Bulgur

Leírás
A közel-keleti és török konyhában kedvelt alapanyag. A bulgur nem más, mint tört búza: a búzát előfőzés után megszárítják, majd (durvábbra vagy apróra) összetörik. Többnyire vegetáriánus fogások kedvelt hozzávalója, a török kisir (csípős-paradicsomos bulgursaláta) és a libanoni tabbouleh fő komponense.
Mikor vegyem
Bármikor.
hogyan tároljam
Gyári csomagolásban, szobahőmérsékleten.
100g Bulgur
fehérjetartalom
12.29 g
zsírtartalom
0.946 g
szénhidráttartalom
75.87 g
víztartalom
9 g
Top ásványi anyagok
Foszfor
300 mg
Magnézium
164 mg
Kalcium
35 mg
Nátrium
17 mg
Top vitaminok
B6 vitamin
0.342 g
Kolin
28.1 mg
Niacin - B3 vitamin
5.114 mg
Pantoténsav - B5 vitamin
1.045 mg
Tápanyagtartalom / 100 gramm
fehérje
12.29 g
Zsír
telített zsírsav
0.232 g
egyszeresen telített zsírsav
0.173 g
többszörösen telített zsírsav
0.541 g
ásványi anyagok
Kalcium
35 mg
Vas
2.46 mg
Magnézium
164 mg
Foszfor
300 mg
Nátrium
17 mg
Cink
1.93 mg
Réz
0.335 mg
Mangán
3.048 mg
Szelén
2.3 µg
szénhidrát
rost
12.5 g
cukor
0.41 g
víz
9 g
vitaminok
Tiamin - B1 vitamin
0.232 mg
Riboflavin - B2 vitamin
0.115 mg
Niacin - B3 vitamin
5.114 mg
Pantoténsav - B5 vitamin
1.045 mg
Folát
27 µg
Kolin
28.1 mg
Béta-karotin
5 µg
Lutein+zeaxantin
220 µg
E vitamin
0.06 mg
K vitamin
1.9 µg
B6 vitamin
0.342 g