Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kenguru steak

Kenguru steak
Kenguru steak
190 perc / előkészület: 10 perc sütés: 180 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Csak próbából vettem a kenguru steaket, mert árulták a Lidlben. Nekem nagyon hasonlított a vaddisznó húsára. Úgyhogy, ha valaki szereti a vadmalacot, ezt is kóstolja meg. A kenguruhús nagyon sovány, koleszterinszegény, puha hús. Nagyon nehezen találtam hozzá receptet. Néhány találatot összekombináltam, így született ez a fogás. 

A férjemmel ketten ettük ezt az ebédet, és mondhatom jól laktunk ennyi kis hússal is. 

hozzávalók / 2 adag

Sütőzsiradék

ajánlat

Köretnek citromos-kakukkfüves burgonyát, valamint lilahagyma chutneyt tálaltam.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A húst legalább 12 óra hosszat a pácban kell pihentetni, majd kivenni onnan, szárazra törölni, mindkét oldalát sózni, borsozni és felhevített kevés kacsazsírban mindkét oldalát megpirítani (1-1 perc), hogy a húsban lévő nedveket bezárjuk. 
  2. A húst egy akkora vastag falú edénybe tesszük, melyben pont elfér, annyi zsírt öntünk rá, hogy ellepje, és 110 fokos sütőbe tesszük 2,5-3 órára, ott puhára sütjük.
  • sütési hőfok: 110°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 20 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 12 981
elküldve: 2
receptkönyvben: 13
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Évi néni

Mióta szakács: 2011.07.24.
1830 recept

receptjellemzők

konyha: ausztrál
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
adag: 2 főre
kalória: átlagos
mikor: ebéd
költség egy főre: nem olcsó receptek
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel

egyéb elnevezések

kenguru, fűszeres-vörösboros kenguru, kenguru steak vörösborosan

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Thu, 2012-08-09 22:19

Szia!
Vadat ha veszek nagy ritkán, a Vásárcsarnokban veszem. Biztos van spéci is, de nem tudok róla. Az ember csak ott veszi, ahol bizalma van. Szerintem azért levetted, hogy nem ájultam el az egésztől. Tagadhatatlanul szép, sovány hús, de nem állnék még egyszer sorba érte. Inkább a szarvast választanám. Struccot hol veszel. Szívesen kipróbálnám, mert ahhoz rengeteg receptet találtam, de ehhez szinte semmit. Üdv: Évi néni

csato
csato Fri, 2012-08-10 00:05

Szia!
Hát igen levettem,de egyszer azért csak megpróbálnám!
Én valahogy a Csarnokot már nem szeretem.Nem igazi piac az!Nincsenek kofák......Nem tudom nekem nem jön be mióta új lett.Van egy szuper hentes ahhoz azért kiugrom,meg ismerem az egyik halast.
Én évekig nagyon kényeztetve voltam vad hús ügyileg,mert a Lukács uszi büféjében dolgoztam,és vendégem volt egy vadász brigád is.Fergeteges friss húst kaptam tőlük. Szarvast,őzet,fácánt meg ami szem -szájnak ingere.
Na arról álmodozom azóta is!
Struccot az Óbudai piacon vettem mindig,de voltam kint mostanában párszor és nem volt.Nagyom finom a húsa talán a marháéhoz hasonlít legjobban!
Mikor még ment a szekér képesek voltunk beülni az autóba és lemenni Paksig majdnem strucc vacsi miatt.Az út mellett volt egy autós csárda és fantasztikusan készítették!Üdv Csató

csato
csato Thu, 2012-08-09 16:09

Na jó nem olvastam a mellékelt szöveget,már látom hol vetted!Mondom,h egy barom vagyok!:)

csato
csato Thu, 2012-08-09 16:08

Szia!
Azt már tudod,h képről leveszem melyik kaja a tied!De honnan a fenéből veszel kengurut??????????
Ha ilyesmit kiszúrnék egyből vennék!
Tényleg nem tudsz valami jó vadboltot?Már olyat ahol friss vadhús van nem a fagyasztott.Nem is értem miért csak a fagyasztott van mindenhol!Nem a fagyasztással van bajom,de utálom,h nem látom mi van benne.A struccal is így vagyok,pedig nagyon szeretem,de vettem párszor nem jót fagyasztva.üdv csató

981
kenguruhús 300 g
vörösbor 0.5 l
kakukkfű 1 szál
csillagánizs 2 db
borókabogyó 10 db
fahéj 1 db