r
Nosalty Logó

Rakott savanyú káposzta főni konyhájából

főni
Rakott savanyú káposzta főni konyhájából
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

941
Kalória
31.1g
Fehérje
64.3g
Szénhidrát
61.4g
Zsír
453.5g
Víz
149.7g
Koleszterin
6.9g
Élelmi rost
5.8g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 941 kcal
  • 5% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 5639 kcal
  • 5% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 152 kcal
  • 5% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    31.1 g

Zsír

  • Összesen
    61.4 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    150 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2138 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    141 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    68 mg
  • Foszfor
    410 mg
  • Nátrium
    1473 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    64.3 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    453.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    91 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    201 micro
  • Kolin:
    102 mg
  • Retinol - A vitamin:
    87 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    30 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    495 micro
Összesen 941 kcal
  • 5% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    186.5 g

Zsír

  • Összesen
    368.6 g
  • Telített zsírsav
    144 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    151 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    43 g
  • Koleszterin
    898 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    12827.9 g
  • Cink
    21 mg
  • Szelén
    204 mg
  • Kálcium
    847 mg
  • Vas
    37 mg
  • Magnézium
    408 mg
  • Foszfor
    2462 mg
  • Nátrium
    8841 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    385.6 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    42 mg

Víz

  • Összesen
    2721.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    545 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    157 mg
  • D vitamin:
    123 micro
  • K vitamin:
    136 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    66 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1207 micro
  • Kolin:
    611 mg
  • Retinol - A vitamin:
    523 micro
  • α-karotin
    50 micro
  • β-karotin
    181 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2969 micro
Összesen 5639 kcal
  • 5% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    9.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    24 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    345.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    23 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    66 mg
  • Nátrium
    238 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    10.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    73.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    15 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    80 micro
Összesen 152 kcal

Elkészítés

  1. Ha a káposzta már nagyon savanyú, kicsit átmossuk, és annyi vízben, amennyi éppen ellepi, feltesszük főzni.
  2. A felkockázott vöröshagymát egy kanálnyi zsíron aranysárgára pirítjuk, majd beletesszük a megdarált húst. Mikor fehérre pirul, megborsozzuk, paprikázzuk, és felöntjük 2-3 dl vízzel. Sózzuk, beletesszük a kakukkfüvet, és kis lángon fedő alatt rotyogtatjuk.
  3. A rizst én mindig dl-ben szoktam mérni, itt is 4 dl rizst mostam meg, egy kis zsíron megpirítottam, és felöntöttem 6 dl forrásban lévő vízzel. Fedő alatt pároljuk, és mikor már nem látszik a víz, félreállítjuk. A fedőt még rajtahagyjuk, a rizs még tovább puhul.
  4. Mikor minden összetevőnk elkészült, egy tűzálló edényt veszünk elő. Belerétegezzük a hozzávalókat a következő sorrendben: káposzta, rizs, darált húsos pörkölt, tejföl, Úgy osszuk el a hozzávalókat, hogy legalább két réteg hús legyen, de az edény szélességétől függően három is lehet. Az utolsó réteget még egy sor káposztával fedjük be, majd sűrűn befedjük szeletelt füstölt szalonnával.
  5. A letakart edényt 210 fokos sütőbe dugjuk, és kb. 40 percig sütjük. A végén levesszük a tetejét, hogy a szalonna rápiruljon. Friss kenyérrel tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Főzés ideje: 60 p
  • Sütés ideje: 60 p
  • Sütés hőfoka: 210 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 30x20x7

Anyukám szokta így készíteni a rakott káposztát, áthonosítottam a saját családomba is. Mindannyian nagyon szeretjük, különösen friss kenyérrel.

További receptek

Sütőtökös rizottó kacsamellel

Ősszel egyértelműen a sütőtök a sláger, így ezt most egy önmagában is lélekmelengető rizottóba csempésztük. Kacsamellett sütöttünk hozzá, de magában is vagy egy kis baconnel is ...

Vénusz

Rizses lecsó

A lecsó vitathatatlanul a nyár egyik legegyszerűbb és legízletesebb egytálétele. Ebben a verzióban a rizs a lecsó szaftjában fő meg, így minden falat átveszi a paradicsom és paprika ...

Fekete Melinda

Tepsis lecsó egyszerűen

Aki az amúgy sem bonyolult lecsó elkészítéséből kivenné az összes maradék macerát (a kevergetést, fedő alatt párolást és egyebeket), nagy szerencséjére az alábbi receptben ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek