Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Rakott savanyú káposzta főni konyhájából

Rakott savanyú káposzta főni konyhájából
Rakott savanyú káposzta főni konyhájából
140 perc / előkészület: 20 perc főzés: 60 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Anyukám szokta így készíteni a rakott káposztát, áthonosítottam a saját családomba is. Mindannyian nagyon szeretjük, különösen friss kenyérrel.

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

A tányéron még szintén meg lehet locsolni egy kevés tejföllel.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Ha a káposzta már nagyon savanyú, kicsit átmossuk, és annyi vízben, amennyi éppen ellepi, feltesszük főzni.
  2. A felkockázott vöröshagymát egy kanálnyi zsíron aranysárgára pirítjuk, majd beletesszük a megdarált húst. Mikor fehérre pirul, megborsozzuk, paprikázzuk, és felöntjük 2-3 dl vízzel. Sózzuk, beletesszük a kakukkfüvet, és kis lángon fedő alatt rotyogtatjuk.
  3. A rizst én mindig dl-ben szoktam mérni, itt is 4 dl rizst mostam meg, egy kis zsíron megpirítottam, és felöntöttem 6 dl forrásban lévő vízzel. Fedő alatt pároljuk, és mikor már nem látszik a víz, félreállítjuk. A fedőt még rajtahagyjuk, a rizs még tovább puhul.
  4. Mikor minden összetevőnk elkészült, egy tűzálló edényt veszünk elő. Belerétegezzük a hozzávalókat a következő sorrendben: káposzta, rizs, darált húsos pörkölt, tejföl, Úgy osszuk el a hozzávalókat, hogy legalább két réteg hús legyen, de az edény szélességétől függően három is lehet. Az utolsó réteget még egy sor káposztával fedjük be, majd sűrűn befedjük szeletelt füstölt szalonnával.
  5. A letakart edényt 210 fokos sütőbe dugjuk, és kb. 40 percig sütjük. A végén levesszük a tetejét, hogy a szalonna rápiruljon. Friss kenyérrel tálaljuk.
  • sütési hőfok: 210°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 30x20x7 cm
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 24 507
elküldve: 1
receptkönyvben: 123
elkészítve: 7/7
Facebookon megjelent: -

szakács

főni

Mióta szakács: 2012.07.21.
12 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
konyhatitkok: nagyi receptjei
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
kategória: egytálételek
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd
kalória: magas
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel
adag: 6 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

rakott káposzta, húsos rakott káposzta, rakott savanyú káposzta hússal

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

főni
főni / főni Tue, 2015-06-09 10:06

Nagyon szívesen, igazán örülök a sikerednek. további sok élménygazdag főzőcskézést kívánok.

taskovicsh
taskovicsh Mon, 2015-06-08 16:17

Kipróbáltam,ez az első ilyenfajta étel amit készítettem.Fogalmam sincs miért pont ezt választottam valami egyszerű de mégis nem mindennapit szerettem volna készíteni (csak úgy).Sikerült ,mi több kiváló lett!:) Köszönöm ezt a receptet!(mellesleg én egy tojásrántotta készítésnél megálló apuka vagyok)A leírás alapján tökéletesnek mondhatom amit készítettem.Még egyszer köszönöm!

938
savanyú káposzta 1 kg
rizs 2 bögre
darált sertéshús 60 dkg
sertészsír 1 ek
vöröshagyma 1 közepes db
tejföl 400 g
1 kávéskanál
füstölt szalonna 30 dkg
bors 0 ízlés szerint
kakukkfű 0 ízlés szerint
fűszerpaprika 0 ízlés szerint
víz 9 dl