Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Krumplin sült rablóhús

Krumplin sült rablóhús
Krumplin sült rablóhús
100 perc / előkészület: 30 perc főzés: 25 perc sütés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Finom egytálétel. Azért kell sok krumpli hozzá, mert a tepsibe belekarikázzuk a fennmaradó krumplit, rátesszük a húspálcikákat, s együtt megsül a rablóhús is és jó sok krumpli is hozzá. Ez a mennyiség kb. 6 emberre elég, leves nem is fontos ilyenkor.

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Mi panelban lakunk, ezért inkább ősztől tavaszig szoktam ezt készíteni, mert jól bemelegíti a konyhát. De ezt persze nyáron akár kint a szabadban is el lehet készíteni.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A krumplit héjában megfőzzük, lehűtjük, héját leszedjük, és utána kb. fél cm vastag karikára vágjuk. A cukkinit megmossuk, széleit levágjuk, és hasonló karikákra vágjuk azokat is.
  2. A csirkecombokat (lehet csirkemell is) kicsontozzuk, kicsit kiklopfoljuk, és kb. 3x4 cm-es darabokra vágjuk. A hagymákat megpucoljuk, és karikára vágjuk. Megsózzuk a krumplikat és a húsokat is.
  3. Hurkapálcikák egyik végét kihegyezzük (vagy direkt erre a célra veszünk fém pálcikákat), és sorban, egymás után felszurkáljuk a hozzávalókat.
  4. Először egy krumplit, majd 1 hagymát, 1 húst, 1 cukkinit, megint 1 hagymát, 1 húst, 1 krumplit, és így tovább felfűzzük a hozzávalókat. Addig fűzögetjük, amíg a hús és a cukkini tart.
  5. Ha elfogyott, akkor a maradék krumplit beleszórjuk egy akkora tepsibe, hogy ezek a hurkapálcikák beleférjenek akár hosszában, akár keresztben. Természetesen előbb a tepsit kikenjük zsiradékkal.
  6. A krumplikra ráhelyezzük ezeket a hurkapálcikákra felfűzött rablóhusikat. Kb. 2 dl vizet alá öntünk, majd alufóliával letakarjuk, és előmelegített sütőben kb. 30 percig sütjük 200 C-fokon. Majd kivesszük, megnézzük, és ha már elég jól megpuhult, akkor alufólia nélkül még visszarakjuk kb. 10-15 percre, hogy a hús is és a krumpli is kicsit megpiruljon.
  7. Utána kivesszük a sütőből, nagyobb tányérra szedjük, és savanyúsággal, akár céklával is tálalhatjuk.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 40x25 cm
  • elkészítettem: 15 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 2 900
elküldve: 0
receptkönyvben: 44
elkészítve: 6/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Katrin

Mióta szakács: 2015.05.22.
130 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, AB0 diéta – A vércsoport
konyhatitkok: nagyi receptjei
költség egy főre: olcsó receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
receptverseny: Heinzegj kedvenc grill ételeddel!
kategória: húsételek
nehézség: közepes
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

csirkenyárs, cukkinis csirkenyárs, rablóhús

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

277
burgonya 1.5 kg
csirkecomb 60 dkg
vöröshagyma 2 közepes db
cukkini 2 közepes db
1 ek