Szarvasgerinc áfonyamártással sütőtökfánkkal
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Mbernadett
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 8% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 12% Zsír
pác
-
250g száraz vörösbor205 kcal
-
85g napraforgó olaj751 kcal
-
1g kakukkfű1 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g tárkony0 kcal
-
100g víz0 kcal
szarvasgerinc
-
500g szarvashús600 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
4g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
43g napraforgó olaj376 kcal
áfonyamártás
-
150g vörösáfonya69 kcal
-
50g vörösbor43 kcal
-
0g szegfűszeg0 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
3g narancshéj3 kcal
-
0g narancslé0 kcal
-
3g cukor10 kcal
sütőtökfánk
-
500g sütőtök189 kcal
-
50g burgonya29 kcal
-
28g tojás35 kcal
-
2g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
100g sajt352 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
45g vöröshagyma16 kcal
-
50g zsemlemorzsa198 kcal
-
213g napraforgó olaj470 kcal
Összesen
3392
kcal
- 8% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 12% Zsír
pác
-
500g száraz vörösbor410 kcal
-
170g napraforgó olaj1503 kcal
-
1g kakukkfű1 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g tárkony0 kcal
-
200g víz0 kcal
szarvasgerinc
-
1000g szarvashús1200 kcal
-
12g fokhagyma16 kcal
-
180g vöröshagyma66 kcal
-
8g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
85g napraforgó olaj751 kcal
áfonyamártás
-
300g vörösáfonya138 kcal
-
100g vörösbor85 kcal
-
0g szegfűszeg0 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
6g narancshéj6 kcal
-
0g narancslé0 kcal
-
5g cukor19 kcal
sütőtökfánk
-
1000g sütőtök378 kcal
-
100g burgonya58 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
4g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
200g sajt704 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
100g zsemlemorzsa395 kcal
-
425g napraforgó olaj939 kcal
Összesen
6779
kcal
- 8% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 12% Zsír
pác
-
11g száraz vörösbor9 kcal
-
3.7g napraforgó olaj33 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g tárkony0 kcal
-
4.4g víz0 kcal
szarvasgerinc
-
22g szarvashús26 kcal
-
0.3g fokhagyma0 kcal
-
4g vöröshagyma1 kcal
-
0.2g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
1.9g napraforgó olaj17 kcal
áfonyamártás
-
6.6g vörösáfonya3 kcal
-
2.2g vörösbor2 kcal
-
0g szegfűszeg0 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0.1g narancshéj0 kcal
-
0g narancslé0 kcal
-
0.1g cukor0 kcal
sütőtökfánk
-
22g sütőtök8 kcal
-
2.2g burgonya1 kcal
-
1.2g tojás2 kcal
-
0.1g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
4.4g sajt15 kcal
-
0.1g fokhagyma0 kcal
-
2g vöröshagyma1 kcal
-
2.2g zsemlemorzsa9 kcal
-
9.3g napraforgó olaj21 kcal
Összesen
148
kcal
- 8% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 73% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 156.1 g
Zsír
-
Összesen 226.7 g
-
Telített zsírsav 46 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 98 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 71 g
-
Koleszterin 638 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6821.6 g
-
Cink 15 mg
-
Szelén 87 mg
-
Kálcium 1056 mg
-
Vas 25 mg
-
Magnézium 347 mg
-
Foszfor 1738 mg
-
Nátrium 3549 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 134.9 g
-
Cukor 28 mg
-
Élelmi rost 19 mg
VÍZ
-
Összesen 1435.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2594 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 33 micro
-
E vitamin: 84 mg
-
C vitamin: 133 mg
-
D vitamin: 41 micro
-
K vitamin: 35 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 41 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 249 micro
-
Kolin: 119 mg
-
Retinol - A vitamin: 352 micro
-
α-karotin 3503 micro
-
β-karotin 17852 micro
-
β-crypt 14580 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 271 micro
Összesen
3392
kcal
- 8% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 73% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 312.2 g
Zsír
-
Összesen 453.4 g
-
Telített zsírsav 93 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 195 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 141 g
-
Koleszterin 1276 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 13643.2 g
-
Cink 31 mg
-
Szelén 175 mg
-
Kálcium 2113 mg
-
Vas 49 mg
-
Magnézium 693 mg
-
Foszfor 3475 mg
-
Nátrium 7099 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 269.9 g
-
Cukor 56 mg
-
Élelmi rost 39 mg
VÍZ
-
Összesen 2871.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 5189 micro
