Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Török kısır salátaágyon

Török kısır salátaágyon
Török kısır salátaágyon
20 perc / előkészület: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nálunk Törökországban, az Égei-tenger partján, ahol mi is élünk, kedvelt nyári előétel. Salátalevelekre téve, kis citromlével meglocsolva fogyasztjuk.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A bulgurt az apróra vágott vöröshagymán, fokhagymán, paradicsompürén, paprikakrémen és kevés olívaolajon pár percig pirítjuk, majd felöntjük a forró vízzel, és 15-20 percig lefedve állni hagyjuk. Tehetünk bele zöldség alaplevet is a víz helyett. Ha a bulgur nem puhulna meg, kevés forró vizet hozzáadva, további 10 percig lefedve hagyjuk. A bulgur a duplájára hízik, így megfelelő nagyságú edényt válasszunk!
  2. Amíg a bulgur puhul, előkészítjük a többi hozzávalót: a meghámozott paradicsomnak csak a húsát, a zöldpaprikát, uborkát, újhagymát egyenlő nagyságú apró kockákra vágjuk. A petrezselyemzöldet is apróra vágjuk.
  3. Egy nagy tálba öntjük a zöldségeket, beleszórjuk az összetépkedett friss mentát, kakukkfüvet, a fűszereket, a citrom levét, gránátalmaszirupot, olívaolajat és a kész bulgurt.
  4. Legjobb, ha egy éjszakát áll a hűtőben, hogy az ízek összeérjenek.
  • elkészítettem: 15 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 12 194
elküldve: 4
receptkönyvben: 140
elkészítve: 5/6
Facebookon megjelent: -

szakács

klaukara

Mióta szakács: 2011.05.06.
27 recept

receptjellemzők

nehézség: könnyű
szezon: nyár
kategória: saláta
vegetáriánus: vegán
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
fogás: hideg előétel
konyha: török
adag: 4 főre

egyéb elnevezések

bulgursaláta, bulgursaláta zöldségágyon, mentás-fűszeres bulgursaláta

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

507
bulgur 1 bögre
víz 3.75 dl
vöröshagyma 1 közepes db
fokhagyma 2 gerezd
sűrített paradicsom 1 ek
paprikakrém 1 ek
paradicsom 1 nagy db
zöldpaprika 1 db
kovászos uborka 2 db
újhagyma 2 közepes db
petrezselyem 0.5 csokor
citromlé 1 citromból nyert
olívaolaj 1.5 dl
gránátalma szirup 1 ek
chilipehely 0 ízlés szerint
menta 0 ízlés szerint
kakukkfű 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
salátakeverék 10 dkg