Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Rakott lilakáposzta

Rakott lilakáposzta
Rakott lilakáposzta
65 perc / előkészület: 10 perc főzés: 15 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Volt itthon lilakáposzta, és darált hús. Gondolkodtam, hogy mit is lehetne csinálni ebére, és jött az ihlet, hogy mi lenne, ha csinálnék rakott lilakáposztát. Nagyon jó lett és nagy volt a sikere. :) Ajánlom azoknak, akik szeretik az érdekes ételeket!

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A káposztát és az egyik fej vöröshagymát megtisztítjuk és vékonyan felszeleteljük. Feltesszük őket főni ízlés szerint majorannával, rozmaringgal és - természetesen - sóval és borssal. 
  2. Míg készül a káposzta, addig a másik fej vöröshagymát apróra vágjuk. Kevés olajon megpároljuk és hozzáadjuk a darált húst, fehéredésig pirítjuk. Megszórjuk a fűszerkeverékkel (attól függ, ki mennyire szereti a pikáns ízeket) és készre pároljuk úgy, hogy a végén ne legyen lé alatta.
  3. Ha megfőtt a káposzta, a levével feltesszük a rizst főni. Így szép, lila lesz a rizs is. :)
  4. Majd, ha minden elkészült, egy tepsit kikenünk épp csak egy kevéske olajjal, beletesszük a káposzta felét, rá a lila rizst, arra a húst és a tetejére a maradék káposztát. A legvégén pedig ráöntjük a tejfölt.
  5. Előmelegített sütőben kb. 30 percig sütjük, majd megszórjuk reszelt sajttal, és még visszatesszük annyi időre, hogy a sajt megpiruljon.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 30x20x6 cm
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 5
össznézettség: 17 643
elküldve: 4
receptkönyvben: 202
elkészítve: 13/14
Facebookon megjelent: -

szakács

Dömi

Mióta szakács: 2010.06.06.
19 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

Hupikék kedvence, húsos lilakáposzta, rizses lilakáposzta, rizzsel és hússal rakott vöröskáposzta

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

eva_sweet
eva_sweet Mon, 2013-11-25 20:42

Kedves Domi nagyon jol sikerult a rakott kaposzta isteni finom,kaptam egy lilakaposztat es nem igazan tudtam mit kezdjek vele igy korulneztem es a te recepted lett a nyero,ma ez volt a vacsora nagyon nagyon finom mindent pontosan ugy csinaltam ahogy leirtad es nagyon szuper kis vacsora lett belole koszonom szepen!!!

doramokus
doramokus Fri, 2012-06-08 14:11

Én is elkészítettem, nagyon guszta és finom lett! :)

Nem tudtam mit kezdeni a káposztámmal a hűtőben és körülnéztem itt NoSalty-n, hátha lehet belőle a párolt lilakáposztán kívül mást is csinálni. Odavagyok a rakott zöldségekért, így nem is tudom, hogy nem jutott eszembe elkészíteni.
Néhány apróbb testreszabást végeztem a recepten: a káposzta főzővizébe csak sót, borsot és köményt tettem, a húshoz pedig majorannát, fehérborsot és szerecsendiót adtam a fűszerkeverék mellé.
A lila rizs szuper ötlet, eszméletlenül jól néz ki tőle a végeredmény!
Köszönöm a receptet! :)
Dóri

Tuvia13
Tuvia / Tuvia13 Wed, 2012-05-09 20:39

Ma megálmodtam ezt az ételt, aztán csekkoltam a nosalty-n, és lám, létezik :))))
Tök jó! Örülök!

Dömi
Dömi / Dömi Thu, 2012-05-10 05:58

Akkor nem csak nekem vannak furcsa ötleteim! Néha szoktam én is kitalálni érdekes recepteket aztán megnézem és lám csak már létezik! :) További jó főzőcskézést!

piakistvanne
piakistvanne Mon, 2010-09-13 20:55

Nagyon jó,és a szine sokkal jobban felkellti az ember érdeklődését mint a másik fajta káposztáknál

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Mon, 2010-09-13 20:09

De jó ötlet!!!!!!!!!!!!!Életemben nem jutott volna az eszembe, nagyon klassz, mondhatni Királyság!Köszi:Éva-Anyóca

977
vöröshagyma 2 nagy fej
vöröskáposzta 1 közepes fej
darált sertéshús 50 dkg
fajita fűszerkeverék 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
majoranna 0 ízlés szerint
rozmaring 0.5 tk
rizs 1 bögre
napraforgó olaj 3 ek
tejföl 450 g
sajt 20 dkg