r
Nosalty Logó

Tintahal karikák halványító zelleres mártogatóval

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
kga
Tintahal karikák halványító zelleres mártogatóval
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tintahal karikákhoz

A mártogatóshoz

Összesen 902 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tintahal karikákhoz

A mártogatóshoz

Összesen 3610 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tintahal karikákhoz

A mártogatóshoz

Összesen 263 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    26.4 g

Zsír

  • Összesen
    72.8 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    47 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    395 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    687.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    72 mg
  • Kálcium
    63 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    56 mg
  • Foszfor
    366 mg
  • Nátrium
    124 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.1 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    180.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    38 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    42 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    136 mg
  • Retinol - A vitamin:
    34 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    38 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    99 micro
Összesen 902 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    105.7 g

Zsír

  • Összesen
    291.4 g
  • Telített zsírsav
    39 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    189 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    31 g
  • Koleszterin
    1578 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2751.4 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    287 mg
  • Kálcium
    253 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    222 mg
  • Foszfor
    1466 mg
  • Nátrium
    495 mg
  • Réz
    12 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    140.4 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    721.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    151 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    45 mg
  • C vitamin:
    42 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    169 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    74 micro
  • Kolin:
    543 mg
  • Retinol - A vitamin:
    137 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    153 micro
  • β-crypt
    24 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    396 micro
Összesen 3610 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.7 g

Zsír

  • Összesen
    21.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    115 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    201 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    107 mg
  • Nátrium
    36 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    52.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    11 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    29 micro
Összesen 263 Kcal

Hozzávalók

A tintahal karikákhoz

A mártogatóshoz

Elkészítés

A tintahal karikákhoz

  1. Tintahal karikák elkészítése
  2. A tintahalakat mossuk meg, majd kisujjnyi vastagságúra vágjuk fel. Sózzuk, borsozzuk be. Tegyük félre egy kicsit pihenni.
  3. A tojást verjük fel, és tegyük bele a karikákat, ezután tegyük a keményítóbe. Ismételjük meg kétszer, háromszor a műveletet, hogy jó vastag panír réteg kerüljön rá.
  4. Bő olajba süssük ki a karikákat, majd csöpögtessük le, és tegyük nedvszívó papírra.
  5. Mártogatós elkészítése
  6. A halványító zellert mossuk meg alaposan, majd vágjuk fel 5 cm -es darabokra.
  7. Tegyünk fel vizet melegedni, hintsük meg egy teáskanál sóval, majd ha felforrt dobjuk bele a felvágott zellert. Főzzük 6-8 percig a zellert, majd vegyük ki, és dobjuk hideg vízbe.
  8. Eközben hámozzuk meg az almát, távolítsuk el a magházat.
  9. Ha a zeller kihűlt, tegyük bele az almával, kapribogyóval, krémsajttal együtt a turmixgéppbe, és turmixoljuk össze. Amikor már egyenletesen krémes, akkor adjuk hozzá a 1/2 lime levét, ízesítsük sóval és borssal.
  10. A tintahal karikák mellé kis edényekben tálaljuk.
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 13
  • Össznézettség: 25573
  • Feltöltés dátuma: 2008. június 14.

Ajánló

Gyorsan elkészíthető, és nagyon ízletes uzsonna!

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Uzsonnára valami könnyűt szerettem volna elfogyasztani, ezért rögtön a tintahalkarikára gondoltam, de nem volt ötletem a mártogatósra. A hűtőben már két napja kacsingatott rám a halványító zeller, ezért nem volt választásom, el kellett készítenem. A tintahal karikákat előre elkészítve is meg lehet venni, így a pepecselős panírozás elkerülhető. Egy jótanács a tintahalak elkészítéséhez:  az igazán profik a tintahalat a feldolgozás előtt kicsit "megcsapkodják", hogy ne legyenek a sütés után rágósak.

Hozzászólások

Hozzávalók

A tintahal karikákhoz

A mártogatóshoz

Címlapról ajánljuk

Ifjú magyar szakácstehetség aratott nagy sikert Párizsban

Óriási sikert aratott a magyar csapat a nívós nemzetközi gasztronómiai versenyen, a Párizsban megrendezett Chaine des Rotisseurs gasztronómiai világszervezet Ifjúsági Szakács Világbajnokságán. Szeptember 25-én a Novák Iván, Kovács Lázár (Lázár Chef) és Barka Áron vezette csapat lenyűgöző teljesítményt ért el a megmérettetésben.

Nosalty

További cikkek

Heti menü: melengető és sűrű ragulevesek hete

A ragulevesekben az a jó, hogy készülhet csirkével, borjúval, sertéssel, de akár a zöldségeknél is maradhatsz. Kerüljön bele tárkony, petrezselyem vagy kapor, esetleg mustár, tejföl, és persze a levesbetéttel is variálhatsz! Minden raguleves mellé ajánlunk egy-egy pompás főfogást, és a desszert sem marad el.