r
Nosalty Logó

Grillezett polip vagy tintahal

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
P.
Grillezett polip vagy tintahal
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
grill
  • 14% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 523 kcal
  • 14% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 523 kcal
  • 14% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 155 kcal
  • 14% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    47.2 g

Zsír

  • Összesen
    31.6 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    729 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1175.3 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    135 mg
  • Kálcium
    113 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    103 mg
  • Foszfor
    674 mg
  • Nátrium
    138 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.5 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    244.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    151 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    109 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    199 mg
  • Retinol - A vitamin:
    124 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    325 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    334 micro
Összesen 523 kcal
  • 14% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    47.2 g

Zsír

  • Összesen
    31.6 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    729 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1175.3 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    135 mg
  • Kálcium
    113 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    103 mg
  • Foszfor
    674 mg
  • Nátrium
    138 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.5 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    244.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    151 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    109 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    199 mg
  • Retinol - A vitamin:
    124 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    325 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    334 micro
Összesen 523 kcal
  • 14% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.9 g

Zsír

  • Összesen
    9.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    215 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    346.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    40 mg
  • Kálcium
    33 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    199 mg
  • Nátrium
    41 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.1 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    72.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    45 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    59 mg
  • Retinol - A vitamin:
    37 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    96 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    99 micro
Összesen 155 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tintahal vagy a polip csápjait megtisztítjuk, lecsepegtetjük, leszárítjuk.
  2. Serpenyőben felhevítjük az olajat és a vajat.
  3. Rádobjuk a polipot, és 2-3 percig sütjük. Közben rászórjuk az áttört fokhagymát, és rázogatjuk.
  4. Az utolsó néhány másodpercben rászórjuk a petrezselymet, majd azonnal tálaljuk. Ízlés szerint csepegtessük meg citromlével.
  • Sütés ideje: 3 perc
  • Receptkönyvben: 146
  • Tegnapi nézettség: 13
  • 7 napos nézettség: 42
  • Össznézettség: 67427
  • Feltöltés dátuma: 2011. március 17.

Ajánló

Ne süssük tovább a fent megadott időnél. A lábasfejűek a tenger lágytojásai. Minél tovább főzöd, annál keményebb lesz. pH besorlás: enyhén savasít

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A töltött tintahal mellett készült. Nem szabad kidobni a csápokat, ezen a módon elkészítve fenséges lakoma. Tekergő karok, amik még akkor is mozognak, amikor a serpenyőbe dobja őket az ember. De akkor már csak a melegtől. Fenséges lakoma, pár perc alatt kész - és csak az asztal körül ólálkodó macska bánja, hogy nem kapta meg a lehulló cafatokat. Ezt kár a macskának adni. Sokkal finomabb annál. A bébipolipok és tintahal csápok lepirítva a konyhaművészet eldugott sarkai, ahová az ember csak lustaságból nem pillant be. Érdemes. Nyáron grillen az igazi, de serpenyőben sem megvetnivaló eledel. Igazából még előételnek is kevés, de finom. Megéri az a néhány falat.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Heti Menü – A kedvenc sós és édes tésztáitokat sütjük-főzzük...

Kinek lenne kedve diétázni novemberben? A nyárnak vége, egy ideig úgysem flangálunk fürdőruhában, hideg van, és egyre többbet kuckózunk a lakásban, amiből egyenesen következik, hogy többet is főzőcskézünk. A héten a kedvenc tésztáitok köré építettük a menüsort – sós és édes, magyaros és nemzetközi fogásokra is sor kerül.

Nosalty

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...