Őzcomb

Az őz a szarvasfélék közé tartozó kiváló húsú nagyvad. Mint a vadhús általában, az őz húsa is zsírszegény és fehérjében igen gazdag. Az elejtett vadat nyúzás előtt 6-7 napig lógatva érlelik. A gerince után a legértékesebb és legkeresettebb része a comb, melyet mérete miatt nem bontanak kisebb részekre. Míg az őzgerincet jobbára sütik, a combot általában főzve, vagy párolva készítik el. Mivel alapvetően száraz, kemény húsról van szó, főzés előtt alapos pácolást igényel.
Bármikor.
Hűtőben.
fehérjetartalom
22.96 g
zsírtartalom
85002.09 g
szénhidráttartalom
0 g
víztartalom
73.57 g
Foszfor
202 mg
Nátrium
51 mg
Magnézium
23 mg
Kalcium
5 mg
B6 vitamin
0.37 g
Niacin - B3 vitamin
6.37 mg
Riboflavin - B2 vitamin
0.48 mg
Tiamin - B1 vitamin
0.22 mg
fehérje
22.96 g
Zsír
telített zsírsav
0.95 g
egyszeresen telített zsírsav
0.67 g
többszörösen telített zsírsav
0.47 g
koleszterin
85 g
ásványi anyagok
Kalcium
5 mg
Vas
3.4 mg
Magnézium
23 mg
Foszfor
202 mg
Nátrium
51 mg
Cink
2.09 mg
Réz
0.253 mg
Mangán
0.041 mg
Szelén
9.7 µg
szénhidrát
víz
73.57 g
vitaminok
Tiamin - B1 vitamin
0.22 mg
Riboflavin - B2 vitamin
0.48 mg
Niacin - B3 vitamin
6.37 mg
Folát
4 µg
E vitamin
0.2 mg
K vitamin
1.1 µg
B12 vitamin
6.31 µg
B6 vitamin
0.37 g
Ma nem készítünk bonyolult, lassú recepteket, a mottónk ezen a napon a gyorsaság és a praktikum!
NosaltyA nyár levesei nagyon sokszínűek tudnak lenni, egy-két dologban azonban mind osztoznak: hűsítő, friss ízek, szezonális alapanyagok, felejthetetlen fűszerezés. Válasszuk ki a kedvencünket az alábbi listából!
NosaltyKi gondolná, hogy egyes élelmiszerek erősítenék a migrénes fájdalmakat? Sajnos rengeteg finomság van, amely még elviselhetetlenebbé tudja tenni a fejfájást, jöjjenek hát a tiltólistás harapnivalók és italok!
NosaltyA mai menüt egy könnyed levessel indítjuk, egy bitang jó főétellel folytatjuk, majd egy kissé fanyar édeséggel zárjuk.
Nem könnyű megállapítani, hogy egy cukrászdában megfelelő minőségűek-e a fagylaltok melyeket árulnak, de szerencsére most a szakértő elárulja, mire kell odafigyelni a választáskor.
Piros, kék sárga, puha és ragacsos vagy kemény és ropogós. Te hány cukorkát ismersz fel csomagolás nélkül? Figyelem! Igazi retro darabokból is kikérdezünk!