r
Nosalty Logó

Csicseriborsós bulgursaláta citromos öntettel

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
SPAR
Csicseriborsós bulgursaláta citromos öntettel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A salátához:

Az öntethez:

Összesen 629 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A salátához:

Az öntethez:

Összesen 2514 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A salátához:

Az öntethez:

Összesen 115 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    26.1 g

Zsír

  • Összesen
    30.1 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    62 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1650.2 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    473 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    172 mg
  • Foszfor
    487 mg
  • Nátrium
    494 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    70.6 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    358 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    659 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    41 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    429 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    159 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    157 micro
  • α-karotin
    1318 micro
  • β-karotin
    5373 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3743 micro
Összesen 629 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    104.5 g

Zsír

  • Összesen
    120.4 g
  • Telített zsírsav
    41 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    50 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    246 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6600.8 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    45 mg
  • Kálcium
    1893 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    687 mg
  • Foszfor
    1948 mg
  • Nátrium
    1977 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    12 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    282.4 g
  • Cukor
    45 mg
  • Élelmi rost
    62 mg

VÍZ

  • Összesen
    1432 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2637 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    164 mg
  • D vitamin:
    42 micro
  • K vitamin:
    1716 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    638 micro
  • Kolin:
    166 mg
  • Retinol - A vitamin:
    626 micro
  • α-karotin
    5273 micro
  • β-karotin
    21494 micro
  • β-crypt
    66 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    14971 micro
Összesen 2514 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    5.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    11 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    304 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    87 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    90 mg
  • Nátrium
    91 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    66 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    121 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    79 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    29 micro
  • α-karotin
    243 micro
  • β-karotin
    990 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    690 micro
Összesen 115 Kcal

Hozzávalók

A salátához:

Az öntethez:

Elkészítés

A salátához:

  1. A bulgurt leöntjük 1,5-2 bögre forró vízzel, sózzuk, és 20 percre lefedjük. Ha megpuhult, leszűrjük.

  2. A csicseriborsót leszűrjük, a körtét és sajtot apró kockákra vágjuk.
  3. A petrezselymet és koriandert aprítjuk, a sárgarépát lereszeljük.
  4. Az újhagymát vékony szeletekre vágjuk, a magkeveréket forró serpenyőben néhány percig pirítjuk.

  5. Az öntethez elkeverjük a folyékony alapanyagokat a lereszelt fokhagymával, majd sózzuk-borsozzuk.

  6. A saláta összes alapanyagát egy nagy tálba öntjük, jól elkeverjük, majd meglocsoljuk az öntettel.
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 8
  • 7 napos nézettség: 47
  • Össznézettség: 15253
  • Feltöltés dátuma: 2018. október 25.

Receptkategóriák

Tartalmas, őszi saláta, amellyel biztosan jól fogsz lakni.

Hozzászólások

Hozzávalók

A salátához:

Az öntethez:

Címlapról ajánljuk

Így szerepelt Veres István és csapata a Bocuse d'Or döntőjén...

Lezajlott a világ egyik legnívósabb gasztronómiai versenyének döntője. A magyar csapat, Veres István vezetésével kiváló munkát végzett Lyonban, és emberpróbáló helytállásukkal megmutatták a zsűrinek, hogy mi mindenre képesek, még ilyen nagy nyomás alatt is. Fantasztikus tálak és ételek kerültek ki a kezük alól, szívből gratulálunk nekik!

Nosalty

További cikkek

Heti menü: melengető és sűrű ragulevesek hete

A ragulevesekben az a jó, hogy készülhet csirkével, borjúval, sertéssel, de akár a zöldségeknél is maradhatsz. Kerüljön bele tárkony, petrezselyem vagy kapor, esetleg mustár, tejföl, és persze a levesbetéttel is variálhatsz! Minden raguleves mellé ajánlunk egy-egy pompás főfogást, és a desszert sem marad el.