Bulgur

Bulgur

Leírás

A közel-keleti és török konyhában kedvelt alapanyag. A bulgur nem más, mint tört búza: a búzát előfőzés után megszárítják, majd (durvábbra vagy apróra) összetörik. Többnyire vegetáriánus fogások kedvelt hozzávalója, a török kisir (csípős-paradicsomos bulgursaláta) és a libanoni tabbouleh fő komponense.

Mikor vegyem

Bármikor.

hogyan tároljam

Gyári csomagolásban, szobahőmérsékleten.

100g Bulgur

fehérjetartalom

12.29 g

zsírtartalom

0.946 g

szénhidráttartalom

75.87 g

víztartalom

9 g

Hány kalória

gramm

bulgur?

Top ásványi anyagok

Foszfor

300 mg

Magnézium

164 mg

Kalcium

35 mg

Nátrium

17 mg

Top vitaminok

B6 vitamin

0.342 g

Kolin

28.1 mg

Niacin - B3 vitamin

5.114 mg

Pantoténsav - B5 vitamin

1.045 mg


Tápanyagtartalom / 100 gramm

fehérje

12.29 g

Zsír

telített zsírsav

0.232 g

egyszeresen telített zsírsav

0.173 g

többszörösen telített zsírsav

0.541 g

ásványi anyagok

Kalcium

35 mg

Vas

2.46 mg

Magnézium

164 mg

Foszfor

300 mg

Nátrium

17 mg

Cink

1.93 mg

Réz

0.335 mg

Mangán

3.048 mg

Szelén

2.3 µg

szénhidrát

rost

12.5 g

cukor

0.41 g

víz

9 g

vitaminok

Tiamin - B1 vitamin

0.232 mg

Riboflavin - B2 vitamin

0.115 mg

Niacin - B3 vitamin

5.114 mg

Pantoténsav - B5 vitamin

1.045 mg

Folát

27 µg

Kolin

28.1 mg

Béta-karotin

5 µg

Lutein+zeaxantin

220 µg

E vitamin

0.06 mg

K vitamin

1.9 µg

B6 vitamin

0.342 g

Címlapról ajánljuk

További cikkek