r
Nosalty Logó

Tejszínes-paprikás csirkemell zöldséggel tésztával

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Éva-Anyóca
Tejszínes-paprikás csirkemell zöldséggel tésztával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 5% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A húshoz

A körethez 1

A körethez 2

A tálaláshoz

Összesen 885 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A húshoz

A körethez 1

A körethez 2

A tálaláshoz

Összesen 4421 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A húshoz

A körethez 1

A körethez 2

A tálaláshoz

Összesen 57 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    62.7 g

Zsír

  • Összesen
    26.2 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    165 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3768.3 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    107 mg
  • Kálcium
    345 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    175 mg
  • Foszfor
    795 mg
  • Nátrium
    2333 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    98.6 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    1196.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    216 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    96 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    87 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    24 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    409 micro
  • Kolin:
    209 mg
  • Retinol - A vitamin:
    133 micro
  • α-karotin
    36 micro
  • β-karotin
    976 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    515 micro
  • Lut-zea
    1817 micro
Összesen 885 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    313.3 g

Zsír

  • Összesen
    131 g
  • Telített zsírsav
    51 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    42 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    825 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    18841.5 g
  • Cink
    24 mg
  • Szelén
    536 mg
  • Kálcium
    1725 mg
  • Vas
    30 mg
  • Magnézium
    873 mg
  • Foszfor
    3976 mg
  • Nátrium
    11667 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    493 g
  • Cukor
    63 mg
  • Élelmi rost
    58 mg

VÍZ

  • Összesen
    5982.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1078 micro
  • B6 vitamin:
    9 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    479 mg
  • D vitamin:
    47 micro
  • K vitamin:
    437 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    120 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2043 micro
  • Kolin:
    1044 mg
  • Retinol - A vitamin:
    664 micro
  • α-karotin
    181 micro
  • β-karotin
    4880 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    9087 micro
Összesen 4421 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.1 g

Zsír

  • Összesen
    1.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    11 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    248.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    23 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    52 mg
  • Nátrium
    154 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    78.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    14 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    64 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    34 micro
  • Lut-zea
    120 micro
Összesen 57 Kcal

Hozzávalók

A húshoz

A körethez 1

A körethez 2

A tálaláshoz

Elkészítés

A húshoz

  1. A mirelit rózsáira szedett karfiolt egy lábasba tesszük, a mirelit zöldborsót is, és ebbe a lábasba tesszük bele a külső leveleitől és torzsájától megtisztított, felcsíkozott kelkáposztát.
  2. Ellepésig felöntjük vízzel, beletesszük a köményt, szerecsendiót, sót, és kóstoljuk, majd puhára főzzük.
  3. Lábasban az olajon a reszelt vöröshagymát és az áttört fokhagymát sóval, fedő alatt, kis lángon puhára pároljuk, majd ebbe puhára pároljuk még szintén fedő alatt a felkockázott baconszeleteket.
  4. Ebbe kerül bele a felcsíkozott vagy felkockázott csirkemellfilé, átpirítjuk fehéredésig, majd rátesszük az őrölt pirospaprikát, a mirelit zöldpaprikát, sózzuk, borsozzuk, kevés vizet öntünk alá (1-2 dl). Fedő alatt 150-160 fokon kis lángon főzzük, kóstoljuk, ha szükséges, még ízesítjük, kb. 40 percig, ekkor kiszedjük a paradicsomot és a zöldpaprikát, eddig kellett az íze miatt, - ha kész, a tejszínnel felöntve (tejszín és tejföl alaposan összekeverve), magasabb lángon keverés mellett összeforraljuk, készre főzzük (még most is kóstolunk, ha szükséges ízesítünk) majd melegen tartjuk.
  5. A tésztát lobogó, sós, kissé olajos vízben az előírás szerint kifőzzük, lecsepegtetjük, melegen tartjuk.
  6. Tálaljuk a tejszínes csirkemelles szószt a tésztával és a leszűrt zöldségekkel, megszórhatjuk reszelt sajttal, a zöldségeket petrezselyemzölddel.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 91
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 10052
  • Feltöltés dátuma: 2012. március 22.

Ajánló

Sok reszelt sajt, finom bort kínáljunk hozzá, vagy ásványvizet.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Tejszínes-paprikás csirkemell zöldséggel tésztával
Éva-Anyóca 350 recept

Csirkemelles szószt szerettem volna készíteni tésztával, de feltétlenül vártuk már a puhára párolt zöldségeket is. Nemsokára friss zöldségekből is el lehet készíteni. Gyors, finom ebéd.

Hozzávalók

A húshoz

A körethez 1

A körethez 2

A tálaláshoz

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek