r
Nosalty Logó

Rakott savanyú káposzta főni konyhájából

főni
Rakott savanyú káposzta főni konyhájából
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

941
Kalória
31.1g
Fehérje
64.3g
Szénhidrát
61.4g
Zsír
453.5g
Víz
149.7g
Koleszterin
6.9g
Élelmi rost
5.8g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 941 kcal
  • 5% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 5639 kcal
  • 5% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 152 kcal
  • 5% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    31.1 g

Zsír

  • Összesen
    61.4 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    150 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2138 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    141 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    68 mg
  • Foszfor
    410 mg
  • Nátrium
    1473 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    64.3 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    453.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    91 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    201 micro
  • Kolin:
    102 mg
  • Retinol - A vitamin:
    87 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    30 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    495 micro
Összesen 941 kcal
  • 5% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    186.5 g

Zsír

  • Összesen
    368.6 g
  • Telített zsírsav
    144 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    151 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    43 g
  • Koleszterin
    898 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    12827.9 g
  • Cink
    21 mg
  • Szelén
    204 mg
  • Kálcium
    847 mg
  • Vas
    37 mg
  • Magnézium
    408 mg
  • Foszfor
    2462 mg
  • Nátrium
    8841 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    385.6 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    42 mg

Víz

  • Összesen
    2721.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    545 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    157 mg
  • D vitamin:
    123 micro
  • K vitamin:
    136 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    66 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1207 micro
  • Kolin:
    611 mg
  • Retinol - A vitamin:
    523 micro
  • α-karotin
    50 micro
  • β-karotin
    181 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2969 micro
Összesen 5639 kcal
  • 5% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    9.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    24 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    345.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    23 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    66 mg
  • Nátrium
    238 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    10.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    73.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    15 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    80 micro
Összesen 152 kcal

Elkészítés

  1. Ha a káposzta már nagyon savanyú, kicsit átmossuk, és annyi vízben, amennyi éppen ellepi, feltesszük főzni.
  2. A felkockázott vöröshagymát egy kanálnyi zsíron aranysárgára pirítjuk, majd beletesszük a megdarált húst. Mikor fehérre pirul, megborsozzuk, paprikázzuk, és felöntjük 2-3 dl vízzel. Sózzuk, beletesszük a kakukkfüvet, és kis lángon fedő alatt rotyogtatjuk.
  3. A rizst én mindig dl-ben szoktam mérni, itt is 4 dl rizst mostam meg, egy kis zsíron megpirítottam, és felöntöttem 6 dl forrásban lévő vízzel. Fedő alatt pároljuk, és mikor már nem látszik a víz, félreállítjuk. A fedőt még rajtahagyjuk, a rizs még tovább puhul.
  4. Mikor minden összetevőnk elkészült, egy tűzálló edényt veszünk elő. Belerétegezzük a hozzávalókat a következő sorrendben: káposzta, rizs, darált húsos pörkölt, tejföl, Úgy osszuk el a hozzávalókat, hogy legalább két réteg hús legyen, de az edény szélességétől függően három is lehet. Az utolsó réteget még egy sor káposztával fedjük be, majd sűrűn befedjük szeletelt füstölt szalonnával.
  5. A letakart edényt 210 fokos sütőbe dugjuk, és kb. 40 percig sütjük. A végén levesszük a tetejét, hogy a szalonna rápiruljon. Friss kenyérrel tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Főzés ideje: 60 p
  • Sütés ideje: 60 p
  • Sütés hőfoka: 210 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 30x20x7

Anyukám szokta így készíteni a rakott káposztát, áthonosítottam a saját családomba is. Mindannyian nagyon szeretjük, különösen friss kenyérrel.

További receptek

Sütőtökös rizottó kacsamellel

Ősszel egyértelműen a sütőtök a sláger, így ezt most egy önmagában is lélekmelengető rizottóba csempésztük. Kacsamellett sütöttünk hozzá, de magában is vagy egy kis baconnel is ...

Vénusz

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...