Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tarpai őznyársak

Tarpai őznyársak
Tarpai őznyársak
80 perc / előkészület: 20 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

 A recept a Kelet- Magyarország (www.szon.hu) receptversenyén (2008 január) közönségdíjat nyert recept.

hozzávalók / 4 adag

Az őznyársakhoz

A pácléhez

ajánlat

 Vörösboros mártás és mazsolás rizs illik hozzá.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A sütés előtti napon a húst bepácoljuk (ld. alább), a kimagozott aszalt szilvát vörösborba áztatjuk.
  2. A hússzeletekbe zsebet vágunk, belsejét bazsalikommal bedörzsöljük, a zsebekbe 3-3 aszaltszilvát teszünk,a nyílásokat összetűzzük.
  3. A bort a keményítővel elkeverjük, hozzáadjuk a borsot, a paprikát a tejszínt.
  4. Az őzszeleteket nyársra húzzuk, olajjal beecseteljük, alufóliába tekerjük és fél órán át, parázs felett sütjük, majd fólia nélkül kenegetve megpirítjuk.

Páclé készítése:  


  1. A hozzávalókat összefőzzük és kihűlés után külön porcelán bevonatú edénybe leszűrve öntjük a húsra.

     

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 10 481
elküldve: 1
receptkönyvben: 57
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Mártika és Feri

Mióta szakács: 2008.09.24.
107 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
kategória: húsételek
nehézség: közepes
szezon: ősz
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

őznyársak fűszeresen, fűszeres őznyársak

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

fanny
fanny Tue, 2010-12-28 17:32

Kedves Taksi!

Köszönöm szépen a segítséget!

fanny
fanny Thu, 2010-12-23 15:40

Nagyon tetszik ez a recept. Amivel így gondolatban nem boldogulok: az elkészítés 3. pontja. Ezt hogyan és mikor adom a húshoz? A pácból kiszedett zöldségekkel együtt sütöm?
Segítsetek légyszi'!

taksi
Mártika és Feri / taksi Mon, 2010-12-27 08:12

Kedves Fanny!

A 3. pontban lényegében egy mártást készítesz.
Amikor készen vannak az őznyársak ezzel a mártással
megöntözöd a kész nyársakat. (ízlés szerint, elhagyható)

Üdvözlettel: Ferenc

taksi
Mártika és Feri / taksi Thu, 2010-07-01 13:13

2010.06.09.-én a recept
I. helyezést ért el a Leroy Cafe Campona és a Herrludwig's Gasztrokalauz által
2010-ben meghirdetett receptversenyen.

http://www.herrludwig.hu/content/tarpai-őznyársak-recept

648
őzcomb 80 dkg
aszalt szilva 20 dkg
habtejszín 1 dl
édes vörösbor 2 dl
étkezési keményítő 1 evőkanál
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
fűszerpaprika 0 ízlés szerint
bazsalikom 0 ízlés szerint
napraforgó olaj 4 ek
víz 1.5 l
ecet 1 dl
vöröshagyma 1 kis fej
salottahagyma 2 db
babérlevél 2 db
kakukkfű 1 csipet
sárgarépa 1 db
fehérrépa 1 db
zeller 1 kis db
fenyőmag 2 dkg
bors 7 szem
szegfűszeg 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
citromhéj 1 citromból nyert