Őzcomb

Leírás

Az őz a szarvasfélék közé tartozó kiváló húsú nagyvad. Mint a vadhús általában, az őz húsa is zsírszegény és fehérjében igen gazdag. Az elejtett vadat nyúzás előtt 6-7 napig lógatva érlelik. A gerince után a legértékesebb és legkeresettebb része a comb, melyet mérete miatt nem bontanak kisebb részekre. Míg az őzgerincet jobbára sütik, a combot általában főzve, vagy párolva készítik el. Mivel alapvetően száraz, kemény húsról van szó, főzés előtt alapos pácolást igényel.

Őzcomb
120
Kalória
23g
Fehérje
-
Szénhidrát
2.4g
Zsír
73.6g
Víz
85g
Koleszterin
-
Élelmi rost
-
Cukor

100 g Őzcomb

fehérjetartalom

22.96 g

zsírtartalom

85002.09 g

szénhidráttartalom

0 g

víztartalom

73.57 g

gramm Őzcomb?

Top ásványi anyagok

Foszfor

202 mg

Nátrium

51 mg

Magnézium

23 mg

Kalcium

5 mg

Top vitaminok

B6 vitamin

0.37 g

Niacin - B3 vitamin

6.37 mg

Riboflavin - B2 vitamin

0.48 mg

Tiamin - B1 vitamin

0.22 mg


Tápanyagtartalom / 100 gramm

fehérje

22.96 g

Zsír

telített zsírsav

0.95 g

egyszeresen telített zsírsav

0.67 g

többszörösen telített zsírsav

0.47 g

koleszterin

85 g

ásványi anyagok

Kalcium

5 mg

Vas

3.4 mg

Magnézium

23 mg

Foszfor

202 mg

Nátrium

51 mg

Cink

2.09 mg

Réz

0.253 mg

Mangán

0.041 mg

Szelén

9.7 µg

szénhidrát

víz

73.57 g

vitaminok

Tiamin - B1 vitamin

0.22 mg

Riboflavin - B2 vitamin

0.48 mg

Niacin - B3 vitamin

6.37 mg

Folát

4 µg

E vitamin

0.2 mg

K vitamin

1.1 µg

B12 vitamin

6.31 µg

B6 vitamin

0.37 g

5 találat (szűretlen)

Címlapról ajánljuk

Legnépszerűbb cikkek

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...