Őzcomb

Őzcomb

Leírás

Az őz a szarvasfélék közé tartozó kiváló húsú nagyvad. Mint a vadhús általában, az őz húsa is zsírszegény és fehérjében igen gazdag. Az elejtett vadat nyúzás előtt 6-7 napig lógatva érlelik. A gerince után a legértékesebb és legkeresettebb része a comb, melyet mérete miatt nem bontanak kisebb részekre. Míg az őzgerincet jobbára sütik, a combot általában főzve, vagy párolva készítik el. Mivel alapvetően száraz, kemény húsról van szó, főzés előtt alapos pácolást igényel.

Mikor vegyem

Bármikor.

hogyan tároljam

Hűtőben.

100g Őzcomb

fehérjetartalom

22.96 g

zsírtartalom

85002.09 g

szénhidráttartalom

0 g

víztartalom

73.57 g

gramm Őzcomb?

Top ásványi anyagok

Foszfor

202 mg

Nátrium

51 mg

Magnézium

23 mg

Kalcium

5 mg

Top vitaminok

B6 vitamin

0.37 g

Niacin - B3 vitamin

6.37 mg

Riboflavin - B2 vitamin

0.48 mg

Tiamin - B1 vitamin

0.22 mg


Tápanyagtartalom / 100 gramm

fehérje

22.96 g

Zsír

telített zsírsav

0.95 g

egyszeresen telített zsírsav

0.67 g

többszörösen telített zsírsav

0.47 g

koleszterin

85 g

ásványi anyagok

Kalcium

5 mg

Vas

3.4 mg

Magnézium

23 mg

Foszfor

202 mg

Nátrium

51 mg

Cink

2.09 mg

Réz

0.253 mg

Mangán

0.041 mg

Szelén

9.7 µg

szénhidrát

víz

73.57 g

vitaminok

Tiamin - B1 vitamin

0.22 mg

Riboflavin - B2 vitamin

0.48 mg

Niacin - B3 vitamin

6.37 mg

Folát

4 µg

E vitamin

0.2 mg

K vitamin

1.1 µg

B12 vitamin

6.31 µg

B6 vitamin

0.37 g

5 találat

Címlapról ajánljuk

További cikkek