Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tabbouleh - Libanoni bulgursaláta

Tabbouleh - Libanoni bulgursaláta
Tabbouleh - Libanoni bulgursaláta
20 perc / előkészület: 10 perc főzés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az eredeti tabbouleh-t akartam megcsinálni, és megszereztem a  receptjét. Juhéééé! Az eredeti bulgursalátáról tudni kell, hogy a bulgur mennyisége az minimális benne, főként petrezselymet tartalmaz. Próbáljátok ki! :-) Az eredeti recept alapján a hozzávalókat tálalás előtt kell összekeverni, nem kell állni hagyni, sőt tilos, hogy ne szottyosodjon meg a saláta, hanem maradjon pergős. Persze, aki szereti, ha összeérnek az ízek, öntse össze előbb.

hozzávalók / 2 adag

Tabbouleh

Libanoni fűszerkeverék

Szólj hozzá!

elkészítés

Tabbouleh

  1. Először a bulgurt feltesszük főni, a vizet megsózzuk. Amikor már majdnem elfőtte a vizet, akkor levesszük a lángot, és hagyjuk párolódni fedő alatt.
  2. A paradicsomot (kb. 3 nagy darab) felkockázzuk, a magos-folyós belsejét eltávolítjuk, vagy megesszük darabolás közben :-) Az uborkát is felkockázzuk, az újhagymát felaprítjuk. A petrezselymet feldaraboljuk olyan kicsire, amennyire csak tudjuk, ugyanúgy a mentát is.
  3. Egy kis edénybe belefacsarjuk a citromok levét, hozzáadjuk az olívaolajat és az alább leírt fűszerkeverékből ízlésünknek megfelelően. Egy picit sózzuk meg az öntetet.
  4. Amint mindennel készen vagyunk, akkor fogunk egy jó nagy tálat, és beleborítunk mindent, jól összekavarjuk fakanállal, és tálalhatjuk is. Jelen esetben tonhallal került tálalásra a tabbouleh, de illik hozzá a csirke kebab is...illetve mindenféle hús.

Libanoni fűszerkeverék

  1. A felsorolt fűszerekből (mind őrölt) 1:1 arányban teszünk egy kis tálba, és jól összekeverjük. Csinálhatunk nagyobb adagot is, hiszen jó lesz későbbre is. Ebből a fűszerkeverékből adunk a tabbouleh-hoz.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 2 786
elküldve: 0
receptkönyvben: 32
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

PeZsuRi

Mióta szakács: 2014.06.24.
136 recept

receptjellemzők

konyha: arab
konyhatechnológia: hidegkonyha
nehézség: könnyű
szezon: nyár
kategória: saláta
mikor: tízórai, ebéd, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 2 főre
kalória: átlagos
fogás: hideg előétel

egyéb elnevezések

fűszeres bulgursaláta, pergős bulgursaláta

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

343
bulgur 80 g
víz 120 ml
0 ízlés szerint
paradicsom 150 g
kígyóuborka 100 g
újhagyma 2 közepes db
petrezselyem 60 g
menta 10 g
citromlé 2 citromból nyert
olívaolaj 4 ek
arab hétfűszerkeverék 4 csipet
szegfűbors 1 teáskanál
fekete bors 1 teáskanál
fahéj 1 teáskanál
szegfűszeg 1 teáskanál
szerecsendió 1 teáskanál
görögszéna 1 teáskanál
gyömbérpor 1 teáskanál