Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Török kısır salátaágyon

Török kısır salátaágyon
Török kısır salátaágyon
20 perc / előkészület: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nálunk Törökországban, az Égei-tenger partján, ahol mi is élünk, kedvelt nyári előétel. Salátalevelekre téve, kis citromlével meglocsolva fogyasztjuk.

hozzávalók / 4 adag

  • 1 bögre finom szemű bulgur
  • 1,5 bögre forró víz
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 ek paradicsompüré
  • 1 ek paprikakrém
  • 1 nagy fej paradicsom
  • 1 kisebb zöldpaprika (lehet erős is)
  • 2 db kisebb kovászos uborka
  • 2 szál újhagyma
  • fél csokor petrezselyem
  • 1 citrom leve
  • 1,5 dl olívaolaj
  • 1 ek gránátalma szirup
  • chilipehely (elhagyható)
  • szárított menta
  • 3-4 levél friss menta
  • friss kakukkfű
  • só, bors
  • tálaláshoz salátalevelek
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A bulgurt az apróra vágott vöröshagymán, fokhagymán, paradicsompürén, paprikakrémen és kevés olívaolajon pár percig pirítjuk, majd felöntjük a forró vízzel, és 15-20 percig lefedve állni hagyjuk. Tehetünk bele zöldség alaplevet is a víz helyett. Ha a bulgur nem puhulna meg, kevés forró vizet hozzáadva, további 10 percig lefedve hagyjuk. A bulgur a duplájára hízik, így megfelelő nagyságú edényt válasszunk!
  2. Amíg a bulgur puhul, előkészítjük a többi hozzávalót: a meghámozott paradicsomnak csak a húsát, a zöldpaprikát, uborkát, újhagymát egyenlő nagyságú apró kockákra vágjuk. A petrezselyemzöldet is apróra vágjuk.
  3. Egy nagy tálba öntjük a zöldségeket, beleszórjuk az összetépkedett friss mentát, kakukkfüvet, a fűszereket, a citrom levét, gránátalmaszirupot, olívaolajat és a kész bulgurt.
  4. Legjobb, ha egy éjszakát áll a hűtőben, hogy az ízek összeérjenek.
  • elkészítettem: 15 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 11 887
elküldve: 4
receptkönyvben: 138
elkészítve: 5/6
Facebookon megjelent: -

szakács

klaukara

Mióta szakács: 2011.05.06.
27 recept

receptjellemzők

kalória: alacsony
nehézség: könnyű
szezon: nyár
vegetáriánus: vegán
elkészítési idő: 15-30 perc
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
fogás: hideg előétel
konyha: török
adag: 4 főre

egyéb elnevezések

bulgursaláta, bulgursaláta zöldségágyon, mentás-fűszeres bulgursaláta

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!