r
Nosalty Logó

Göngyölt vaddisznó-karaj gesztenyével

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Göngyölt vaddisznó-karaj gesztenyével
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 20% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 454 Kcal
  • 20% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 2724 Kcal
  • 20% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 180 Kcal
  • 20% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    47.1 g

Zsír

  • Összesen
    24.8 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    43 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    985 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    134 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    322 mg
  • Nátrium
    490 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.5 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    152.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    56 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    56 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 454 Kcal
  • 20% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    282.8 g

Zsír

  • Összesen
    149 g
  • Telített zsírsav
    56 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    55 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    255 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5910.1 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    153 mg
  • Kálcium
    801 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    80 mg
  • Foszfor
    1930 mg
  • Nátrium
    2938 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    916.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    338 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    40 mg
  • D vitamin:
    53 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    49 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    76 micro
  • Kolin:
    111 mg
  • Retinol - A vitamin:
    335 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    29 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 2724 Kcal
  • 20% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.9 g

Zsír

  • Összesen
    9.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    17 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    394 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    53 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    129 mg
  • Nátrium
    196 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    61.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    23 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    22 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 180 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A vaddisznó-karajt úgy kell bemetszenünk, hogy ki tudjuk teríteni. Azaz alulról és felülről is bemetsszük, de ne vágjuk át a húst. Majd kiterítjük, és amennyire tudjuk, kiklopfoljuk.
  2. Ételízesítővel és borssal fűszerezzük.
  3. Egy nagy darab fóliát (nagyobb legyen, mint a hús) letépünk, amire egymás mellé rárakjuk a baconszeleteket. Erre tesszük rá a húst.
  4. Elkezdjük a töltelékeket adagolni a húsra. Először a megtisztított, főtt, natúr apróra vágott gesztenyét rányomkodjuk a húsra. Majd rátesszük a vékonyra felszeletelt sonkaszalámit. Végül a lereszelt trappista sajtot.
  5. Az alufólia segítségével - amennyire szorosra csak tudjuk - tekerjük fel, és a fólia két felét csavarjuk össze, zárjuk le.
  6. Egy tepsibe rakjuk az így kapott göngyölt húst, és vizet öntünk alá. Majd sütőben sütjük kb. 1 órát. Az elpárolgó vizet pótoljuk.
  7. Ha megpuhult a tekercs, bontsuk meg a fóliát, és süssük addig, amíg szép piros színe lesz a baconnek.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 75 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 5034
  • Feltöltés dátuma: 2011. december 10.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Saját ötlet alapján készítettem először. Édesapám nyugdíjas búcsúztatójára valami különlegeset akartam készíteni, így jött az ötlet. Osztatlan sikert aratott a vendégek között.

Hozzászólások

kelemen erzsebet

Szia Veronika! Mindig jó érzéssel tölt el, ha azt látom, hogy fiatal emberek természetesnek tartják, hogy a konyhában ténykednek. F?leg ha azt ilyen eredményesen teszik, mint Te. Nagyon jók a receptjeid. Vaddisznó híján sertéshúsból fogom elkészíteni az ünnepi menü egyik alkotójaként. Remélem olyan finom lesz, mint amilyen mutatós.

Törölt felhasználó

Kedves Erzsébet! Köszönöm a dicsér? szavakat. Remélem ízlik majd a családnak, nálunk osztatlan sikert aratott! Amúgy szinte mindegy, hogy milyen húsból készül, én már csináltam pulykából és házi sertésb?l is, mindegyik ugyan olyan finom.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek