r
Nosalty Logó

Tejfölös rakott kelkáposzta a sütőből

Hobbychef
Tejfölös rakott kelkáposzta a sütőből
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

574
Kalória
32.7g
Fehérje
51.6g
Szénhidrát
27.5g
Zsír
442.2g
Víz
158.5g
Koleszterin
9.2g
Élelmi rost
9.6g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 574 kcal
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 2297 kcal
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 92 kcal
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    32.7 g

Zsír

  • Összesen
    27.5 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    159 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1236 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    41 mg
  • Kálcium
    328 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    111 mg
  • Foszfor
    463 mg
  • Nátrium
    280 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    51.6 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

Víz

  • Összesen
    442.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    329 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    89 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    239 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    291 micro
  • Kolin:
    147 mg
  • Retinol - A vitamin:
    182 micro
  • α-karotin
    50 micro
  • β-karotin
    1742 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    1158 micro
  • Lut-zea
    592 micro
Összesen 574 kcal
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    130.7 g

Zsír

  • Összesen
    110 g
  • Telített zsírsav
    53 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    37 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    634 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4944.1 g
  • Cink
    21 mg
  • Szelén
    166 mg
  • Kálcium
    1314 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    443 mg
  • Foszfor
    1853 mg
  • Nátrium
    1121 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    206.6 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    37 mg

Víz

  • Összesen
    1768.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1317 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    15 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    357 mg
  • D vitamin:
    61 micro
  • K vitamin:
    956 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    30 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1164 micro
  • Kolin:
    589 mg
  • Retinol - A vitamin:
    726 micro
  • α-karotin
    199 micro
  • β-karotin
    6968 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    4631 micro
  • Lut-zea
    2367 micro
Összesen 2297 kcal
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    4.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    200.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    53 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    75 mg
  • Nátrium
    45 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    8.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    71.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    53 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    39 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    47 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    29 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    283 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    188 micro
  • Lut-zea
    96 micro
Összesen 92 kcal

Elkészítés

  1. A megmosott káposztaleveleket kettévágjuk, s néhány percre forró vízbe dobjuk, melybe sót és köménymagot szórtunk. A hagymát, a fokhagymát, a chilit, s a petrezselymet aprítjuk, a paprikát és paradicsomot daraboljuk. A sajtot lereszeljük.
  2. Egy serpenyőben a hagymát olívaolajon megpirítjuk, rádobjuk a fokhagymát, chili paprikát és a darált húst. Amikor a hús kifehéredett beletesszük egy keverőtálba.
  3. A rizst egy kicsit megpirítjuk, majd felengedjük vízzel, s előfőzzük. Hozzáadjuk a keverőtálban lévő masszához, ráütjük a tojást, s beletesszük az összevágott petrezselymet, a paprikakrémet, megszórjuk a fűszerekkel, összekeverjük.
  4. Egy serpenyőt kivajazunk, ráfektetjük a kelkáposzta levelek felét, beborítjuk a töltelékkel, teszünk rá paprikát és paradicsomot, majd kelkáposztalevelekkel borítjuk. Meglocsoljuk tejföllel, s szórunk rá bőven sajtot.
  5. Előmelegített sütőben 180 C fokon 30 percig fóliával letakarva sütjük, majd a fóliát levéve aranybarnára grillezzük.
  6. Tálalunk, díszítjük egy chilivel és egy káposztalevéllel.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Főzés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 40 p

Szeretem a rakott ételeket, finomak, s viszonylag egyszerű az elkészítésük. A munka zömét a sütő végzi.

További receptek

Brassói szűzpecsenye

A brassói aprópecsenye egy fantasztikus magyaros fogás, amiből vétek lenne kispórolni az étel lelkét, a fokhagymát. Szaftosabban vagy kissé szárazon is egyformán nagy kedvencünk.

Simon Gábor

Rakott újburgonya

Formabontó rakott krumpli az alábbi, mégis ugyanolyan komfortos és házias, mint az eredeti verzió. Használjunk hozzá zsenge újburgonyát, ízes kolbászt és tojást, a tálaláshoz pedig ...

Lakos Benedek

Egyszerű tojásfasírt

Nem feltétlenül kell hús a szaftos fasírthoz: erre kiváló példa az alábbi recept, amelyben tojás, zsemle és egy nagy csokor zöldfűszer alakul aranybarna és ízes pogácsákká. ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek