Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tejszínes-uborkás szűzérme

Tejszínes-uborkás szűzérme
Tejszínes-uborkás szűzérme
45 perc / előkészület: 15 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Elsőre bizarr lehet a tejszín a savanyú uborkával, de semmi gondot nem okoz. Viszont nagyon finom.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Készítettem már karajból vagy combból is. Akkor csíkokra vágtam a húst és a bacon-t, de a többin nem változtattam.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A szűzpecsenyét lehártyázzuk, és kb. 4 cm vastag érméket vágunk belőle.
  2. A bacon-nel körbetekerjük, és a tetejüket sózzuk, borsozzuk.
  3. Pici olajon a hús mindkét oldalát megsütjük (de ne süssük túl, mert kiszárad!), én még az oldalukon a bacont is kicsit meg szoktam pirítani.
  4. Ha kész, a húsokat kivesszük, és az apróra vágott hagymát a zsiradékba öntjük, és megdinszteljük. Utána mehet bele a fokhagyma, majd a gomba. Igyekezzünk, hogy a gomba ne sok levet eresszen, hanem inkább piruljon. Ezért nem is sózzuk, csak ha már megpirult.
  5. Közben csíkokra vágjuk a csemege uborkát, és hozzáadjuk a gombához. Egy kicsit együtt pirítjuk, majd hozzáadjuk a tejszínt. Utána sózunk, borsozunk, és összeforraljuk.
  6. Visszatesszük bele a húst, és még egyszer forralunk rajta egyet.
  7. Svéd burgonyával tálaljuk.

  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 8 425
elküldve: 0
receptkönyvben: 142
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

mumuska

Mióta szakács: 2010.07.21.
37 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

szűzérme savanyú uborkás-gombás-tejszínes szószban

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

417
sertésszűz 50 dkg
bacon 6 szelet
gomba 50 dkg
csemegeuborka 6 közepes db
vöröshagyma 2 közepes fej
fokhagyma 2 gerezd
főzőtejszín 3 dl
napraforgó olaj 1 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint