Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Vörösboros szarvassült barnamártással

Vörösboros szarvassült barnamártással
Vörösboros szarvassült barnamártással
150 perc / előkészület: 30 perc sütés: 120 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nálunk ez volt 2012-ben a Karácsonyi menü.

hozzávalók / 3 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Először is a szarvashúst megmossuk, belegyúrjuk a sót, kevés borsot.
  2. Serpenyőben, forró olívaolajon minden oldalát pirosra sütjük a húsnak. Ez 2-3 perc alatt megvan, majd félretesszük.
  3. A visszamaradt zsiradékban a megtisztított és karikákra vágott zöldségeket (répa, fehérrépa, zeller) gyakori kevergetéssel megpirítjuk.
  4. Felöntjük 2 dl vörösborral, 1 dl vízzel, egészben beledobáljuk a megtisztított fokhagymagerezdeket, és belekeverjük a kakukkfüvet.
  5. Egy tepsibe belerakjuk a húst úgy, hogy ha lefedjük alufóliával, a fólia ne érjen a húshoz.
  6. A megpirított zöldségeket a szafttal együtt ráöntjük, és alufóliával lefedve betoljuk a 180 fokra előmelegített sütőbe.
  7. Egy óra múlva kivesszük, hústűk vagy fogpiszkálók segítségével megtűzdeljük a szalonnaszeletekkel. Ismét lefedjük és további egy órára visszatesszük sütni. Időnként ellenőrizzük a puhaságát hústűvel, illetve azt is, hogy a szalonna meg ne égjen. Ha a szaftot kevésnek ítéljük, öntsük alá még egy kis bort. Körülbelül két óra alatt finom puhára sül.
  8. Ha a hús elkészült, vegyük ki egy tálra, a szaftot a zöldségekkel turmixoljuk össze. (Nekem nincs botmixerem, így sima turmixgépet használtam.) Ha sűrűbb mártást szeretnénk, tehetünk hozzá egy kevés teljes kiőrlésű tönkölybúza lisztet. A mártást a turmixban ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
  9. Tálaláskor a húst szeljük vékony szeletekre, majd merjük rá a barnamártást. Az áfonyalekvárt ízlésesen tegyük mellé a tálra. (Köretként rizst adtam hozzá.)
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 30x20 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 41 573
elküldve: 16
receptkönyvben: 78
elkészítve: 8/8
Facebookon megjelent: -

szakács

Sír Peterzon

Mióta szakács: 2013.01.14.
1 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
kategória: húsételek
alkalom: karácsonyi receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: közepes
szezon: tél
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
adag: 3 főre
kalória: magas
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel

egyéb elnevezések

vörösboros szarvassült barnamártással és áfonyalekvárral, szarvassült barna mártással és rizzsel, áfonyalekvárral tálalt vörösboros szarvascomb

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

790
szarvascomb 50 dkg
füstölt szalonna 15 dkg
sárgarépa 1 db
fehérrépa 1 db
zeller 0.5 kis db
kakukkfű 0 ízlés szerint
száraz vörösbor 2 dl
fokhagyma 10 gerezd
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
teljeskiőrlésű tönkölybúza liszt 2 evőkanál
olívaolaj 2 ek
áfonyadzsem 4 ek