Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Grillezett polip vagy tintahal

Grillezett polip vagy tintahal
Grillezett polip vagy tintahal
5 perc / előkészület: 2 perc sütés: 3 perc
receptkönyvben hozzászólások (9)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A töltött tintahal mellett készült. Nem szabad kidobni a csápokat, ezen a módon elkészítve fenséges lakoma. Tekergő karok, amik még akkor is mozognak, amikor a serpenyőbe dobja őket az ember. De akkor már csak a melegtől.

Fenséges lakoma, pár perc alatt kész - és csak az asztal körül ólálkodó macska bánja, hogy nem kapta meg a lehulló cafatokat. Ezt kár a macskának adni. Sokkal finomabb annál. A bébipolipok és tintahal csápok lepirítva a konyhaművészet eldugott sarkai, ahová az ember csak lustaságból nem pillant be. Érdemes.

Nyáron grillen az igazi, de serpenyőben sem megvetnivaló eledel.

Igazából még előételnek is kevés, de finom. Megéri az a néhány falat.


hozzávalók / 1 adag

ajánlat

Ne süssük tovább a fent megadott időnél.

A lábasfejűek a tenger lágytojásai. Minél tovább főzöd, annál keményebb lesz.
pH besorlás: enyhén savasít


Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tintahal vagy a polip csápjait megtisztítjuk, lecsepegtetjük, leszárítjuk.
  2. Serpenyőben felhevítjük az olajat és a vajat.
  3. Rádobjuk a polipot, és 2-3 percig sütjük. Közben rászórjuk az áttört fokhagymát, és rázogatjuk.
  4. Az utolsó néhány másodpercben rászórjuk a petrezselymet, majd azonnal tálaljuk. Ízlés szerint csepegtessük meg citromlével.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 5
össznézettség: 32 307
elküldve: 7
receptkönyvben: 167
elkészítve: 10/13
Facebookon megjelent: -

szakács

P.

Mióta szakács: 2009.11.10.
171 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, AB0 diéta – B vércsoport
mikor: mindig, ebéd, vacsora
adag: 1 főre
elkészítési idő: 5-15 perc
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes
konyhatitkok: gourmet
konyhatechnológia: grill
kategória: halételek
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
konyha: spanyol
fogás: meleg előétel
alkalom: Valentin-nap

egyéb elnevezések

tintahal falatok, vajon pirult petrezselymes bébipolip

Hozzászólások (9)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Bocko
Bocko Fri, 2012-03-30 13:09

Nagyon fincsi és szuper gyors étel.Mi eléggé fokhagyma függőek vagyunk, így az adagját növeltük. Kár, hogy gyorsan elfogyott. :) De már készül a töltött tintahal. :)

Gargoyle
P. / Gargoyle Sat, 2011-05-07 12:19

Catalinca, sajnos ebben nem tudok segíteni, mert nem Magyarországon élek. Először biztosan nagyon hipermarketek fagyasztópultjaiban próbálkoznék, a Corában egészen szép a választék, amennyire tudom otthoniaktól. Valahol csak lesz, a töltött tintahalas receptnél voltak hozzászólók, akiknek nem okozott gondot a beszerzése, így gondolom, valahol csak fellelhető.
Igen, a recept hasonó ahhoz, amit írsz, mi ezt akkor szereztük, amikor Lanzarotén jártunk.

catalinca
catalinca Sat, 2011-05-07 12:08

Egyik kedvencem a spanyol chipirones, ami bébi tintahal fűszeresen, grillezve. Ez a recept emlékeztet rá, ki is próbálnám, de hol kapok idehaza kicsi(!) tintafalat vagy polipot?

z1
z1 / z1 Fri, 2011-03-18 18:51

Szia E!
Pöpec a kaja!!! ...és szép a fotó is!!!
Csináltam már én is.
Annyit tennék hozzá, hogy, ha véletlenül valakinek ez így nyers még, akkor viszont párolja, vagy pirítsa puhára.
Én úgy is elkészítettem már.
Úgy is finom, csak sokáig tart míg elkészül.
Z.

baglyo
baglyo Thu, 2011-03-17 19:00

Kedves Eszter!

Első fogás a kép,
második a story,
harmadik pedig az ajánlat:
jaj, de jóllakott ezekkel a szemem és a lelkem!!!
Holnap muszáj a bendőmre térnem :)

523
tintahalcsáp 30 dkg
fokhagyma 1 gerezd
olívaolaj 2 ek
vaj 1 ek
petrezselyem 2 ek