r
Nosalty Logó

Toszkán csirke nokedlivel

Zsuzsamama56
Toszkán csirke nokedlivel
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

900
Kalória
43.8g
Fehérje
81.5g
Szénhidrát
42.4g
Zsír
242.8g
Víz
173g
Koleszterin
3.1g
Élelmi rost
3.3g
Cukor
  • 11% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Csirkéhez

Nokedlihez

Összesen 900 kcal
  • 11% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Csirkéhez

Nokedlihez

Összesen 3600 kcal
  • 11% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Csirkéhez

Nokedlihez

Összesen 209 kcal
  • 11% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    43.8 g

Zsír

  • Összesen
    42.4 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    173 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2090.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    65 mg
  • Kálcium
    217 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    67 mg
  • Foszfor
    521 mg
  • Nátrium
    1214 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    81.5 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    242.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    144 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    47 micro
  • Kolin:
    142 mg
  • Retinol - A vitamin:
    142 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    80 micro
Összesen 900 kcal
  • 11% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    175.3 g

Zsír

  • Összesen
    169.6 g
  • Telített zsírsav
    62 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    68 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    692 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8360.3 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    259 mg
  • Kálcium
    870 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    269 mg
  • Foszfor
    2084 mg
  • Nátrium
    4856 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    326.1 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

Víz

  • Összesen
    971.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    576 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    64 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    49 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    189 micro
  • Kolin:
    568 mg
  • Retinol - A vitamin:
    567 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    103 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    320 micro
Összesen 3600 kcal
  • 11% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.2 g

Zsír

  • Összesen
    9.8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    40 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    485.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    50 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    121 mg
  • Nátrium
    282 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    18.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    56.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    33 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    33 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    19 micro
Összesen 209 kcal

Elkészítés

Csirkéhez

  1. A húst megmossuk és felkockázzuk, majd a hagymával és a szalonnával ugyanígy járunk el. A fokhagymát zúzzuk össze.
  2. A krémsajtot és a kecskesajtot csomómentesre keverjük el a tejszínnel.
  3. Olajon pirítsuk aranyszínűre a hagymát, a szalonnát és fokhagymát.
  4. Adjuk hozzá a csirkemellkockákat, és pirítsuk át.
  5. Öntsük hozzá a tejszínes keveréket, és szórjuk bele a fűszerkeveréket. Ízlés szerint sózzuk. Kevergessük, míg sűrűsödni nem kezd.
  6. Közben a nokedlit főzzük ki, és szűrjük le, majd keverjük át olívaolajjal. Szervírozzuk a nokedlit a szósszal és hússal, majd frissen reszelt parmezánnal.

Nokedlihez

  1. Az alapanyagokból közepesen lágy masszát keverünk (tálban, fakanállal). Nem kell túlságosan kidolgozni a tésztát.
  2. Bő, lobogó, sós vízben (4-5 l vízhez 3 tk só és 1-2 ek olaj) több részletben kifőzzük a galuskát: vagy nokedliszaggató segítségével, vagy pedig egyszerűen deszkára teszünk a tésztából, és egy éles, bevizezett kés segítségével beleszaggatjuk a nokedlit a vízbe. Amint feljönnek a víz felszínére, szűrővel kivesszük és tálba tesszük a kész galuskákat.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Főzés ideje: 20 p

Talán nem vétkeztem nagyot, amikor tészta helyett nokedlit főztem ehhez a remek, szószos húshoz. Sokszor főzök hasonlókat, és az unokám a galuskát imádja. Gondolom nem vagyunk ezzel egyedül. Kérem nézzék el, hogy magyarosítottam a nevét is Farfalle helyett. Ezenkívül még akadt idehaza kecskesajtom is, és nem bántam meg, hogy hozzákevertem, mert isteni finom, krémes állaga lett. A kecskesajt én mondom, nagyon ízletes, pedig most ettem életemben először. Bizarrnak tartottam, de a véleményem megváltozott. Igaz, hogy a legjobb minőségűt választottam. Javaslom kipróbálásra! Természetesen tésztával készítse az, aki úgy szeretné.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...