r
Nosalty Logó

Grillezett polip vagy tintahal

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
P.
Grillezett polip vagy tintahal
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
grill
  • 14% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 523 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 523 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 155 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    47.2 g

Zsír

  • Összesen
    31.6 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    729 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1175.3 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    135 mg
  • Kálcium
    113 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    103 mg
  • Foszfor
    674 mg
  • Nátrium
    138 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.5 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    244.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    151 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    109 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    199 mg
  • Retinol - A vitamin:
    124 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    325 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    334 micro
Összesen 523 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    47.2 g

Zsír

  • Összesen
    31.6 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    729 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1175.3 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    135 mg
  • Kálcium
    113 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    103 mg
  • Foszfor
    674 mg
  • Nátrium
    138 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.5 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    244.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    151 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    109 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    199 mg
  • Retinol - A vitamin:
    124 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    325 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    334 micro
Összesen 523 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.9 g

Zsír

  • Összesen
    9.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    215 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    346.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    40 mg
  • Kálcium
    33 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    199 mg
  • Nátrium
    41 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.1 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    72.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    45 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    59 mg
  • Retinol - A vitamin:
    37 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    96 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    99 micro
Összesen 155 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tintahal vagy a polip csápjait megtisztítjuk, lecsepegtetjük, leszárítjuk.
  2. Serpenyőben felhevítjük az olajat és a vajat.
  3. Rádobjuk a polipot, és 2-3 percig sütjük. Közben rászórjuk az áttört fokhagymát, és rázogatjuk.
  4. Az utolsó néhány másodpercben rászórjuk a petrezselymet, majd azonnal tálaljuk. Ízlés szerint csepegtessük meg citromlével.
  • Sütés ideje: 3 perc
  • Receptkönyvben: 133
  • Tegnapi nézettség: 13
  • 7 napos nézettség: 81
  • Össznézettség: 55921
  • Feltöltés dátuma: 2011. március 17.

Ajánló

Ne süssük tovább a fent megadott időnél. A lábasfejűek a tenger lágytojásai. Minél tovább főzöd, annál keményebb lesz. pH besorlás: enyhén savasít

Receptjellemzők

Receptkategóriák

A töltött tintahal mellett készült. Nem szabad kidobni a csápokat, ezen a módon elkészítve fenséges lakoma. Tekergő karok, amik még akkor is mozognak, amikor a serpenyőbe dobja őket az ember. De akkor már csak a melegtől. Fenséges lakoma, pár perc alatt kész - és csak az asztal körül ólálkodó macska bánja, hogy nem kapta meg a lehulló cafatokat. Ezt kár a macskának adni. Sokkal finomabb annál. A bébipolipok és tintahal csápok lepirítva a konyhaművészet eldugott sarkai, ahová az ember csak lustaságból nem pillant be. Érdemes. Nyáron grillen az igazi, de serpenyőben sem megvetnivaló eledel. Igazából még előételnek is kevés, de finom. Megéri az a néhány falat.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

A legfinomabb füstös kence a kenyeredre, az erdélyi zakuszka

Az erdélyi konyha egyik emblematikus fogása, itthon sok helyen ismert, de kevésbé elterjedt finomság, szemben a padlizsánkrémmel. Ez a csodálatos, krémes zakuszka, amelyet ilyenkor ősszel kell nagy mennyiségben készíteni, hogy aztán egész télen remek reggelik, vacsorák alapja, húsos és zöldséges ételek kísérője, tészták feltétje legyen.