r
Nosalty Logó

Tejfölös rakott kelkáposzta a sütőből

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Hobbychef
Tejfölös rakott kelkáposzta a sütőből
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 574 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 2297 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 92 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    32.7 g

Zsír

  • Összesen
    27.5 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    159 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1236 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    41 mg
  • Kálcium
    328 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    111 mg
  • Foszfor
    463 mg
  • Nátrium
    280 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    51.6 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    442.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    329 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    89 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    239 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    291 micro
  • Kolin:
    147 mg
  • Retinol - A vitamin:
    182 micro
  • α-karotin
    50 micro
  • β-karotin
    1742 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    1158 micro
  • Lut-zea
    592 micro
Összesen 574 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    130.7 g

Zsír

  • Összesen
    110 g
  • Telített zsírsav
    53 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    37 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    634 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4944.1 g
  • Cink
    21 mg
  • Szelén
    166 mg
  • Kálcium
    1314 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    443 mg
  • Foszfor
    1853 mg
  • Nátrium
    1121 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    206.6 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    37 mg

VÍZ

  • Összesen
    1768.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1317 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    15 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    357 mg
  • D vitamin:
    61 micro
  • K vitamin:
    956 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    30 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1164 micro
  • Kolin:
    589 mg
  • Retinol - A vitamin:
    726 micro
  • α-karotin
    199 micro
  • β-karotin
    6968 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    4631 micro
  • Lut-zea
    2367 micro
Összesen 2297 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    4.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    200.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    53 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    75 mg
  • Nátrium
    45 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    71.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    53 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    39 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    47 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    29 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    283 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    188 micro
  • Lut-zea
    96 micro
Összesen 92 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A megmosott káposztaleveleket kettévágjuk, s néhány percre forró vízbe dobjuk, melybe sót és köménymagot szórtunk. A hagymát, a fokhagymát, a chilit, s a petrezselymet aprítjuk, a paprikát és paradicsomot daraboljuk. A sajtot lereszeljük.
  2. Egy serpenyőben a hagymát olívaolajon megpirítjuk, rádobjuk a fokhagymát, chili paprikát és a darált húst. Amikor a hús kifehéredett beletesszük egy keverőtálba.
  3. A rizst egy kicsit megpirítjuk, majd felengedjük vízzel, s előfőzzük. Hozzáadjuk a keverőtálban lévő masszához, ráütjük a tojást, s beletesszük az összevágott petrezselymet, a paprikakrémet, megszórjuk a fűszerekkel, összekeverjük.
  4. Egy serpenyőt kivajazunk, ráfektetjük a kelkáposzta levelek felét, beborítjuk a töltelékkel, teszünk rá paprikát és paradicsomot, majd kelkáposztalevelekkel borítjuk. Meglocsoljuk tejföllel, s szórunk rá bőven sajtot.
  5. Előmelegített sütőben 180 C fokon 30 percig fóliával letakarva sütjük, majd a fóliát levéve aranybarnára grillezzük.
  6. Tálalunk, díszítjük egy chilivel és egy káposztalevéllel.
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 68
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 9
  • Össznézettség: 25977
  • Feltöltés dátuma: 2014. március 01.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Hobbychef 738 recept

Szeretem a rakott ételeket, finomak, s viszonylag egyszerű az elkészítésük. A munka zömét a sütő végzi.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Sajttól roskadó húsvéti sós sütik

Megadjuk a módját a húsvéti vendégvárásnak: sajtos sós sütiket sütünk, de nem sima pogácsát vagy sajtos rudat: stanglit dupla sajttal, csigát fokhagymásan-sajtosan, mini kiflit libazsírosan, krumplisan, és persze sajtosan.

Nosalty

További cikkek