Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Göngyölt vaddisznó-karaj gesztenyével

Göngyölt vaddisznó-karaj gesztenyével
Göngyölt vaddisznó-karaj gesztenyével
165 perc / előkészület: 90 perc sütés: 75 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Saját ötlet alapján készítettem először. Édesapám nyugdíjas búcsúztatójára valami különlegeset akartam készíteni, így jött az ötlet. Osztatlan sikert aratott a vendégek között.

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A vaddisznó-karajt úgy kell bemetszenünk, hogy ki tudjuk teríteni. Azaz alulról és felülről is bemetsszük, de ne vágjuk át a húst. Majd kiterítjük, és amennyire tudjuk, kiklopfoljuk.
  2. Ételízesítővel és borssal fűszerezzük.
  3. Egy nagy darab fóliát (nagyobb legyen, mint a hús) letépünk, amire egymás mellé rárakjuk a baconszeleteket. Erre  tesszük rá a húst.
  4. Elkezdjük a töltelékeket adagolni a húsra. Először a megtisztított, főtt, natúr apróra vágott gesztenyét rányomkodjuk a húsra. Majd rátesszük a vékonyra felszeletelt sonkaszalámit. Végül a lereszelt trappista sajtot.
  5. Az alufólia segítségével - amennyire szorosra csak tudjuk - tekerjük fel, és a fólia két felét csavarjuk össze, zárjuk le.
  6. Egy tepsibe rakjuk az így kapott göngyölt húst, és vizet öntünk alá. Majd sütőben sütjük kb. 1 órát.  Az elpárolgó vizet pótoljuk. 
  7. Ha megpuhult a tekercs, bontsuk meg a fóliát, és süssük addig, amíg szép piros színe lesz a baconnek.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 882
elküldve: 3
receptkönyvben: 34
elkészítve: 1/2
Facebookon megjelent: -

szakács

VeronikaF

Mióta szakács: 2011.11.21.
9 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
diéta: cukormentes, gluténmentes
kategória: húsételek
nehézség: nehéz
szezon: ősz
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
főzőverseny: gesztenyés ételek főzőverseny
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

baconbe tekert gesztenyés vaddisznóhús, gesztenyével-sajttal töltött vaddisznó-tekercs

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

veronika87
VeronikaF / veronika87 Wed, 2011-12-14 19:28

Kedves Erzsébet! Köszönöm a dicsérő szavakat. Remélem ízlik majd a családnak, nálunk osztatlan sikert aratott! Amúgy szinte mindegy, hogy milyen húsból készül, én már csináltam pulykából és házi sertésből is, mindegyik ugyan olyan finom.

kelemen erzsebet
kelemen erzsebet Wed, 2011-12-14 16:49

Szia Veronika!
Mindig jó érzéssel tölt el, ha azt látom, hogy fiatal emberek természetesnek tartják, hogy a konyhában ténykednek. Főleg ha azt ilyen eredményesen teszik, mint Te. Nagyon jók a receptjeid. Vaddisznó híján sertéshúsból fogom elkészíteni az ünnepi menü egyik alkotójaként. Remélem olyan finom lesz, mint amilyen mutatós.

462
vaddisznóhús 1 kg
gesztenye 10 dkg
trappista sajt 10 dkg
sonkásszalámi 10 dkg
bacon 20 dkg
ételízesítő 0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint