r
Nosalty Logó

Egészben sült süllő

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Lakos Benedek
Egészben sült süllő
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 16% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 1% Zsír

A süllőhöz

Összesen 333 Kcal
  • 16% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 1% Zsír

A süllőhöz

Összesen 1331 Kcal
  • 16% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 1% Zsír

A süllőhöz

Összesen 57 Kcal
  • 16% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    34.2 g

Zsír

  • Összesen
    2.6 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    135 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3967.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    162 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    78 mg
  • Foszfor
    395 mg
  • Nátrium
    3293 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    139 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    14 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    177 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    57 micro
  • Kolin:
    105 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    8 micro
Összesen 333 Kcal
  • 16% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    136.7 g

Zsír

  • Összesen
    10.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    540 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    15870.2 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    120 mg
  • Kálcium
    650 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    313 mg
  • Foszfor
    1582 mg
  • Nátrium
    13174 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    166 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    556 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    54 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    11 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    708 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    21 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    229 micro
  • Kolin:
    418 mg
  • Retinol - A vitamin:
    54 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    31 micro
Összesen 1331 Kcal
  • 16% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.9 g

Zsír

  • Összesen
    0.4 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    680.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    28 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    68 mg
  • Nátrium
    565 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.1 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    23.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 57 Kcal

Hozzávalók

A süllőhöz

Elkészítés

A süllőhöz

  1. Az egész (kizsigerelt) halat megmossuk, szárazra töröljük, oldalsó uszonyait levágjuk. Egy éles késsel egy-kétujjnyi közönként beirdaljuk mindkét oldalát: csak a gerincig vágjunk, azt ne törjük el! Alaposan besózzuk kívül-belül és az irdalások mélyedéseiben is. 30 percig állni hagyjuk.
  2. Olajat hevítünk egy méretes serpenyőben, amibe az egész hal bele fog férni. Egy nagy tálcán összekeverjük a liszteket és a paprikát. Előkészítünk egy másik nagy tálcát, papírtörlővel kibélelve.
  3. A besózott halat kifli alakúra formázzuk: a farkát ívesen behajlítjuk a háta felé, a kopoltyúján beszúrunk egy hosszú hurkapálcát, át a húsán, majd a farkánál bújtatjuk ki, hogy biztosan tartsa a megemelt farkat. A műveletet a másik oldalon is megismételjük. A süllő száját nagyra nyitjuk, majd belehelyezünk egy cikk burgonyát, hogy a száj a sütés után is nyitva maradjon.
  4. A megformázott halat megforgatjuk a lisztes keverékben, majd a forró olajba engedjük, ahol mindkét oldalán nagyjából 5-7 percig sütjük, míg a bunda aranybarna, a halhús pedig omlós nem lesz. Ekkor óvatosan átemeljük a papírtörlős tálcára és lecsöpögtetjük. Eltávolítjuk belőle a pálcákat és a szelet burgonyát.
  5. A süllőt azon melegében tálaljuk, tetszőleges köretekkel. Állíthatjuk a hasára is, ha megáll, így impozánsabb lesz (a szájába dughatunk citromgerezdet, a szeme helyére esetleg olajbogyót vagy meggyet), de az oldalára is fektethetjük.
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 14
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 44
  • Össznézettség: 2199
  • Feltöltés dátuma: 2023. december 11.

Receptkategóriák

további kategória: karácsony kategória: karácsonyi főételek

Receptjellemzők

Egészben sült süllő
Lakos Benedek 235 recept

Kicsit barbár módszerekkel készül, azonban minden fáradozást és kegyetlenkedést megér az egészben sült süllő. Ünnepek, jeles napok asztalait koronázhatja az impozáns fogasfogás, ami az alábbi módon biztosan tökéletesen sikerül majd.

Hozzávalók

A süllőhöz

Címlapról ajánljuk

4 jel, hogy ideje lecserélni a vágódeszkád

Egy jó minőségű vágódeszka tényleg lehet befektetés: sok évig használhatjuk konyhánkban, természetesen megfelelő odafigyelés és ápolás mellett. Azonban még így is eljöhet az a pont, amikor be kell látnunk, hogy eljött a csere ideje – az erre utaló jelek alant következnek.

Lakos Benedek

További cikkek

Így nem romlik meg a hűtőben a nyitott üveg lekvár

Egy üveg lekvár nagy kincs, a gyümölcsös finomságokkal telepakolt kamra pedig maga a kincstár: azonban, ha innen előveszünk egy üveget, majd felbontva a hűtőbe tesszük, megtörjük a szavatosság varázsát, és nagyon oda kell figyelnünk a lekvár tárolására. A Napi Tipp ebben nyújt most segítséget.