r
Nosalty Logó

Rakott káposzta Zora konyhájából

zora
Rakott káposzta Zora konyhájából
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A káposztához

A tepsi kikenéséhez

668
Kalória
32.1g
Fehérje
40.6g
Szénhidrát
41.4g
Zsír
306.7g
Víz
123.4g
Koleszterin
6.7g
Élelmi rost
5.1g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A káposztához

A tepsi kikenéséhez

Összesen 668 kcal
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A káposztához

A tepsi kikenéséhez

Összesen 5336 kcal
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A káposztához

A tepsi kikenéséhez

Összesen 154 kcal
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    32.1 g

Zsír

  • Összesen
    41.4 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    123 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1968 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    115 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    64 mg
  • Foszfor
    397 mg
  • Nátrium
    1349 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    40.6 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    306.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    55 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    29 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    136 micro
  • Kolin:
    114 mg
  • Retinol - A vitamin:
    52 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    555 micro
Összesen 668 kcal
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    257.2 g

Zsír

  • Összesen
    331.3 g
  • Telített zsírsav
    120 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    136 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    50 g
  • Koleszterin
    987 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    15744 g
  • Cink
    26 mg
  • Szelén
    267 mg
  • Kálcium
    919 mg
  • Vas
    42 mg
  • Magnézium
    510 mg
  • Foszfor
    3177 mg
  • Nátrium
    10795 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    325 g
  • Cukor
    40 mg
  • Élelmi rost
    53 mg

Víz

  • Összesen
    2453.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    443 micro
  • B6 vitamin:
    8 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    231 mg
  • D vitamin:
    180 micro
  • K vitamin:
    201 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    8 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    80 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1089 micro
  • Kolin:
    916 mg
  • Retinol - A vitamin:
    419 micro
  • α-karotin
    75 micro
  • β-karotin
    196 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4441 micro
Összesen 5336 kcal
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.5 g

Zsír

  • Összesen
    9.7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    29 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    460.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    27 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    93 mg
  • Nátrium
    316 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    9.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    71.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    13 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    130 micro
Összesen 154 kcal

Elkészítés

A káposztához

  1. A rizst megfőzzük. A szalonnát felkockázzuk és zsírjára sütjük. A hagymát apróra vágjuk, egy kevés olajon megpároljuk, majd hozzáadjuk a darált húst és fehéredésig pároljuk.
  2. Beletesszük a szalonnát, az összenyomott fokhagymát, a fűszereket ízlés szerint, végül a megfőtt rizst is belekeverjük. (Én ilyenkor újból megfűszerezem.)
  3. A káposztát kimossuk, ha savanyúnak találnánk. Egy nagyméretű mély tepsit vagy jénait picit megolajozunk, vagy a szalonna zsírjával kikenünk, majd a káposzta 1/3-át letesszük az aljára. Erre kerül a darált husi fele, majd ismét egy sor káposzta, és a husi másik fele.
  4. Beterítjük a maradék káposztával. Bőségesen megkenjük a tetejét tejföllel és 180 C -os sütőben kb. 1 óráig aranybarnára sütjük.
  5. Tálalásnál tejfölt adunk hozzá.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Főzés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 60 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 40x24x7

Nagyon kiadós, laktató étel. Én ugyanígy készítem el kelkáposztából is.

További receptek

Sütőtökös rizottó kacsamellel

Ősszel egyértelműen a sütőtök a sláger, így ezt most egy önmagában is lélekmelengető rizottóba csempésztük. Kacsamellett sütöttünk hozzá, de magában is vagy egy kis baconnel is ...

Vénusz

Rizses lecsó

A lecsó vitathatatlanul a nyár egyik legegyszerűbb és legízletesebb egytálétele. Ebben a verzióban a rizs a lecsó szaftjában fő meg, így minden falat átveszi a paradicsom és paprika ...

Fekete Melinda

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...