Kovászos uborka

Kovászos uborka

Leírás

A kovászos uborkának nyáron van szezonja, amikor frissen beszerezhetjük a friss és kemény fürtös uborkát és az érleléshez elég meleg van. Az uborkához a kovászt a kenyér adja, amit az üveg tetejére szoktak tenni. Ahogy az uborka általában, úgy a kovászos uborka is nagyon egészséges. Nyáron a nagy melegben, hatékonyan hűsíti és feltölti a szervezetet.

Mikor vegyem

Bármikor.

hogyan tároljam

Hűtőben.

100g Kovászos uborka

fehérjetartalom

0.65 g

zsírtartalom

0.074 g

szénhidráttartalom

3.63 g

víztartalom

95.23 g

gramm kovászos uborka?

Top ásványi anyagok

Foszfor

24 mg

Kalcium

16 mg

Magnézium

13 mg

Nátrium

2 mg

Top vitaminok

B6 vitamin

0.04 g

Kolin

6 mg

C vitamin

2.8 mg

Pantoténsav - B5 vitamin

0.259 mg


Tápanyagtartalom / 100 gramm

fehérje

0.65 g

Zsír

telített zsírsav

0.037 g

egyszeresen telített zsírsav

0.005 g

többszörösen telített zsírsav

0.032 g

ásványi anyagok

Kalcium

16 mg

Vas

0.28 mg

Magnézium

13 mg

Foszfor

24 mg

Nátrium

2 mg

Cink

0.2 mg

Réz

0.041 mg

Mangán

0.079 mg

Szelén

0.3 µg

szénhidrát

rost

0.5 g

cukor

1.67 g

víz

95.23 g

vitaminok

Tiamin - B1 vitamin

0.027 mg

Riboflavin - B2 vitamin

0.033 mg

Niacin - B3 vitamin

0.098 mg

Pantoténsav - B5 vitamin

0.259 mg

Folát

7 µg

Kolin

6 mg

Alfa-karotin

11 µg

Béta-karotin

45 µg

Béta-kriptoxantin

26 µg

Lutein+zeaxantin

23 µg

E vitamin

0.03 mg

K vitamin

16.4 µg

A vitamin

5 µg

C vitamin

2.8 mg

B6 vitamin

0.04 g

Címlapról ajánljuk

További cikkek

5 konyhai eszköz, melyet évente kell cserélned

A konyhai eszközöket nemcsak akkor kell cserélni, ha már ténylegesen elhasználódtak. Mivel rengeteg baktérium kerülhet rájuk, már az alapos tisztítás sem mindig segít rajtuk, ezért érdemes őket évente cserélni, mert az egészséged bánhatja. Mutatjuk, melyek ezek az eszközök!