r
Nosalty Logó

Szarvasgerinc áfonyamártással sütőtökfánkkal

Mbernadett
Szarvasgerinc áfonyamártással sütőtökfánkkal
adag
Idő
p
Költség
költséges
Nehézség
közepes

Hozzávalók

pác

szarvasgerinc

áfonyamártás

sütőtökfánk

3392
Kalória
156.1g
Fehérje
134.9g
Szénhidrát
226.7g
Zsír
1435.8g
Víz
638g
Koleszterin
19.5g
Élelmi rost
27.8g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 12% Zsír

pác

szarvasgerinc

áfonyamártás

sütőtökfánk

Összesen 3392 kcal
  • 8% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 12% Zsír

pác

szarvasgerinc

áfonyamártás

sütőtökfánk

Összesen 6779 kcal
  • 8% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 12% Zsír

pác

szarvasgerinc

áfonyamártás

sütőtökfánk

Összesen 148 kcal
  • 8% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    156.1 g

Zsír

  • Összesen
    226.7 g
  • Telített zsírsav
    46 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    98 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    71 g
  • Koleszterin
    638 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6821.6 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    87 mg
  • Kálcium
    1056 mg
  • Vas
    25 mg
  • Magnézium
    347 mg
  • Foszfor
    1738 mg
  • Nátrium
    3549 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    134.9 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

Víz

  • Összesen
    1435.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2594 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    33 micro
  • E vitamin:
    84 mg
  • C vitamin:
    133 mg
  • D vitamin:
    41 micro
  • K vitamin:
    35 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    41 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    249 micro
  • Kolin:
    119 mg
  • Retinol - A vitamin:
    352 micro
  • α-karotin
    3503 micro
  • β-karotin
    17852 micro
  • β-crypt
    14580 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    271 micro
Összesen 3392 kcal
  • 8% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    312.2 g

Zsír

  • Összesen
    453.4 g
  • Telített zsírsav
    93 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    195 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    141 g
  • Koleszterin
    1276 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    13643.2 g
  • Cink
    31 mg
  • Szelén
    175 mg
  • Kálcium
    2113 mg
  • Vas
    49 mg
  • Magnézium
    693 mg
  • Foszfor
    3475 mg
  • Nátrium
    7099 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    269.9 g
  • Cukor
    56 mg
  • Élelmi rost
    39 mg

Víz

  • Összesen
    2871.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5189 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    67 micro
  • E vitamin:
    168 mg
  • C vitamin:
    266 mg
  • D vitamin:
    82 micro
  • K vitamin:
    69 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    6 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    82 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    497 micro
  • Kolin:
    238 mg
  • Retinol - A vitamin:
    703 micro
  • α-karotin
    7006 micro
  • β-karotin
    35704 micro
  • β-crypt
    29161 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    542 micro
Összesen 6779 kcal
  • 8% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    6.9 g

Zsír

  • Összesen
    10 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    300 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    46 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    76 mg
  • Nátrium
    156 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    5.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    63.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    114 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    154 micro
  • β-karotin
    785 micro
  • β-crypt
    641 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    12 micro
Összesen 148 kcal

Elkészítés

pác

  1. Fogunk egy kis lábost, amibe vizet töltünk, ezt felforraljuk, a páclénél leírt fűszereket beletesszük , és fél órán át hagyjuk lassan főni.
  2. Amikor kihűlt a páclevünk, fogunk egy kanalat, és belekeverjük lassan az olajat, a vörösbort, ha ez kész, a húsra öntjük a hideg levet, 2-3 napig ebben a lében érleljük a húsunkat.

szarvasgerinc

  1. Lecsepegtetjük a pácléből kivett szarvasgerincet, veszünk egy nagyobb serpenyőt, amibe olajat teszünk ,feltesszük a gázra, mikor elég meleg, belerakjuk a húsunkat, és többször megforgatva átsütjük, kérget kapjon a hús, az a lényeg, ha ez kész, 180 fokra kapcsoljuk be a sütőt.
  2. Amíg a sütő bemelegszik, keresünk egy tepsit, amibe öntsük bele a serpenyőben megmaradt zsiradékot, a húst sózzuk, borsozzuk meg.
  3. A hagymát, fokhagymát pucoljuk meg, szeljük fel, ha ez kész, a húst tegyük a tepsibe, öntsünk rá egy kicsit a pácléből. Pakoljuk mellé a hagymát és a fokhagymát, takarjuk le egy fóliával, és tegyük a sütőbe, amíg meg nem puhul.
  4. Ha jó puha a húsunk, vegyük le a fóliát, és egy kicsit hagyjuk úgy a sütőben, hogy megpiruljon. Ha ez kész, egy picit pihen, majd jó éles késsel szeleteket vágunk belőle, így kerül majd a tányérra.

áfonyamártás

  1. Egy kisebb lábost keresünk, amibe az áfonyát tesszük, és 1 dl borral felöntjük, hozzátesszük a szegfűszeget, a fahéjat, cukrot, amikor felforrt, hozzáteszünk egy csöpp narancslevet és a narancshéjat. Takarékra tesszük a lángot, és nagyon lassú tűzön besűrítjük a mártásunkat.
  2. Egy turmixgépbe tesszük, hogy jó állaga legyen, kellő sűrűségre beállítjuk, a tányérra kis pöttyöket teszünk belőle.

sütőtökfánk

  1. A tököt, burgonyát, a hagymát és a fokhagymát lereszeljük. Fogunk egy tálat, beletesszük, megsózzuk, megborsozzuk, majd kb. 5 percig állni hagyjuk, ezalatt levet fog ereszteni nekünk a sótól, ezért jól kinyomkodjuk.
  2. Ha ez kész, adjunk hozzá még egy tojást, a lereszelt sajtunkat, annyi zsemlemorzsát, hogy szép kis golyókat tudjunk formálni,ha ez kész, bő olajban süssük ki.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 50 p
  • Főzés ideje: 40 p
  • Sütés ideje: 60 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

Rengeteg sütőtököt eszünk, van egy nagy kertünk, ahol minden megterem, ezt meg kell kóstolni, a vad nemes íze mennyire illik a sütőtök édességéhez, a fűszerekkel mégis kicsit megbolondítva, átalakítva az ízeket.:) Forrás: zamatesillat.blogspot.hu

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek