro
  • β-karotin
    336 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5019 micro
Összesen 5151 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.5 g

Zsír

  • Összesen
    8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    509.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    31 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    81 mg
  • Nátrium
    374 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    71.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    19 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    18 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    124 micro
Összesen 127 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A káposzta levéből egy bögrényit félreteszünk az esetleges utóízesítéshez, majd a káposztát felengedjük vízzel, átöblítjük, aztán kinyomkodjuk.
  2. A sertésoldalast a csontok mentén feldaraboljuk.
  3. A hagymát felkockázzuk és fakanálnyi zsíron megdinszteljük.
  4. A darálthúshoz hozzáadjuk a dinsztelt hagymát és a megmosott rizst, a tojásokat, a sót, a borsot és az őrölt paprika felét, majd jól összegyúrjuk.
  5. A káposztaleveleken lévő vastag eret elvékonyítjuk és megtöltjük a darálthúsos keverékkel. A levelek közepébe 1-1,5 púpos ek tölteléket helyezünk. Előbb a levél alsó részét, majd a két oldalát ráhajtjuk és szorosan feltekerjük.
  6. Egy nagy (kb. 8 literes) fazékba beleszórjuk az aprókáposzta 1/3 részét, ráhelyezzük a töltelékek és a feldarabolt oldalas felét, betakarjuk aprókáposztával. Aztán újból a töltelékeket, az oldalast tesszük rá és végül aprókáposzta következik.
  7. Felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje (kb. 2- 2,5 liter) és feltesszük főni.
  8. Kb. 2 óra múlva, amikor a káposzta és a töltelék is megpuhul, nagyon vékony rántással berántjuk. A rántáshoz a maradék zsíron a lisztet világos zsemleszínűre pirítjuk, a tűzről levéve hozzáadjuk az őrölt paprika másik felét és 2 dl hideg vízzel felengedjük, majd ráöntjük a káposztára, megpróbáljuk jól eloszlatni.
  9. A tejföl felét ráöntjük a káposztára és összeforraljuk.
  10. A tejföl másik felét tálaláskor kínáljuk.
  • Elkészítettem: 38 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 33
  • Össznézettség: 118283
  • Feltöltés dátuma: 2009. március 10.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Ezen a télen még nem készítettem töltött káposztát, csak vendégségben volt szerencsém hozzá. Úgy gondoltam, mivel mindjárt itt a tavasz, ideje főznöm egy jó adaggal. Én ezzel el is búcsúztattam a telet.  

Hozzászólások

Törölt felhasználó

pataki tálban is meglehet f?zni?

mézecske74

én évek óta abba csinálom és finomabb mint fazékban próbáld ki ízleni fog. üdv Mézecske 74

Törölt felhasználó

Nyolctagú családból 6 töltött káposztát imádó feln?tt. Hol van akkora pataki tál, ami elég lenne az adagunkhoz ????

Moncsa

Borzaszto lett. A husgombocok forras kozben kicsavarodtak a kaposztabol es szetfottek, annak ellenere, hogy rendesen be voltak csomagolva a levelbe es betakarva reszelt kaposztaval, ahogy a receptben irja. Meg emlekszem, hogy a nagymamam anno cernaval korbecsavarta a levelbe csomagolt husokat, de mivel itt nem irta, gondoltam, nem kell, egyben marad... hiba volt :(

Muci

Kedves Moncsa ! Pont a napokban f?ztem töltött káposztát ezen receptem alapján. Nagyon finom lett. A töltelékek nem estek szét. A két óra f?zési id?t betartva épp a legjobb állagú lett a káposzta, a töltelék és az oldalas is. Most felturbóztam egy kis füstölt kolbásszal is, nem rontotta el. Én a cérnával való összekötözést még soha nem alkalmaztam. Persze jó szorosra kell becsavarni a levelekbe a töltéseket és nem szabad kavargatni, zutyulni a töltött káposztát, elég, ha néha megrázogatjuk. Üdv.: Muci

Moncsa

Kedves Muci! A toltelekek mar a legelejen szetestek, a forrastol: feldobta a leveleket a tetejere, a toltelek szetfott a vagott kaposztaban (pedig nem volt nagy langra allitva). Az meg, hogy nem kavargatom, szerintem eleg egyertelmu... hozza se nyultam a masodik ora vegeig, amikor raontottem a rantast, es akkor is csak kicsit razogattam meg, aminek az lett az eredmenye, hogy a rantas osszeallt a tetejen. Szorosan csavartam be, amennyire lehetett, anelkul hogy eltepnem a leveleket. Hat ennyi. Amugy izre nem volt rossz. Csak ronda. Legkozelebb cernazom :)

Bretagne

Igaz régi a hsz-od, azóta már tudod mi volt a baj-soha nem szabad nagyon szorosra tekerni, a rizsnek hely kell ha f?l, dagad-duzzad... :))

Muci

Kedves Moncsa ! Ahogy írod, mindent jól csináltál, mégsem lett jó a végeredmény.Biztonságból, ha úgy gondolod kötözd össze a töltelékeket legközelebb. A válaszodat olvasva még arra tudok gondolni, hogy nagyon er?s t?zön f?zted, az okozta a bajt. Üdv.: Muci

Törölt felhasználó

A vilàg legeslegfinomabb ètele !!! Köszönjük!!! :-))

Jolán

Ez egy klasszikus és egyben nagyon finom töltött káposzta. Ami még nagyon fontos, hogy jó íz? káposztát vásároljunk. Ha a káposzta stimmel, akkor biztosak lehetünk a sikerben. Én még szoktam néhány babérlevelet dobni a sorok közé, valamint kb. 1 dl s?rített paradicsomot is löttyintek rá. üdv Jolán

Jolán

Kedves MOncsa! Én úgy rántom be a töltött káposztát, hogy amikor megf?ttek a töltelékek óvatosan kiveszem ?ket. Ilyenkor lehet szét adagolni. Elkészítem a rántást, amit a káposzta levével öntök fel. Érdemes a kézi habver?vel folyamatosan keverve csomómentesíteni, majd ezt öntöm az apró káposztára és jól felf?zöm. Ekkor még lehet kicsit utánízesíteni is ha szükséges. Így biztosan nem lesz csomós . üdv Jolán

Törölt felhasználó

Én ma készítettem el, még nem tudom mennyire finom, egyet megkóstoltam még a rántás el?tt, kíváncsi vagyok mert nagy kedvencem, de jónak t?nik. Köszi

Bubu46

Tél búcsúztatónak én is elkészítem még idén. Én az utóbbi id?ben egy marék káposztát összevágva belegyúrok a töltelékbe - ett?l sokkal lazább lesz .Oldalas helyett nálunk füstölt csülök kerül az apró káposztába - módjával . A többit én is így csinálom és naaaaagyon fincsi ! Kellemes nyuszikázást !

atina74

Moncsa! nem lehet,hogy sok volt a víz mennyiség?csak a gombócok közt kell lenni víznek a tetején már nem

stüncibogyó

A világ legjobb receptje!!! Köszike!!!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek