Tintahalba fűzött cukkini szeletek
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Rosanics Petra
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
- 7% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 4% Zsír
A sült zöldségekhez
-
133g cukkini22 kcal
-
27g sárgarépa10 kcal
-
10g parmezán sajt39 kcal
-
5g olívaolaj47 kcal
A kuszkuszhoz
-
43g kuszkusz163 kcal
-
3g olívaolaj24 kcal
-
67g víz0 kcal
-
3g leveskocka11 kcal
-
1g narancshéj1 kcal
-
30g narancslé14 kcal
-
0g koriander0 kcal
A tengeri herkentyűkhöz
-
83g tintahalkarika66 kcal
-
3g olívaolaj24 kcal
-
0g fokhagymapor0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g só0 kcal
-
40g garnéla28 kcal
-
5g vaj33 kcal
Összesen
482
kcal
- 7% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 4% Zsír
A sült zöldségekhez
-
400g cukkini65 kcal
-
80g sárgarépa29 kcal
-
30g parmezán sajt118 kcal
-
16g olívaolaj141 kcal
A kuszkuszhoz
-
130g kuszkusz489 kcal
-
8g olívaolaj71 kcal
-
200g víz0 kcal
-
10g leveskocka33 kcal
-
3g narancshéj3 kcal
-
90g narancslé42 kcal
-
0g koriander0 kcal
A tengeri herkentyűkhöz
-
250g tintahalkarika198 kcal
-
8g olívaolaj71 kcal
-
0g fokhagymapor0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g só0 kcal
-
120g garnéla85 kcal
-
14g vaj100 kcal
Összesen
1445
kcal
- 7% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 4% Zsír
A sült zöldségekhez
-
29.4g cukkini5 kcal
-
5.9g sárgarépa2 kcal
-
2.2g parmezán sajt9 kcal
-
1.2g olívaolaj10 kcal
A kuszkuszhoz
-
9.6g kuszkusz36 kcal
-
0.6g olívaolaj5 kcal
-
14.7g víz0 kcal
-
0.7g leveskocka2 kcal
-
0.2g narancshéj0 kcal
-
6.6g narancslé3 kcal
-
0g koriander0 kcal
A tengeri herkentyűkhöz
-
18.4g tintahalkarika15 kcal
-
0.6g olívaolaj5 kcal
-
0g fokhagymapor0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g só0 kcal
-
8.8g garnéla6 kcal
-
1g vaj7 kcal
Összesen
105
kcal
- 7% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 78% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 30.2 g
Zsír
-
Összesen 19.5 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 161 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2236.1 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 52 mg
-
Kálcium 261 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 87 mg
-
Foszfor 626 mg
-
Nátrium 1199 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 45.6 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 342.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 382 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 39 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 16 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 73 micro
-
Kolin: 51 mg
-
Retinol - A vitamin: 167 micro
-
α-karotin 827 micro
-
β-karotin 2141 micro
-
β-crypt 44 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2787 micro
Összesen
482
kcal
- 7% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 78% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 90.7 g
Zsír
-
Összesen 58.5 g
-
Telített zsírsav 18 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 29 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 482 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6708.4 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 155 mg
-
Kálcium 784 mg
-
Vas 19 mg
-
Magnézium 261 mg
-
Foszfor 1878 mg
-
Nátrium 3598 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 136.7 g
-
Cukor 21 mg
-
Élelmi rost 13 mg
VÍZ
-
Összesen 1027.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1146 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 9 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 117 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 47 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 12 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 219 micro
-
Kolin: 152 mg
-
Retinol - A vitamin: 502 micro
-
α-karotin 2480 micro
-
β-karotin 6423 micro
-
β-crypt 133 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 8361 micro
Összesen
1445
kcal
- 7% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 78% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.7 g
Zsír
-
Összesen 4.3 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 35 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 493.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 58 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 19 mg
-
Foszfor 138 mg
-
Nátrium 265 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 10.1 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 75.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 84 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 16 micro
-
Kolin: 11 mg
-
Retinol - A vitamin: 37 micro
-
α-karotin 182 micro
-
β-karotin 473 micro
-
β-crypt 10 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 615 micro
Összesen
105
kcal
Hozzávalók
A sült zöldségekhez
-
2 közepes db cukkini
-
1 közepes db sárgarépa
-
30 g parmezán sajt
-
2 ek olívaolaj
A kuszkuszhoz
-
130 g kuszkusz
-
1 ek olívaolaj
-
2 dl víz
-
1 db leveskocka
-
0.5 narancsból nyert narancshéj
-
1 narancsból nyert narancslé
-
4 szál koriander
A tengeri herkentyűkhöz
-
250 g tintahalkarika
-
1 ek olívaolaj
-
fokhagymapor ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
só ízlés szerint
-
1 ek vaj
Elkészítés
A sült zöldségekhez
- Vékony hasábokra szeleteljük a cukkinit és a répát, sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük, megsózzuk, és rászórjuk a reszelt parmezánt. Sütőben 190°C-on addig sütjük, míg a sajt ropogósra barnul.
A kuszkuszhoz
- Másfélszeres mennyiségű vízben megfőzzük a kuszkuszt, közben hozzáadva a zöldségleveskockát, a narancs héját, valamint a levét. A koriandert felaprítjuk, és a kuszkuszhoz adjuk.
A tengeri herkentyűkhöz
- Az olívaolajon ropogósra pirítjuk a tintahalkarikákat, sózzuk, borsozzuk, fokhagymázzuk őket, majd a vajon kevés sóval megsütjük a garnélákat.
- A cukkini- és répacsíkokat csokrokba fogjuk, és egy-egy tintahalkarikával összefogjuk. A maradék tintahalat külön tálaljuk.
- Sütés hőfoka: 190 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 9
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 1143
- Feltöltés dátuma: 2015. november 19.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Rosanics Petra
358 recept
Jó pár hete tervezgettem, hogy kimegyek a Hold utcai piacra tintahalat venni. Nos, ma jött el a jeles nap, mikor is az orkánerejű szél ellenére rávettem magam, és elsétáltam. Eredetileg töltött tintahalat szerettem volna csinálni, de csak tintahalkarikát kaptam, így kénytelen voltam részleteiben újratervezni a fejben már összeállított receptet. A narancsos kuszkusz-ízkompozíció régóta izgatja a fantáziámat, így azt mindenképpen ki akartam kísérletezni – csak így nem belülre, hanem kívülre került. A garnéla egyébként hirtelen ötlet volt, olyan csábítóan hevertek ott a hűtőpultban! Összességében szerintem kifejezetten mutatós lett a végeredmény.