-
B6 vitamin: 6 mg
-
B12 Vitamin: 67 micro
-
E vitamin: 168 mg
-
C vitamin: 266 mg
-
D vitamin: 82 micro
-
K vitamin: 69 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 4 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 6 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 82 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 497 micro
-
Kolin: 238 mg
-
Retinol - A vitamin: 703 micro
-
α-karotin 7006 micro
-
β-karotin 35704 micro
-
β-crypt 29161 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 542 micro
Összesen
6779
kcal
- 8% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 73% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 6.9 g
Zsír
-
Összesen 10 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 28 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 300 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 46 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 76 mg
-
Nátrium 156 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 5.9 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 63.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 114 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 11 micro
-
Kolin: 5 mg
-
Retinol - A vitamin: 15 micro
-
α-karotin 154 micro
-
β-karotin 785 micro
-
β-crypt 641 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 12 micro
Összesen
148
kcal
Hozzávalók
pác
-
5 dl száraz vörösbor
-
2 dl napraforgó olaj
-
1 kk kakukkfű
-
3 db babérlevél
-
10 szem bors
-
1 késhegynyi tárkony
-
2 dl víz
szarvasgerinc
-
1 kg szarvashús
-
4 gerezd fokhagyma
-
2 közepes db vöröshagyma
-
2 kávéskanál só
-
bors ízlés szerint
-
1 dl napraforgó olaj
áfonyamártás
-
30 dkg vörösáfonya
-
1 dl vörösbor
-
3 db szegfűszeg
-
1 késhegynyi fahéj
-
1 narancsból nyert narancshéj
-
3 csepp narancslé
-
1 teáskanál cukor
sütőtökfánk
-
1 kg sütőtök
-
1 közepes db burgonya
-
1 db tojás
-
1 kávéskanál só
-
bors ízlés szerint
-
20 dkg sajt
-
2 gerezd fokhagyma
-
1 közepes db vöröshagyma
-
10 dkg zsemlemorzsa
-
5 dl napraforgó olaj
Elkészítés
pác
- Fogunk egy kis lábost, amibe vizet töltünk, ezt felforraljuk, a páclénél leírt fűszereket beletesszük , és fél órán át hagyjuk lassan főni.
- Amikor kihűlt a páclevünk, fogunk egy kanalat, és belekeverjük lassan az olajat, a vörösbort, ha ez kész, a húsra öntjük a hideg levet, 2-3 napig ebben a lében érleljük a húsunkat.
szarvasgerinc
- Lecsepegtetjük a pácléből kivett szarvasgerincet, veszünk egy nagyobb serpenyőt, amibe olajat teszünk ,feltesszük a gázra, mikor elég meleg, belerakjuk a húsunkat, és többször megforgatva átsütjük, kérget kapjon a hús, az a lényeg, ha ez kész, 180 fokra kapcsoljuk be a sütőt.
- Amíg a sütő bemelegszik, keresünk egy tepsit, amibe öntsük bele a serpenyőben megmaradt zsiradékot, a húst sózzuk, borsozzuk meg.
- A hagymát, fokhagymát pucoljuk meg, szeljük fel, ha ez kész, a húst tegyük a tepsibe, öntsünk rá egy kicsit a pácléből. Pakoljuk mellé a hagymát és a fokhagymát, takarjuk le egy fóliával, és tegyük a sütőbe, amíg meg nem puhul.
- Ha jó puha a húsunk, vegyük le a fóliát, és egy kicsit hagyjuk úgy a sütőben, hogy megpiruljon. Ha ez kész, egy picit pihen, majd jó éles késsel szeleteket vágunk belőle, így kerül majd a tányérra.
áfonyamártás
- Egy kisebb lábost keresünk, amibe az áfonyát tesszük, és 1 dl borral felöntjük, hozzátesszük a szegfűszeget, a fahéjat, cukrot, amikor felforrt, hozzáteszünk egy csöpp narancslevet és a narancshéjat. Takarékra tesszük a lángot, és nagyon lassú tűzön besűrítjük a mártásunkat.
- Egy turmixgépbe tesszük, hogy jó állaga legyen, kellő sűrűségre beállítjuk, a tányérra kis pöttyöket teszünk belőle.
sütőtökfánk
- A tököt, burgonyát, a hagymát és a fokhagymát lereszeljük. Fogunk egy tálat, beletesszük, megsózzuk, megborsozzuk, majd kb. 5 percig állni hagyjuk, ezalatt levet fog ereszteni nekünk a sótól, ezért jól kinyomkodjuk.
- Ha ez kész, adjunk hozzá még egy tojást, a lereszelt sajtunkat, annyi zsemlemorzsát, hogy szép kis golyókat tudjunk formálni,ha ez kész, bő olajban süssük ki.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 60 perc
- Elkészítettem: 4 alkalommal
- Receptkönyvben: 130
- Tegnapi nézettség: 4
- 7 napos nézettség: 35
- Össznézettség: 38365
- Feltöltés dátuma: 2016. október 05.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
Mbernadett
3 recept
Rengeteg sütőtököt eszünk, van egy nagy kertünk, ahol minden megterem, ezt meg kell kóstolni, a vad nemes íze mennyire illik a sütőtök édességéhez, a fűszerekkel mégis kicsit megbolondítva, átalakítva az ízeket.:) Forrás: zamatesillat.blogspot.hu