r
Nosalty Logó

Tarpai őznyársak

Mártika és Feri
Tarpai őznyársak
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Az őznyársakhoz

A pácléhez

648
Kalória
49.7g
Fehérje
49.7g
Szénhidrát
24.4g
Zsír
703.4g
Víz
197.8g
Koleszterin
6.6g
Élelmi rost
23.9g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír

Az őznyársakhoz

A pácléhez

Összesen 648 kcal
  • 6% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír

Az őznyársakhoz

A pácléhez

Összesen 2591 kcal
  • 6% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír

Az őznyársakhoz

A pácléhez

Összesen 78 kcal
  • 6% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    49.7 g

Zsír

  • Összesen
    24.4 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    198 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    971.2 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    99 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    104 mg
  • Foszfor
    554 mg
  • Nátrium
    178 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    49.7 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    703.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    238 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    13 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    57 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    69 micro
  • α-karotin
    647 micro
  • β-karotin
    1688 micro
  • β-crypt
    47 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    122 micro
Összesen 648 kcal
  • 6% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    198.6 g

Zsír

  • Összesen
    97.6 g
  • Telített zsírsav
    32 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    33 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    24 g
  • Koleszterin
    791 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3884.9 g
  • Cink
    21 mg
  • Szelén
    83 mg
  • Kálcium
    397 mg
  • Vas
    33 mg
  • Magnézium
    414 mg
  • Foszfor
    2218 mg
  • Nátrium
    712 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    198.7 g
  • Cukor
    95 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

Víz

  • Összesen
    2813.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    952 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    51 micro
  • E vitamin:
    21 mg
  • C vitamin:
    45 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    227 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    58 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    153 micro
  • Kolin:
    76 mg
  • Retinol - A vitamin:
    274 micro
  • α-karotin
    2590 micro
  • β-karotin
    6753 micro
  • β-crypt
    189 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    488 micro
Összesen 2591 kcal
  • 6% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    5.8 g

Zsír

  • Összesen
    2.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    114 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    65 mg
  • Nátrium
    21 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    5.8 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    82.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    28 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    2 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    76 micro
  • β-karotin
    198 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    14 micro
Összesen 78 kcal

Elkészítés

Az őznyársakhoz

  1. A sütés előtti napon a húst bepácoljuk (ld. alább), a kimagozott aszalt szilvát vörösborba áztatjuk.
  2. A hússzeletekbe zsebet vágunk, belsejét bazsalikommal bedörzsöljük, a zsebekbe 3-3 aszaltszilvát teszünk,a nyílásokat összetűzzük.
  3. A bort a keményítővel elkeverjük, hozzáadjuk a borsot, a paprikát a tejszínt.
  4. Az őzszeleteket nyársra húzzuk, olajjal beecseteljük, alufóliába tekerjük és fél órán át, parázs felett sütjük, majd fólia nélkül kenegetve megpirítjuk.
  5. Páclé készítése:
  6. A hozzávalókat összefőzzük és kihűlés után külön porcelán bevonatú edénybe leszűrve öntjük a húsra.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 60 p

 A recept a Kelet- Magyarország (www.szon.hu) receptversenyén (2008 január) közönségdíjat nyert recept.

További receptek

Yakitori

Ha Japán ételeire gondolunk, legtöbben a sushit, a rament vagy a tempurát említjük. Pedig a mindennapok igazi hőse egy sokkal egyszerűbb fogás: a yakitori, vagyis a parázson sült ...

Hering András

Souvlaki

A souvlaki a görögök saslikja, azzal a lényegi különbséggel, hogy náluk csak hús kerül a nyársakra, azt viszont előtte illatos pácban érlelik. Hagyományosan sertésből készült ez a ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek