adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 15% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
600g csirkemellfilé720 kcal
-
100g zöldpaprika16 kcal
-
250g lilahagyma91 kcal
-
0 kcal
-
48g napraforgó olaj424 kcal
Összesen
1251
kcal
- 15% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
600g csirkemellfilé720 kcal
-
100g zöldpaprika16 kcal
-
250g lilahagyma91 kcal
-
0 kcal
-
48g napraforgó olaj424 kcal
Összesen
1251
kcal
- 15% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
60.1g csirkemellfilé72 kcal
-
10g zöldpaprika2 kcal
-
25.1g lilahagyma9 kcal
-
0 kcal
-
4.8g napraforgó olaj43 kcal
Összesen
126
kcal
- 15% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 138.2 g
Zsír
-
Összesen 64.1 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 26 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 20 g
-
Koleszterin 438 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2077.7 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 138 mg
-
Kálcium 91 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 199 mg
-
Foszfor 1360 mg
-
Nátrium 282 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 25.1 g
-
Cukor 12 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 723.1 g
Vitaminok
-
Összesen 1
-
A vitamin (RAE): 69 micro
-
B6 vitamin: 5 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 23 mg
-
C vitamin: 83 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 10 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 58 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 105 micro
-
Kolin: 511 mg
-
Retinol - A vitamin: 54 micro
-
α-karotin 17 micro
-
β-karotin 173 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 289 micro
Összesen
1251
kcal
- 15% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 138.2 g
Zsír
-
Összesen 64.1 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 26 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 20 g
-
Koleszterin 438 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2077.7 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 138 mg
-
Kálcium 91 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 199 mg
-
Foszfor 1360 mg
-
Nátrium 282 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 25.1 g
-
Cukor 12 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 723.1 g
Vitaminok
-
Összesen 1
-
A vitamin (RAE): 69 micro
-
B6 vitamin: 5 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 23 mg
-
C vitamin: 83 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 10 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 58 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 105 micro
-
Kolin: 511 mg
-
Retinol - A vitamin: 54 micro
-
α-karotin 17 micro
-
β-karotin 173 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 289 micro
Összesen
1251
kcal
- 15% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 13.8 g
Zsír
-
Összesen 6.4 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 44 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 208.2 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 14 mg
-
Kálcium 9 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 20 mg
-
Foszfor 136 mg
-
Nátrium 28 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 2.5 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 72.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 7 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 11 micro
-
Kolin: 51 mg
-
Retinol - A vitamin: 5 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 17 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 29 micro
Összesen
126
kcal
Hozzávalók
-
5 kis db lilahagyma
-
1 ek görög fűszerkeverék
-
6 ek napraforgó olaj
Elkészítés
- A húst kétcentis kockákra vágjuk. A zöldpaprikát kicsumázzuk, a húshoz hasonló nagyságúra daraboljuk. A hagymát lehéjazzuk, cikkekre vágjuk. Az így előkészített hozzávalókat, felváltva, 4 nyársra vagy kihegyezett hurkapálcára húzzuk. A fűszerkeveréket az olajjal összekeverjük és a nyársakra locsoljuk úgy, hogy mindenhol érje, majd letakarva, hűtőszekrényben egy éjszakán át érleljük.
- Másnap a nyársakat forró rostsütőlapon vagy egy serpenyőben, többször megforgatva kb. 10 perc alatt megsütjük, de elkészíthetjük 200 fokos sütőben 20-25 perc alatt is.
- Sütés ideje: 25 perc
- Receptkönyvben: 106
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 10
- Össznézettség: 22813
- Feltöltés dátuma: 2009. október 15.
Ajánló
Köretként tzatzikit tálaljunk, amit reszelt kígyúuborkából készítünk: miután fél órát állt, jól kifacsarjuk a levét és joghurtos öntettel meglocsoljuk (én mindig zacskós tzatziki port használok).
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- Speciális étrendek:
NS
17514 recept
Egy konyhamagazinban találtam a receptet több görög finomság között, de ezt alapanyagok híján csak így tudtam elkészíteni, de nem csalódtam. Nagyon finom lett!