r
Nosalty Logó

Rakott lilakáposzta

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Dömi
Rakott lilakáposzta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 983 kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 3930 kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 123 kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    48.4 g

Zsír

  • Összesen
    56 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    207 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1955.5 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    46 mg
  • Kálcium
    608 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    116 mg
  • Foszfor
    696 mg
  • Nátrium
    478 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    74.4 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    537.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    471 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    178 mg
  • D vitamin:
    33 micro
  • K vitamin:
    118 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    200 micro
  • Kolin:
    172 mg
  • Retinol - A vitamin:
    299 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2053 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    60 micro
  • Lut-zea
    995 micro
Összesen 983 kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    193.5 g

Zsír

  • Összesen
    223.9 g
  • Telített zsírsav
    100 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    73 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    26 g
  • Koleszterin
    827 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7822.2 g
  • Cink
    21 mg
  • Szelén
    183 mg
  • Kálcium
    2433 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    462 mg
  • Foszfor
    2782 mg
  • Nátrium
    1911 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    297.7 g
  • Cukor
    76 mg
  • Élelmi rost
    36 mg

VÍZ

  • Összesen
    2150.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1886 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    711 mg
  • D vitamin:
    132 micro
  • K vitamin:
    472 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    42 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    800 micro
  • Kolin:
    689 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1196 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8214 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    240 micro
  • Lut-zea
    3978 micro
Összesen 3930 kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    6 g

Zsír

  • Összesen
    7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    243.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    76 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    87 mg
  • Nátrium
    59 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    66.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    59 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    37 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    256 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    7 micro
  • Lut-zea
    124 micro
Összesen 123 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A káposztát és az egyik fej vöröshagymát megtisztítjuk és vékonyan felszeleteljük. Feltesszük őket főni ízlés szerint majorannával, rozmaringgal és - természetesen - sóval és borssal.
  2. Míg készül a káposzta, addig a másik fej vöröshagymát apróra vágjuk. Kevés olajon megpároljuk és hozzáadjuk a darált húst, fehéredésig pirítjuk. Megszórjuk a fűszerkeverékkel (attól függ, ki mennyire szereti a pikáns ízeket) és készre pároljuk úgy, hogy a végén ne legyen lé alatta.
  3. Ha megfőtt a káposzta, a levével feltesszük a rizst főni. Így szép, lila lesz a rizs is. :)
  4. Majd, ha minden elkészült, egy tepsit kikenünk épp csak egy kevéske olajjal, beletesszük a káposzta felét, rá a lila rizst, arra a húst és a tetejére a maradék káposztát. A legvégén pedig ráöntjük a tejfölt.
  5. Előmelegített sütőben kb. 30 percig sütjük, majd megszórjuk reszelt sajttal, és még visszatesszük annyi időre, hogy a sajt megpiruljon.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x20x6
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 141
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 49
  • Össznézettség: 28306
  • Feltöltés dátuma: 2010. szeptember 13.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Volt itthon lilakáposzta, és darált hús. Gondolkodtam, hogy mit is lehetne csinálni ebére, és jött az ihlet, hogy mi lenne, ha csinálnék rakott lilakáposztát. Nagyon jó lett és nagy volt a sikere. :) Ajánlom azoknak, akik szeretik az érdekes ételeket!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...