Garnéla

Leírás
Nyersen barnás-szürkés színű, főzött állapotban rózsaszínes rák. Számos fajtája létezik, a legismertebbek a királyrák és a tigris garnéla. Finomabb végeredményt kapunk, ha héjastul készítjük el és csak azután pucoljuk meg a rákot. A garnélát rövid ideig szabad hevíteni, különben megkeményedik a rákhús.
Mikor vegyem
Egész éven át kapható.
hogyan tároljam
Hamar megromlik, így vásárlás után mielőbb, de 24 órán belül mindenképpen, készítsük el.
100g Garnéla
fehérjetartalom
13.61 g
zsírtartalom
126000.737 g
szénhidráttartalom
0.91 g
víztartalom
83.01 g
Top ásványi anyagok
Nátrium
566 mg
Foszfor
244 mg
Kalcium
54 mg
Magnézium
22 mg
Top vitaminok
B6 vitamin
0.161 g
Kolin
80.9 mg
Niacin - B3 vitamin
1.778 mg
E vitamin
1.32 mg
Tápanyagtartalom / 100 gramm
fehérje
13.61 g
Zsír
telített zsírsav
0.261 g
egyszeresen telített zsírsav
0.181 g
többszörösen telített zsírsav
0.295 g
koleszterin
126 g
ásványi anyagok
Kalcium
54 mg
Vas
0.21 mg
Magnézium
22 mg
Foszfor
244 mg
Nátrium
566 mg
Cink
0.97 mg
Réz
0.182 mg
Mangán
0.029 mg
Szelén
29.6 µg
szénhidrát
víz
83.01 g
vitaminok
Tiamin - B1 vitamin
0.02 mg
Riboflavin - B2 vitamin
0.015 mg
Niacin - B3 vitamin
1.778 mg
Pantoténsav - B5 vitamin
0.31 mg
Folát
19 µg
Kolin
80.9 mg
Retinol
54 µg
E vitamin
1.32 mg
D vitamin
2 µg
K vitamin
0.3 µg
B12 vitamin
1.11 µg
A vitamin
54 µg
B6 vitamin
0.161 g