r
Nosalty Logó

Hitványka káposztaágyon

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
dr. Sztiv007
Hitványka káposztaágyon
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 697 kcal
  • 7% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 5577 kcal
  • 7% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 119 kcal
  • 7% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    37 g

Zsír

  • Összesen
    48 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    426 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4328 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    89 mg
  • Kálcium
    144 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    75 mg
  • Foszfor
    520 mg
  • Nátrium
    3478 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.6 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    439.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    7303 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    20 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    59 mg
  • D vitamin:
    51 micro
  • K vitamin:
    43 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    476 micro
  • Kolin:
    242 mg
  • Retinol - A vitamin:
    7295 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    77 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    25 micro
  • Lut-zea
    1020 micro
Összesen 697 kcal
  • 7% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    296.4 g

Zsír

  • Összesen
    384.4 g
  • Telített zsírsav
    131 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    128 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    46 g
  • Koleszterin
    3405 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    34623.7 g
  • Cink
    42 mg
  • Szelén
    714 mg
  • Kálcium
    1148 mg
  • Vas
    124 mg
  • Magnézium
    603 mg
  • Foszfor
    4158 mg
  • Nátrium
    27822 mg
  • Réz
    7 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    236.6 g
  • Cukor
    57 mg
  • Élelmi rost
    77 mg

VÍZ

  • Összesen
    3519.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    58423 micro
  • B6 vitamin:
    10 mg
  • B12 Vitamin:
    156 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    474 mg
  • D vitamin:
    404 micro
  • K vitamin:
    343 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    16 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    101 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3806 micro
  • Kolin:
    1934 mg
  • Retinol - A vitamin:
    58357 micro
  • α-karotin
    180 micro
  • β-karotin
    613 micro
  • β-crypt
    70 micro
  • Likopin
    200 micro
  • Lut-zea
    8160 micro
Összesen 5577 kcal
  • 7% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.4 g

Zsír

  • Összesen
    8.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    74 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    750.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    25 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    90 mg
  • Nátrium
    603 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    76.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1266 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    82 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1264 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    4 micro
  • Lut-zea
    177 micro
Összesen 119 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A kolbászról és a hurkáról lehúzzuk a belet, és egy nagyobb tálba rakjuk.
  2. A nyers májat fél centiméteres, nagyon apró kockára vágjuk.
  3. A hagymát, zsírszalonnát is - de azokat még apróbbra. A tojásokat összekeverjük a fűszerekkel (a mennyiségek irányadóak), és elteszünk egy sárgáját későbbre.
  4. A tálban mindent összegyúrunk egy masszává.
  5. A káposztát megmossuk, ha nagyon sós, akkor áztassuk is.
  6. Kenjünk ki zsírral egy nagy tepsit, majd a lecsöpögtetett káposztát rakjuk bele széttérítve.
  7. A kiterített réteslapot vágjuk ketté, majd 1/8 hústölteléket tekerjük fel vele, mint egy palacsintát, és a végeit hajtsuk alá a lapos gombócra formázott hitványkának. Így járjunk el a többi lappal is.
  8. Tegyük rá a káposztára, és a hitványkák tetejét kenjük meg a félretett tojássárgájával. A kolbászhús és a szalonna leve a lecsepeg tepsi aljára, és összesül az ággyal. A káposzta ne égjen le, a hitványka piruljon meg!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 30x40
  • Sütés ideje: 90 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 14
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 2219
  • Feltöltés dátuma: 2020. február 29.

Ajánló

Pálinka után ajánlott.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Hitványka káposztaágyon
dr. Sztiv007 1 recept

A hitványka egy békés megyei étel után kapta a nevét. Aminek az alapanyagait képtelenség lenne beszereznie egy városlakónak. Ilyen például: a friss fátyolháj és húsdaráló, ami nem mindegyik háztartásban elérhető manapság. Ha van is egy daráló, az a padláson pihen, és több időbe telik, mire az ember előveszi, illetve amíg a felhasználás után elmossa. Ennek a harapnivalónak az elkészítéséhez a fenti eszközökre nincs szükség, de végeredmény ugyanaz, sőt!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek